پخش زنده
امروز: -
نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی خورشیدی با حضور وزیر نیرو در دامغان افتتاح و برق تولیدی آن به شبکه سراسری کشور وصل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، این نیروگاه که اولین نیروگاه ردیاب بایفیشیال ( دوطرفه ) در کشور است، در جاده دامغان به معلمان (روبروی روستای ورکیان) قرار دارد و با سرمایهگذاری به میزان ۶ میلیون یورو ( ۱۸۰ میلیارد تومان) در بخش نیروگاهی از طریق قرارداد خرید تضمینی برق توسط بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار ساخته شده است .
متولی ساخت این نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شرکت توسعه صنایع تابان انرژی پاسارگاد است که مقدمات اجرای این طرح را از سال ۱۳۹۸ آغاز و آن را در دو فاز اجرایی کرده است .
فاز اول این طرح به ظرفیت ۲ مگاوات بیست و پنجم مرداد ۱۴۰۰ و فاز دوم آن به ظرفیت ۸ مگاوات در تاریخ بیستم آبان ۱۴۰۱ تکمیل شد.
امروز با حضور وزیر نیرو ، نیروگاه خورشیدی دامغان با ظرفیت تولید سالانه ۱۸ میلیون کیلووات ساعت برق به شبکه برق کشور متصل شد
این واحد تولید برق سالانه شش میلیون متر مکعب در مصرف سوخت های فسیلی و پنج میلیون متر لیتر در مصرف آب صرفه جویی دارد و جلوی انتشار سالانه ۱۴ هزار تن گاز گلخانهای به جو زمین را میگیرد.
این مزرعه خورشیدی دارای ۲ هزار و ۸۸۰ پنل خورشیدی است که بخشی از آنها با استراکچر ثابت و بخشی از نوع بایفیشیال (دو طرفه) و مجهز به سامانه ردیاب خورشیدی است.
در این نیروگاه علاوه بر پنل های خورشیدی ۶ پست پیش ساخته دارای ۵ دستگاه ترانسفورماتور با قدرت هر کدام ۲ هزار و ۵۰۰ کیلو ولت آمپر، ۵۹۰ تن سازه فولادی گالوانیزه و ۱۰۰ کیلومتر کابل فشار متوسط ضعیف مستقر شده است .
حاجی زاده مسئول نیروگاه خورشیدی دامغان گفت: این نیروگاه روزانه ۱۰ مگاوات ظرفیت تولید دارد که ۲ مگاوات تراکت ثابت و ۸ مگاوات ترکر ردیاب خورشیدی است اما به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب در شهرستان دامغان روزانه ۷۰ مگاوات برق در این نیروگاه تولید میشود که میتواند برق مصرفی ۱۲ هزار خانوار را تامین کند.
وی گفت: یکی از ویژگیهای این نیروگاه ردیابی نور خورشید است به گونه ای که از طلوع تا غروب پنلهای خورشیدی زاویه نور را ردیابی میکنند و زاویه خود را نسبت به محل خورشید در آسمان تغییر میدهند.
این نیروگاه به طور مستقیم برای ۸ نفر و به صورت غیرمستقیم برای ۱۸ نفر شغل ایجاد کرده است.