پخش زنده
امروز: -
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی در بیمارستان پیوند اعضای "منتصریه" دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب اهدای عضو و پیوند اعضا در شرق و شمال شرق کشور است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس بیمارستان منتصریه مشهد گفت: شاخص اهدای عضو در کشور در سال ۱۳۸۰ و همزمان با نخستین پیوند عضو از بیمار مغزی یک به ازای یک میلیون نفر جمعیت بود که اکنون میانگین این شاخص (پی. ام. پی) در کشور ۱۱ و در استان خراسان رضوی ۱۷ است که این رقم در مشهد ۲ برابر میانگین کشوری، یعنی ۲۱ اهدا به ازای هر میلیون جمعیت است.
محسن علی اکبریان افزود: افزایش چشمگیر شاخص اهدای عضو در واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ناشی از سه عامل رضایت خانوادهها، فعالیت رسانهها و همچنین توانایی بالای این دانشگاه در پیوند عضو است.
وی ادامه داد: در دهه ۸۰ تنها اهدا و پیوند کلیه، قرنیه، پوست، قلب و پانکرانس در این بیمارستان انجام میشد که با پیشرفتهای صورت گرفته اکنون عمل پیوند کبد، ریه، پیوند همزمان کبد و کلیه، پیوند همزمان کلیه و پانکراس نیز انجام میشود.
رییس بیمارستان منتصریه مشهد با بیان اینکه هم اینک بیشتر عملهای پیوند اعضا در مشهد قابل انجام است، افزود: برداشت قلب در بیمارستان منتصریه و پیوند آن در بیمارستان امام رضا (ع)، برداشت قرنیه در بیمارستان منتصریه و پیوند آن در بیمارستان خاتم الانبیا (ص) و یا در بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود.
محسن علی اکبریان ادامه داد: پیوند کبد، پانکراس و کلیه، پیوند همزمان کبد و کلیه و همچنین پیوند همزمان کلیه و پانکراس نیز در بیمارستان منتصریه و پیوند قلب، ریه و پوست در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد صورت میگیرد.
اهدای بیش از پنج هزار عضو و بافت به نیازمندان عضو در مشهد
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در راستای فرهنگسازی اهدای عضو پیشتاز است، گفت: از زمان راهاندازی واحد پیوند اعضای بیماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون هزار و۳۰۰ مورد مرگ مغزی منجر به پیوند شده است که در مجموع پنج هزار و ۲۹۴ عضو و بافت به نیازمندان عضو اهدا و پیوند شده است که این امر نشان از فرهنگ سازی مطلوب در جامعه دارد.
رییس بیمارستان منتصریه افزود: در این مدت بیشترین پیوند اعضا مربوط به کلیه با هزار و ۶۴۵ مورد و بیشترین پیوند بافت مربوط به قرنیه چشم با هزار و ۳۱۹ مورد بوده است.