پخش زنده
امروز: -
دبیرکل ناتو مدعی شد روابط رو به گسترش چین و روسیه که در حال رهبری یک واکنش سلطه جویانه علیه نظم مبتنی بر قوانین بینالمللی هستند، تهدید امنیتی محسوب میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از راشاتودی، دبیرکل ناتو مدعی شد چین و روسیه در حال رهبری یک واکنش سلطه جویانه علیه نظم مبتنی بر قوانین بینالمللی هستند، در نتیجه روابط رو به گسترش آنها یک تهدید امنیتی محسوب میشود که قدرتهای غربی و متحدان آسیایی آنها باید به مقابله با آن بپردازند.
ینس استولتنبرگ روز سه شنبه در سخنرانی خود در توکیو گفت، این واقعیت که روسیه و چین در حال نزدیکتر شدن به یکدیگر هستند، همچنین سرمایهگذاریهای قابل توجه چین و قابلیتهای پیشرفته نظامی جدید این کشور، همگی حاکی از آن هستند که چین یک تهدید و برای متحدان ناتو یک چالش محسوب میشود.
دبیرکل ناتو افزود، امنیت، منطقهای نیست بلکه جهانی است. ناتو باید اطمینان یابد که ما دوستانی داریم. همکاری نزدیکتر با شرکایمان در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام اهمیت زیادی دارد.
استولتنبرگ این مطالب را یک روز پس از دیدار با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، به منظور گفتگو در خصوص تعمیق روابط بین توکیو و این ائتلاف نظامی غربی بیان کرد.
ژاپن به دنبال آن است که یک دفتر نمایندگی مستقل در مقر ناتو در بروکسل تاسیس کند و نماینده خود را به جلسات شورا و نشستهای سران دفاعی این بلوک بفرستد.
استولتنبرگ با طرح این ادعا که ناتو چین را دشمن خود نمیداند، تصریح کرد، اما جسارت فزاینده و سیاستهای قهری پکن نگرانکننده هستند.
وی چین را به قلدری در برابر همسایههای خود در دریای چین جنوبی، تهدید تایوان، انتشار اطلاعات نادرست درباره درگیری روسیه و اوکراین و همچنین گسترش توان نظامی هستهای و متعارف خود بدون هیچ گونه شفاف سازی متهم کرد.
به گفته دبیرکل ناتو، روابط عمیق چین با روسیه نیز بر این نگرانیها میافزاید.
مسکو و پکن در حال گسترش مشارکتهای راهبردی خود هستند. این دو کشور از لحاظ نظامی برنامههای آموزشی بیشتری برگزار میکنند و فعالیتهای بیشتری انجام میدهند و به گشت زنیهای دریایی و هوایی مشترک در نزدیکی ژاپن میپردازند. همکاریهای اقتصادی آنها نیز در حال افزایش است، علاوه بر آنکه چین تهاجم روسیه به اوکراین را محکوم نکرده است.
دبیرکل ناتو ادعا کرد اگر روسیه در مناقشه خود با اوکراین به پیروزی دست یابد، این پیام را به همراه خواهد داشت که رژیمهای مستبد میتوانند با استفاده از زور و مبادرت به اقدامات وحشیانه به اهداف خود دست یابند و این بسیار خطرناک است.
وی تاکید کرد پکن به دقت ناظر است و درسهایی میآموزد که ممکن است بر تصمیمات آینده اش تأثیر بگذارد. احتمال دارد آنچه امروز در اروپا اتفاق میافتد، فردا در شرق آسیا نیز روی دهد.
مقامات چینی ناتو را به اتهام تلاش برای راه اندازی یک جنگ سرد جدید، هدف انتقاد قرار داده اند. پس از آنکه استولتنبرگ تابستان گذشته درباره تهدیدهای پکن مطالبی بیان کرد، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، گفت ناتو باید پس از برهم زدن آرامش اروپا از تلاش برای برهم زدن اوضاع آسیا و جهان دست بردارد.
استولتنبرگ بر لزوم داشتن دوستان نزدیک در دنیایی که هر روز خطرناکتر و رقابتیتر میشود، تاکید و تصریح کرد در میان چنین بیثباتی، ژاپن میتواند روی همراهی ناتو حساب کند.