پخش زنده
امروز: -
ارتش ترکیه در چارچوب بازگشایی جاده ام ۴، پایگاهش را در منطقه قسطون در شمال حماه منحل کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه المیادین، در حالی که ترکیه در چارچوب نزدیک شدن به سوریه، با حمایت ایران و روسیه، برای بازگشایی جاده بین المللی ام ۴، یکی از پایگاه هایش در شمال حماه را منحل کرد، هیئت تحریرالشام با تشکیل گروه جدیدی، برای برون رفت از این اوضاع میکوشد.
ارتش ترکیه در چارچوب بازگشایی جاده ام ۴، پایگاهش را در منطقه قسطون در شمال حماه منحل کرد که این موضوع نشان از استفاده دوباره از این جاده پس از مدتها انتظار است. این گام در چارچوب تلاشها برای سوق دادن به سمت مسیر نزدیک شدن ترکیه به سوریه، با حمایت روسیه و ایران انجام میشود.
پایگاه ترکیه در قسطون در شمال غربی الغاب در راه منحل شدن است. این گام زمینه را برای عقب نشینی ترکیه از جنوب جاده بین المللی ام ۴ به سمت شمال، فراهم خواهد کرد که مدتها انتظار برای آن ادامه داشت.
محمد کمال الجفا کارشناس مسائل نظامی و سیاسی: «به نظرم، توافق ترکیه و روسیه برای از سرگیری اجرای پنج مارس ۲۰۲۰، گامهای میدانی آغاز شد و این اقدامات از طریق آغاز عملیات انتقال همه مراکز نظامی در طول بزرگراه بین المللی از جنوب به سمت شمال، صورت گرفت.»
هیئت تحریرالشام که در ادلب نفوذ دارد، با نگرانی این اوضاع را بررسی میکند و ابو محمد الجولانی سرکرده این گروه، نگرانی خود را در این زمینه پنهان نکرده است. مخالفت شدید با نزدیک شدن سوریه و ترکیه و گسترش نفوذ در مناطق گروه موسوم به ارتش ملی، از عوامل ترکیه در شمال، گامهایی است که گروههای نزدیک به هیئت تحریرالشام، آنها را در چارچوب اعلام ادغام جدید برخی گروهها با عنوان «تجمع الشهباء» دانستند؛ به طوری که این گروه نوک نیزه هیئت تحریرالشام در هر سناریوی آینده باشد.
محمد کمال الجفا کارشناس مسائل نظامی و سیاسی: «این گروه جدید به مثابه نوک پیکان هر نوع عملیات نظامی خواهد بود. این نشان میدهد گامی که هیئت تحریرالشام اتخاذ خواهد کرد، تسلط بر همه مناطق تحت کنترل گروه موسوم به ارتش آزاد است.»
عرصه میدانی در شمال سوریه در دو سطح در حال تغییر است؛ نخست، در سطح منطقهای که عملیات منحل کردن پایگاههای ترکیه در جنوب ام ۴ نشان دهنده آن است و دیگری، در عرصه داخلی است؛ به طوری که گروههای مسلح برای یافتن راه برون رفت از اوضاع تلاش میکنند؛ زیرا به طور یقین، آنچه را که برای سالهای متعدد بر این منطقه تحمیل کردند، از دست خواهند داد.
اگر بازگشایی بزرگراه بین المللی ام ۴، در مسیر تلاشهای مسکو و تهران محقق شود، گام سادهای در مسیر پیشبرد همگرایی ترکیه و سوریه نیست. برخی از ناظران بر این باورند که این گام، برای اجرای خواستههای دمشق است که به عنوان مقدمه برای برگزاری هر نوع دیدار سیاسی بین مسئولان دو کشور اعلام کرده است.