پخش زنده
امروز: -
آش عباسعلی یکی از آش های سنتی شهر کرمانشاه است که معمولا در فصل های پاییز و زمستان درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش عباسعلی با ما همراه باشید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،این آش یکی از آشهای قدیمی و سنتی گرمانشاه است که در صورت پخت صحیح آن از تجربه طعمی لذت بخش بهره می برید.
مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر
گندم بدون پوست : ۱ و نیم لیوان،برنج : ½ لیوان،نخود : ½ لیوان
عدس : ½ لیوان، گوشت گردن گاوی یا گوسفندی :۳۰۰ گرم،لوبیا چیتی یا قرمز: ½ لیوان، لوبیا سفید : ½ لیوان، پیاز بزرگ : ۶ عدد
نمک و فلفل سیاه : به مقدار کافی، زردچوبه و فلفل قرمز : به مقدار کافی
طرز تهیه آش عباسعلی
مرحله اول
برای تهیه آش عباسعلی خوشمزه ابتدای کار نخود را به همراه لوبیا سفید و لوبیا چیتی درون یک کاسه مناسب می ریزیم و کاسه پر از آب گرم می کنیم. در ادامه اجازه می دهیم حبوبات به مدت یک شب درون آب گرم بمانند تا به طور کامل خیس بخورند.
مرحله دوم
در این مرحله برای این که نفخ حبوبات بهتر گرفته شود، طی این مدت ۲ تا ۳ مرتبه آب آن ها را عوض می کنیم. در ادامه پس از گذشت این زمان حبوبات را آبکشی می کنیم و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله سوم
حالا قابلمه را تا نیمه پر از آب می کنیم و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم حبوبات درون آب جوش بماند تا کاملا بپزند. در ادامه عدس را به همین ترتیب به صورت جداگانه با نمک می پزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله گوشت گردن را درون قابلمه قرار می دهیم، سپس پوست ۱ پیاز را جدا می کنیم و می شوییم. در ادامه پیاز را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و درون قابلمه حاوی گوشت گردن قرار می دهیم، سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
حالا تا اندازه ای که روی گردن را بگیرد آب اضافه می کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد. در ادامه گندم را می شوییم، سپس درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله ششم
در این مرحله قابلمه را تا نیمه پر از آب می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم گندم کاملا بپزد. در ادامه برنج را می شوییم، سپس اواسط پخت گندم، برنج را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم کاملا بپزند.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید آب عدس، گندم و گوشت را دور نریزید. در ادامه اواخر پخت گوشت به آن مقداری نمک اضافه می کنیم. زمانی که گوشت کاملا پخت آن را ریش ریش می کنیم. در ادامه پوست باقی مانده پیاز را جدا می کنیم، سپس می شوییم.
مرحله هشتم
حالا پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم و یک قابلمه مناسب و جادار روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع درون قابلمه می ریزیم و بلافاصله پیاز را درون قابلمه می ریزیم و به خوبی تفت می دهیم.
مرحله نهم
در این مرحله زردچوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک را درون قابلمه می ریزیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی ادویه ها از بین برود. در ادامه نخود را به همراه لوبیا سفید و لوبیا چیتی درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی شان خارج شود.
مرحله دهم
حالا حبوبات را به همراه مخلوط گندم و گوشت ریش ریش شده درون قابلمه می ریزیم، سپس آب گوشت را به همراه آب عدس و گندم درون قابلمه حاوی آش می ریزیم و مخلوط می کنیم، سپس اجازه می دهیم آش جا بیفتد.
مرحله یازدهم
در نهایت گاهی آش را هم می زنیم تا ته نگیرد. در ادامه زمانی که آش جا افتاد نمک و فلفل آش را اندازه می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در آخر آش را با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم، سپس سرو می کنیم. نوش جان. منبع :سایت نکته چی