پخش زنده
امروز: -
سرپرست سازمان حفظ نباتات از رویکرد این سازمان در تنوعبخشی به سبد آفتکشهای شیمیایی با سموم کمخطر، باکیفیت و دارای حداقل دوره کارنس خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان حفظ نباتات کشور، حسین رنجبر اقدم در نشستی با اعضای هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود با اعلام اینکه سازمان حفظ نباتات، علاقمند به ارتقا و تنوعبخشی در سبد آفتکشها است، افزود: در تجارت سم و آفتکش نباید تنها سمومی تصویب و وارد عرصه شوند که بازار مصرف وسیعی دارند یا اینکه صرفاً برای محصولات خاصی در نظر گرفته شوند، باید نگاه جامع به تمام محصولات و عوامل خسارتزا داشته باشیم.
وی ادامه داد: رویکردمان تنوعبخشی به سبد آفتکشهای کشور با هدف تصویب سموم کمخطر، باکیفیت و ملاحظات زیست محیطی و با در نظر گرفتن کلیه گروههای هدف و ارزیابی میزان خطر در حوزه آفتکشها است.
رنجبر اقدم با اشاره به اینکه این سازمان، از شرکتهای تخصصی و افراد فعال و حرفهای در این حوزه حمایت میکند، اضافه کرد: با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی باکیفیت، لازم است واردات سموم را از منابع با استانداردهای بالا و درجه یک قرار گیرد.
وی بر تشکیل اتاقهای فکر با همکاری انجمنهای واردکنندگان و تولیدکنندگان آفتکشهای شیمیایی تاکید و خاطرنشان کرد: با تشکیل اتاقهای فکر که متشکل از کارشناسان خبره، دانشگاهیان، انجمنها و صاحبان اندیشه این بخش هستند ساختاری ایجاد خواهیم کرد که منجر به خطدهی درستی در صنعت آفتکشها خواهد شد.
رنجبر اقدم، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات را یکی از وظایف و برنامههای این سازمان برشمرد و افزود: کنترل شیمیایی جایگاه بسزایی در مدیریت تلفیقی آفات، سلامت جامعه و اقتصاد دارد برنامه مدیریت تلفیقی و همپای آن کنترل شیمیایی در یک کشور زمانی موفق است که واردات، تولیدات و مصرف آفتکشها مطابق قوانین بینالمللی و طبق چارچوبهای علمی و ضوابط قانونی برنامهریزی و اجرا شود.
سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور بر نظارت همهجانبه از واردات تا مصرف سموم تاکید کرد و گفت: بررسیهای به عمل آمده نشان دهنده این است که اضافه شدن غیرمنطقی و بدون برنامهریزی سموم به سبد آفتکشهای کشور، بیشتر بودن تعداد فروشگاههای عرضه سموم نسبت به کلینیکهای گیاهپزشکی و تشخیص و کنترل آفات، سبب مصرف نامناسب آفتکشها شده است.