پخش زنده
امروز: -
آمار و دادهها نشان میدهند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، فقر و بحران اقتصادی را برای انگلیسیها به ارمغان آورده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آمار و دادهها نشان میدهند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، فقر و بحران اقتصادی را برای انگلیسیها به ارمغان آورده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالیسی، مردم انگلیس وقتی به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند به این وعدهها دل خوش کرده بودند که کنترل امور در انگلیس در خود این کشور باشد و نه در بروکسل که مقر اتحادیه اروپاست. اما حالا انگلیسیها میبینند که خروج این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت برایشان رکود اقتصادی، اوضاع تیره و تاریک و یاس را رقم زده است. این روزها انگلیسیها برای درامان ماندن از سرمای زمستانی به پتوهایشان پناه آورده اند و شمار مراجعه کنندگان به مراکز توزیع غذای رایگان در این کشور بسیار افزایش یافته است.
خانوادههای انگلیسی انبوهی از پتوها را تهیه و استفاده میکنند تا از خودشان درمقابل سرما محافظت کنند آنهم در داخل خانههایی که از سرما میلرزند و وسیله گرمایشی ندارند. صفوف توزیع غذا برای کسانی طولانیتر شده است که نمیتوانند غذای بچه هایشان را تامین کنند و این افراد برای دریافت غذا در مقابل مراکز توزیع غذای رایگان صف میکشند. انگلیسیها میگویند برگزیت سبب نابودی کشورشان شده است و آنها در باتلاقی از مصیبت و مشکلات گرفتار شده اند. این درحالی است که سرمای ماه فوریه نیز شروع شده است و پیش بینی میشود فوریه امسال سردتر از سال پیش باشد. در شهر پنریث Penrith در شمال انگلیس آثار اوضاع بد اقتصادی کاملا روشن است. تعطیل شدن زودهنگام مغازهها در عصر و یا حتی به تعطیلی کشیده شدن شماری از مغازههای قدیمی این شهر که سالها فعال بوده اند، نشان میدهد اوضاع تا چه اندازه وخیم است. مردم شهر از کمبود مواد غذایی ازقبیل تخم مرغ و سیب زمینی در فروشگاهها سخن میگویند. آنها میگویند زندگی در کشور جنگ زده اوکراین به مراتب راحتتر و آسانتر از زندگی در این شهر انگلیس است. مردم از آثار دوره پساکرونا، تورم بالا و بحران انرژی در کنار هزینه بالای زندگی و حمل و نقل و اعتصاب کارکنان حوزه سلامت سخن میگویند. کمبود مواد غذایی، افزایش فقر و نابرابری و رکورد همگی مشکلاتی هستند که مردم با آنها درگیرند.
مردم انگلیس میگویند مقصر اصلی در بروز این شرایط در کشورشان، تاثیرات ویرانگر برگزیت و حکمرانی بد است. طرفداران برگزیت به مردم میگفتند که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، اوضاع بهتر خواهد شد و کشورشان استقلال بیشتری در تصمیم گیریها خواهد داشت، اما به استناد گزارشهای صندوق بین المللی پول، حالا انگلیس در میان کشورهای اقتصادی بزرگ جهان، بدترین عملکرد را دارد. پیشبینی میشود انگلیس در سال ۲۰۲۳ بحران اقتصادی بسیار بزرگی را تجربه کند و وضعیت آن حتی از روسیه بحران زده و درگیر جنگ نیز بدتر شود.
حال مردم انگلیس از خودشان میپرسند که برگزیت برای آنها چه ارمغانی داشته است بجز اینکه هزینهها را هم برای کسب و کارهای داخل انگلیس و هم برای شرکتهای خارجی بیشتر کرده است. لندن زمانی بزرگترین مرکز مالی جهان بود و بزرگترین کانون مالی اروپا به شمار میرفت. اما با برگزیت، بسیاری از فعالان اقتصادی از لندن به پاریس نقل مکان کرده اند و شهر نور یا همان پاریس، حالا لندن را به چالش کشده است. میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در انگلیس از چهار درصد در سال ۲۰۱۰ به ۱.۷ درصد در سال ۲۰۲۱ تنزل پیدا کرد.
براساس گزارش دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن، خانوارهای انگلیس بار اعظم هزینههای بلندمدت برگزیت را متحمل شده اند. هزینه مواد غذایی در انگلیس برای خانوارهای این کشور در فاصله سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به صورت میانگین ۲۵۹ دلار افزایش یافت.
از سال ۲۰۱۶ که ماجرای برگزیت شروع شده است هرسال به صورت میانگین روزانه پنجاه مغازه در انگلیس بسته شده است. پیش بینی میشود که اوضاع برای سال جاری از این هم بدتر باشد.
فقط برگزیت نبود که اقتصاد انگلیس را نابود کرد. اما این اتفاق، تاثیر بسیاری بر زندگی انگلیسیها گذاشته است. باید منتظر ماند و دید که در آینده بلندمدت، خروج از اتحادیه اروپا چه تاثیری بر انگلیس خواهد داشت، اما فعلاً شاهد آن هستیم که مردم فقیرتر و فقیرتر شده اند و مصیبت هایشان بیشتر شده است. درعین حال، انگلیس نیز منزویتر شده است. واقعیت این است که بدترین عامل این مشکلات، کاری بوده که خود انگلیسیها با خودشان کرده اند.