پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای نجات دریاچه ارومیه، صندوق ملی محیط زیست ایران احیا می شود.
خانم ابتکار در حاشیه همایش راهکارهای اجرایی نجات دریاچه ارومیه در دانشگاه تهران در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: قانون صندوق ملی محیط زیست ایران از سال 84 ابلاغ شده بود اما تاکنون عملیاتی نشده است که با احیای آن می توان ظرفیت مهمی از منابعش را برای حل مشکلات دریاچه مهم ارومیه به کار بست.
وی با اشاره به کمکهای مردمی ، دولتی و منابع بین المللی در تأمین منابع این صندوق گفت: علاوه بر دریاچه ارومیه، با منابع این صندوق در آینده می توان بسیاری از طرح های ملی محیط زیستی کشور را مدیریت کرد.
ابتکار با یادآوری اینکه از سال 79 مطالعات مربوط به طرح جامع و مدیریت دریاچه ارومیه انجام شده است، افزود: سایر مطالعات دستگاهها از جمله وزارت نیرو ، وزارت کشاورزی و پیشنهادهای دانشگاهیان در کنار مطالعات قبلی در کارگروهی تکمیل و برای اجرایی شدن به دولت ارائه خواهد شد.
در این همایش یک روزه، کارشناسان محیط زیست از دانشگاههای ارومیه ، تبریز و برخی دیگر از مراکز علمی ـ آموزشی به ارائه آخرین راهکارها در نجات و احیای دریاچه ارومیه پرداختند.
معاون وزیر نیروگفت: تکلیف نهایی برای حفظ دریاچه ارومیه درهم اندیشی نجات این دریاچه مشخص می شود.
علیرضا دائمی در حاشیه هم اندیشی نجات دریاچه ارومیه افزود : در این همایش مشخص خواهد شد که باید به فکر نجات کل دریاچه باشیم یا به نجات بخشی از آن بیاندیشیم.
معاون برنامه ریزی واقتصادی وزارت نیرو، لازمه بازگشت دریاچه ارومیه به وضعیت عادی را همت جمعی در سطح ملی دانست و گفت : نباید در این باره منتظر معجزه باشیم.
وی برداشت 4،5 میلیارد مترمکعبی آب برای مصارف آشامیدنی و کشاورزی و عوارض ناشی از حضور 6 میلیون نفر از جمعیت اطراف دریاچه و حوزه های آبریز منطقه را از چالشهای دریاچه ارومیه یاد کرد و گفت: اگر مصرف کاهش نیابد نباید به نجات دریاچه فکر کنیم و ممکن است بخشی از این دریاچه نیز خشک باقی بماند.
معاون وزیرنیرو با بیان اینکه مهلت دو ماهه کارگروه رسیدگی به وضعیت دریاچه ارومیه 27 مهر به پایان می رسد اظهارداشت: راهکارهای قبلی و جدید به نقشه راه تبدیل و به دولت ارائه می شود و در نهایت دولت تصمیم می گیرد از کدام روش برای نجات دریاچه ارومیه استفاده کند.
دائمی درباره انتقال آب از رودخانه ارس به دریاچه ارومیه نیز گفت: انتقال آب یکی از راهکارهاست که ما بر اساس پروتکل های بین کشورهای همسایه و ایران و اقدامات بالا دست کشورهای همسایه انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه را انجام می دهیم اما این اقدام کافی نیست.
وی اضافه کرد: برخی طرحهای مطرح نیز صرفاً برای تأمین آب آشامیدنی و صنایع و کشاورزی منطقه است و راهی برای نجات دریاچه ارومیه محسوب نمی شود.
معاون وزیر نیرو درباره سدهای در حال ساخت حوزه آبریز دریاچه ارومیه نیز گفت: سدهای در حال مطالعه و ساخت متوقف شده و اگر لازم باشد متوقف می ماند.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر نیرو با بیان اینکه مخزن سدهای ساخته شده نیز 1،7 میلیارد مترمکعب ذخیره آب دارد تصریح کرد : در صورت نیاز می توانیم رهاسازی کنیم و به کشاورزان منطقه بگوییم نمی توانیم آب کشاورزی آنها را تأمین کنیم اما آب این سدها برای تأمین آب آشامیدنی منطقه نیز استفاده می شود که خود چالشی دیگر است.
وی با تاکید بر اینکه دریاچه ارومیه با شرایط سختی مواجه است گفت : این مشکل همه سرزمین ماست و اکنون حوزه زاینده رود ، حوزه میانی کشور و فلات مرکزی ما نیز با این مشکل مواجه است .
دائمی با بیان اینکه کشورمان در منطقه خشک قرار دارد افزود : افزایش جمعیت ، ایجاد اشتغال برای مردم به مصرف آب بیشتر موجب نشد که بیشتر نقاط کشور با کمبود آب مواجه باشد.
وی گفت : مشکل مشابه دریاچه ارومیه در جاهای دیگر نیز هست با این تفاوت که حوزه دریاچه ارومیه حوزه بسته است و اثارش خیلی سریع خود را نشان می دهد حوزه های دیگر یا به دریاها وصل هستند یا شرایط طبیعی دریاچه ارومیه را ندارند.
دائمی افزود: نتایجی که از اجرای مطالعات که در دریاچه ارومیه صورت می گیرد حتماً باید به حوزه های دیگر هم منتقل شود و استفاده شود.