پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی گفت: با اصلاح الگوی مصرف و استفاده از محصولات پروتئینی شیلات، فشار از بازار گوشت قرمز، سفید و تخم مرغ برداشته میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاهپور علایی مقدم در نشست خبری معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید مواد پروتئینی در حوزه شیلات، افزود: در حوزه شیلات و منابع پروتئینی شیلاتی، حجم بالایی از این بخش قابل برداشت است و با اصلاح الگوی مصرف، فشار از بازار گوشت قرمز، سفید و تخم مرغ برداشته میشود.
وی ادامه داد: سرانه مصرف ایرانیان در حوزه محصولات شیلاتی نسبت به استاندارد جهانی بسیار پایین است در حالی که ظرفیت تولید کشور در این بخش حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده و باید به بهره برداری برسد.
علایی مقدم تصریح کرد: تأمین مواد اولیه برای رسیدن به امنیت غذایی در حوزه بازار پروتئینی کشور، وابستگی زیادی به واردات گندم، جو، کلزا و ذرت داشت امسال با پیگیری الگوی کشت در گندم موفق شدیم افزایش ۴۰ درصدی تولید داشته باشیم و این رقم وابستگی باید به ۲۰ درصد برسد و درباره جو، وابستگی ۵۵ درصد بوده که باید به ۲۰ درصد برسد.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی با اشاره به واردات دانههای روغنی یادآور شد: وابستگی ارزی این بخش باید کاهش یابد که برای تحقق این امر، دو برنامه ۱۰ ساله تعریف شد، اما در میانه راه ادامه نیافت و در دولت سیزدهم این موضوع با جدیت بیشتر در حال پیگیری است.
وی گفت: تولید غلات امسال در کشور ۱۷ درصد رشد داشته در حالی که این رشد در بخش کشت قراردادی ۲۶۰ درصد بوده است، امسال یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار کشت گندم با طرح قراردادی انجام شد .