پخش زنده
امروز: -
انبار مکانیزه و رباتیک پتروشیمی شهید تندگویان به عنوان پیشرفتهترین و هوشمندانهترین انبار صنعت پتروشیمی ایران با ۴۲ ربات صنعتی آماده بهرهبرداری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، پس از ۲۰ سال، شمارش معکوس بهرهبرداری از پیشرفتهترین انبار اتوماتیک صنعت پتروشیمی ایران برای بارگیری محصولات گرید نساجی پتروشیمی شهید تندگویان آغاز شده است، طرحی که هدف از ساخت آن کاهش هزینههای تولید و بارگیری، ایجاد سامانه اطلاعاتی فروش محصولات است.
این انبار مکانیزه که یک مجموعه رباتیک پیشرفته و بسیار پیچیده در صنعت پتروشیمی کشور بهشمار میروند، از پارسال با راهاندازی کارگروهی از سوی مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان با مشارکت شرکتهای دانش بنیان ایرانی و با حداقل سرمایهگذاری ارزی و ریالی آماده بهرهبرداری رسمی شده است.
سرپرست طرح انبار اتوماتیک در پتروشیمی شهیدتندگویان در تشریح جزئیات راهاندازی و بهرهبرداری این انبار اتوماتیک و هوشمند گفت: این انبار اتوماتیک، سال ۲۰۰۲ از سوی شرکت آلمانی Autefa طراحی و اجرا شد، بطوریکه این مجموعه از سطح اتوماسیون بسیار بالایی برخوردار بوده و از نظر تکنولوژی در سطح کشور بینظیر و در سطح منطقه کم نظیر است.
امیرحسین رجاء با بیان اینکه این انبار اتوماتیک شامل؛ ۴۲ ربات صنعتی بوده که مسئولیت جمعآوری، انتقال، بستهبندی، انبار و گریدبندی محصولات واحدهای POY و Staple را بر عهده دارند، افزود: علاوه بر این، با بهرهبرداری از این انبار، همه دادهها و اطلاعات مربوط به محصول، از زمان تولید، نتایج بازرسی، وزن هر بوبین، نتایج آزمایشگاه، وزن هر پالت، وضعیت گریدبندی شده محصولات موجود در انبار و… جمعآوری و در پایگاه دادهای ثبت خواهد شد که این اطلاعات برای پایش شرایط تولید و فروش تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی فقط کارخانه POY در ظرفیت کامل خود روزانه بیش از ۱۴ هزار بوبین نخ ۱۴ کیلویی تولید میکند که معادل ساعتی ۶۰۰ بوبین است، ادامه داد: درصورت کارکرد واحد POY در رجاء، درحالت ظرفیت کامل، روزانه حدود ۲۰۰ تن محصول تولید میشود که این محصول بر روی ۲۱۷ عدد پالت چیده خواهد شد.
رجاء میگوید: برای نگهداری این تعداد پالت در شرایط فعلی به حدود ۳۰۰ متر مربع زمین نیاز بوده و در شرایطی که ۱۰ روز به هر علتی خروج محصول از مجتمع وجود نداشته باشد، فقط ۳۰۰۰ متر مربع برای چیدن پالتها در کنار هم، زمین انبار نیاز است.
سرپرست پروژه انبار اتوماتیک در پتروشیمی شهیدتندگویان در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر درون مجتمع انباری با شرایط فوق (به غیر از انبار نهایی واحد انبار اتوماتیک) وجود ندارد و هر روز نگهداری محصول در شرایط غیر استاندارد سبب کاهش کیفیت محصول خواهد شد، اضافه کرد: انبار نهایی مجموعه انبار اتوماتیک قابلیت ذخیره حدود ۶ هزار پالت محصول POY و ۵ هزار و ۸۰۶ بیل (Bale) محصول Staple را دارد.
وی گفت: اگر از کل انبار برای ذخیرهسازی محصول POY استفاده شود، در آن صورت حدود ۸ هزار پالت در انبار قرار خواهد گرفت و از نظر طراحی این ظرفیت امکان ذخیرهسازی ۲ هفته محصول واحدهای نساجی در حالت کامل کارکرد را دارا است، البته در شرایط فعلی که ۶ خط در سرویس بوده و واحد Staple نیز در سرویس نباشد، بر اساس محاسبات این انبار توانایی ذخیره محصول یک ماه این ۶ خط را دارد.
رجاء در خصوص میزان صرفه جویی ریالی بهره برداری این طرح میگوید: بر اساس این اطلاعات راهاندازی انبار اتوماتیک از نظر مالی سال ۱۳۹۹ ماهانه تا ۸ میلیارد ریال صرفه اقتصادی ایجاد میکند که با توجه به افزایش هزینهها در سالهای اخیر، این مبلغ برای سالهای آتی به مراتب بیشتر خواهد شد.
وی میزان سرمایهگذاری اجرای این طرح را حدود ۲۰۰ هزار یورو عنوان کرد و ادامه داد: همه مراحل راه اندازی و بهره برداری این انبار اتوماتیک با مشارکت شرکتهای دانش بنیان و سازندگان ایرانی انجام شده است.