پخش زنده
امروز: -
سید رضا فاطمی امین:مذاکرات برای صادرات محصول به اوراسیا در دو هفته پیش تقریبا نهایی و میزان صادرات آن مشخص شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکزاصفهان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با فعالان اقتصادی استان در استانداری اصفهان گفت: برای تحقق این این امر لازم است، موضوع با جدیت پیش برده شود و اصفهان هم از لحاظ صنعتی بودن از ظرفیت بالایی در حوزه صادرات برخوردار است.
سید رضا فاطمی امین همچنین در خصوص شرایط تخصیص ارزی گفت: ثبت سفارشهای هیجانی و اضافه لازم است حذف شود به این علت که به محض اینکه موقعیت فراهم شود تقاضا در بازار افزایش و قیمت ارز بالا میرود.
وی تاکید کرد:در رویکرد سرمایه گذاری نوع رفتار را باید تغییر داد و نظام مالی مبتنی بر بانک و تامین آن است به طوری که بانک صنعت معدن به سمت سرمایه در گردش در تغییر است و نباید بر روی منابع بانکی ثابت تکیه کرد.
وزیر صمت، رویکرد جدید این وزارتخانه را از پارسال تاکنون پرداخت تسهیلات به حساب فروشنده دانست و گفت: در این رویکرد منابع بانکی به حسابت فروشنده وارد میشود و این به نفع تولیدکنندگان کننده واقعی است.
سید رضا فاطمی امین افزود: رویکرد دیگر هم این است که با راه اندازی سامانهای در بانک مرکزی که در ماه جاری عملیاتی میشود از انحراف بسیاری منابعی که پول را از چرخه تولید خارج میکند جلوگیری و با عملیاتی شدن این سامانه بستر مناسبی برای تامین زنجیره مالی فراهم خواهد شد.
سیدرضا فاطمی امین گفت: تشکیل سرمایه دو قسمت شامل ساختمان و ماشین آلات دارد که در حوزه ساختمان رشد مناسبی نداریم، اما تشکیل سرمایه در ماشین آلات که همان سرمایه گذاری تولید را شامل میشود در نیمه نخست امسال با گزارش بانک مرکزی ۱۵ درصد رشد داشتیم که این یک رکورد هشتساله است.
وی افزود: این رشد سرمایه گذاری حتی بهتر از افزایش تولید است به طوری که در کلان کشور در همین مدت در بخش صنعت و معدن ۴ و ۹دهم درصد رشد داشتیم.
وزیر صمت افزود:شرکتهای بزرگ فعال در بورس در آذر ماه در مقایسه با مدت مشابه در پارسال ۱۲ و ۹ دهم درصد رشد داشته است.
سیدرضا فاطمی امین گفت: هر چند در کلان اقتصاد تولید مطلوب است، اما این آمار رشد سرمایه گذاری از آمار تولید خیلی نوید بخشتر است.
وی ادامه داد: وقتی سرمایه گذاری رشد بالایی دارد نوید دهنده این است که در دورههای بعد تولید بیشتر خواهد شد و امید به تولید و اقتصاد در کشور است.
سیدرضا فاطمی امین با بیان اینکه قیمت فولاد در یکی دوماهه اخیر تحت تاثیر قطع گاز بوده، افزود: روزانه حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش صنعت مصرف میشود، که ۴۰ میلیون مترمکعب ازاین سهم در بخش فولاد مصرف میشود.
وی در ادامه گفت:اما اکنون کمتر از هشت میلیون مترمکعب گاز در بخش فولاد تخصیص داده میشود که در این دوماه کمتر از یک چهارم شده و تولید را باچالش روبرو کرده است، به طوریکه حدود ۱۳ میلیون گندله انبار شده که باید به آهن اسفنجی تبدیل شود که تولید آن تعطیل و موجب افزایش قیمتها شده است.
وی در خصوص مشکلات صنعت طلا و اصناف به تولیدکنندگان اصفهانی گفت:معاونان این وزارتخانه در دفتر صنایع خلاق در حوزه طلا طرحهایی را شروع کردند، زیرا این صنعت اشتغالزایی خوبی دارد و راه اندازی شرکتهای تعاونی خرید هم راه حل مناسبی در صنعت طلا است.
وزیر صمت رشد تولید لوازم خانگی را هم مطلوب ارزیابی کرد و گفت: برای کاهش تقاضا دو مسیر یکی صادرات و دیگری ارائه تسهیلات خرد است که برای تحقق آن در دوماه قبل با اجرای طرح، توان خرید ۶۰ هزار وام تاکنون پرداخت شده است.
سیدرضا فاطمی امین همچنین در خصوص کمبود برق افزود: دردهه ۹۰ ضروری بود سالی سه هزار مگاوات نیروگاه احداث میکردیم که محقق نشده به طوری که اکنون باید ۸۰ میلیارددلار در صنعت گاز و پالایشگاه سرمایه گذاری میشدکه این امر محقق نشد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه صنعت برق کار مشترکی با وزارت نیرو در دست اجرا داریم که براساس آن ساخت ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه آغاز شده و ۵۰۰ مگاوات آن در سمنان راه اندازی شده و فولاد مبارکه هم ساخت واحد ۹۰۰ مگاواتی را آغاز کرده افزود: نیمی از آن که گازی است سال آینده بهره برداری میشود و با این کار مشترک سعی شده، مشکل برق در دوسال آینده برطرف شود.
سیدرضا فاطمی امین افزود: نباید از سرمایه گذار مالیات گرفته شود، مالیات را باید بر عموم در آمد کشور اجرا کرد تا عدم توازنها از بین برود.
وی گفت: در حوزه معدن رشد اقتصادی هفت دهم مثبت شده در حالیکه چهار سال متوالی این رشد منفی بوده و از مهر امسال تا یک ماه قبل ۵ هزار مزایده عملیاتی شده و جواز برداشت و اکتشاف معدنی در کشور صادر شده است و ۵ هزار محدوده اکتشافی هم در دست احداث است و در زمینه ماشین آلات معدن هم ۱۰۰ درصد رشد داریم و ۶۰۰ میلیارد مترمکعب عملیات معدنی داریم و تنها یک و
هفت دهم درصد مواد خام معدنی از جمله سنگ ساختمانی و گچ صادر میشود.
وی گفت: دریافت شناسه کالا برای تولید کنندگان بسیار مهم است و بر ادامه اجرای آن تاکید میشود و امسال هم یک میلیون شناسه کالا در کشور صادر شده که از رشد بالایی برخوردار است.
در ابتدای این نشست تولیدکنندگان از دغدغه و مشکلات خود از جمله کمبود مواد اولیه و موانع صادرات و تقاضای حمایت از تولید سخن گفتند.