پخش زنده
امروز: -
نشست پایانی نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و زیمبابوه با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشورمان و وزیر امور خارجه و تجارت بین الملل زیمبابوه، بعد از وقفه نزدیک به هشت سال، در تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست پایانی نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و زیمبابوه با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشورمان و وزیر امور خارجه و تجارت بین الملل زیمبابوه، بعد از وقفه نزدیک به هشت سال، در تهران برگزار میشود. به گفته مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اولویتهای همکاری دو کشور علاوه بر حوزههای دارویی و سلامت، حوزههای معدنی و کشاورزی را هم شامل میشود. آقای حامد فروزان مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز میهمان برنامه سلام خبرنگار بود تا توضیحاتی درباره این اجلاس دهد.
خانم حاجی پور مجری: نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و زیمبابوه با حضور روسای ایرانی و زیمبابوهای امروز قرار است برگزار بشود. محورها و اولویتهای نهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه چیست؟
آقای حامد فروزان مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: موفق شدیم که نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و زیمبابوه را از چهارشنبه هفته گذشته در تهران برگزار کنیم امروز جلسه پایانی و اختتامیه اجلاس با حضور وزرای دو کشور است. وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس ایرانی اجلاس و وزیر محترم امورخارجه و تجارت بین الملل جمهوری زیمبابوه به عنوان رئیس زیمبابوهای اجلاس حضور خواهند داشت. نکته اصلی این است که این اجلاس بعد از یک وقفه حدودا هفت، هشت ساله برگزار میشود و یکی از نکات مهم همین است که متاسفانه در سالهای گذشته توجه کمی را به توسعه روابط با آفریقا داشتیم این در دستورکار دولت قرار گرفته و توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با آفریقا مورد توجه قرار گرفته از جمله آن کشورهایی که مقصدمان محسوب میشود به جهات مختلف مخصوصا از منظر اقتصادی کشور زیمبابوه است که در جنوب آفریقا قرار دارد و طبعا اگر بتوانیم با استفاده از فرصتی که این اجلاس برایمان ایجاد کرده و البته فرصتهای پیرامونی دیگر، سهم اقتصادی خودمان را افزایش بدهیم قطعا برایمان موثر خواهد بود.
خانم حاجی پور مجری: هشت اجلاس قبل از این برگزار کردیم برگشتیم ببینیم که در حوزههای مختلف مثلا بهداشت، آموزش، کشاورزی و معادن اینها چه مصوباتی داشتید و در این سالهایی که وقفه در آن ایجاد شده به چه دستاوردهایی رسیدید و این ارتباطها برقرار شده یا خیر؟
آقای حامد فروزان مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: سند اجلاس قبلی را مرور میکردم میدیدم که در آن سند یکی از موضوعاتی ذکر شده بود این بود که جمهوری اسلامی ایران یک طلبی از جمهوری زیمبابوه داشت در سند قبلی ذکر شده بود که این به واسطه چند سال پرداخت بشود این اتفاق افتاده و یکی از دستاوردهای مهم همین بوده؛ یا یکی از نیازمندیهایی که در سند قبلی ذکر شده بود بحث تولید واکسن دامی برای جمهوری زیمبابوه بود که الان مجموعههای زیرمجموعه وزارت تعاون در هلدینگ دارویی تیپکو اعلام آمادگی کردند که این کار را انجام بدهند و چند موضوع دیگر که در گذشته بوده و به تفاهم رسیدند و قرار بود انجام بشود که انجام شد. به طور کلی مساله اصلی که داریم این است که سهم روابط اقتصادی مان تراز تجاری مان با زیمبابوه منفی است به این معنا که حجم صادراتی که به زیمباوه داریم از حدود یک میلیون دلار وارداتی که داریم حدود ۶ میلیون دلار است و این تراز تجاری منفی را میبایستی تغییر بدهیم. فرصتهای متعددی وجود دارد برای این که بتوانیم در زیمبابوه فعالیت اقتصادی جدی تری را داشته باشیم یکی از آن زمینهها که میتواند موثر باشد و کمک بکند موضوع بحث دارویی است یکی از نیازمندیهای کشور زیمبابوه در حوزه داروست.
خانم حاجی پور مجری: به انرژی، گردشگری و حمل و نقل هم علاقه مندند.
آقای حامد فروزان مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: بله، منتهی در حوزه دارو مستحضرید باوجود این که تحریمهای ظالمانه علیه ایران بوده توانمندی دانشمندان ایرانی در حوزه تولید دارو منجر به این شده که الان به عنوان قطبهای تولید دارو محسوب بشویم خب این فرصت را میتوانیم در اختیار آنها قرار بدهیم و البته ارزآوری هم برایمان خواهیم داشت.
خانم حاجی پور مجری: در حوزه معدن زیمبابوه یکی از کشورهای غنی است در این حوزه چه روابط تجاری میتوانیم داشته باشیم؟
آقای حامد فروزان مدیر کل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: در موضوع معدن به طور کلی آفریقا سرزمین فرصتهای بکر محسوب میشود یکی از آنها حوزه معدن است از جمله معادن مهم طلاست و در دو زمینه میتوانیم فعالیت کنیم یک انتقال دانش و فناوری ایرانی در بهره برداری از معادن است که بهش نیاز دارند (مجری: دست ماست این دانش و مجهزیم) و برای صادراتی که داریم میتوانیم از معادن آنها مخصوصا معدن طلا در قالب تهاتر استفاده بکنیم و بهره برداری از آن معادن در اختیارمان قرار بگیرد علاوه بر این یک ظرفیت دیگر که زیمبابوه است بحث کشت توتون و تنباکوست عمده واردات مان در توتون است شرکت دخانیتمان از این توتون استفاده میکند توافقات خوبی در این زمینه داشتیم و هیاتی را هم به زیمبابوه اعزام کردیم و بررسیها را انجام دادند هم بتوانیم مستقیم از زیمبابوه در توتون خرید کنیم و هم بتوانیم خط فرآوری تولید محصولات دخانی را با استفاده از همان اولیه که توتون است در خود زیمبابوه ایجاد کنیم.