پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی رشد بخش کشاورزی در یک و نیم سال گذشته را در خور توجه و بیش از ۴ درصد اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاهپور علایی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در نخستین روز دهه مبارک فجر در بهمن ۱۴۰۱ اعلام کرد: رشد بخش کشاورزی در یک و نیم سال اخیر، از منفی ۵.۱ درصد به منفی ۰.۸ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه این آمار بر اساس گزارشهای بانک مرکزی و نهادهای تخصصی نظارتی ارائه شده است، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، در تولید غلات ۱۷ درصد رشد داشته ایم و از حدود ۱۸ میلیون تن به ۲۱ میلین تن رسیده ایم.
علایی افزایش سطح کشت قراردادی را از دیگر توفیقات بخش کشاورزی در یک و نیم سال فعالیت دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: در کشت قراردادی ۲۶۰ درصد رشد ثبت شده است.
وی افزود: سال گذشته سطح کشت قراردادی در زمینه گندم، کمتر از ۵۰۰ هزار هکتار بود، اما امسال با تلاشهای صورت گرفته، این رقم به ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار افزایش یافته که نوید دهنده افزایش تولید و خرید تضمینی در سال آینده خواهد بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین تصریح کرد: در خرید تضمینی نیز ۵۵ درصد رشد داشتیم و از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در دو فصل قبل، به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در فصلی که گذشت رسیدیم.
علایی کاهش سن زدگی را از دیگر موفقیتهای بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: در سال نخست که ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم خریداری شد، حدود ۳۸ هزار تن سن زدگی گزارش شده بود، اما در فصل اخیر با وجود خرید ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تنی، فقط ۷ هزار تن سن زدگی مشاهده شد که نشان دهنده افزایش نظارتها و موفقیت در مبارزه با آفات بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به افزایش ۲۵ درصدی تولید برنج اشاره کرد و گفت: از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن تولید برنج در سال نخست، به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید در فصل اخیر رسیده ایم.
وی افزود: در تولید جو نیز رشد ۳۰ درصدی ثبت شده و از تولید یک میلیون و ۶۰۰ تن به تولید ۲ و ۳۵۰ هزار تن دست یافتیم.
علایی در ادامه به تداوم اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد و گفت: این طرح که با کمک ستاد اجرای فرمان امام صورت میگیرد امسال افزایش ۱۶۰ درصدی داشته است و سطح زیر کشت دیمزارها به ۵ میلیون و و ۲۰۰ هزار هکتار افزایش یافته است.
رشد ۱۱۰ درصدی در تولید زیتون، افزایش ۱۱۴ درصدی تولید روغن زیتون و افزایش ۷ درصدی در تولید محصولات باغی از دیگر دستاوردهایی بود که معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی به آنها اشاره کرد.
علایی همچنین، افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی، احداث گلخانهها و اجرای طرح شناسه دار کردن محصولات را از جمله پیشرفتهای بخش کشاورزی در یک و نیم سال اخیر برشمرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش در نشست خبری با خبرنگاران، همکاری همه دستگاهها برای فراهم ساختن الزامات اجرای الگوی کشت را ضروری خواند و گفت: لازمه رسیدن به خودکفایی در محصولات کشاورزی، اجرای کامل الگوی کشت است.
وی کاهش ضریب وابستگی به واردات را از برنامههای معاونت اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی خواند و گفت: از مجلس محترم توقع داریم با در نظر داشتن توجهی که مقام معظم رهبری به بخش کشاورزی دارند، نگاه ویژهای به اجرای الگوی کشت داشته باشند.
علایی افزود: برآورد هزینههای ما برای تحقق الگوی کشت ۱۳۲ هزار میلیارد تومان است که ۷۰ هزار میلیارد آن مربوط به مشوقها و ۶۰ هزار میلیارد تومان نیز به پرداخت تسهیلات کم بهره اختصاص دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه منابع اصلی تامین پروتئین مردم در کشور ما گوشت قرمز و گوشت مرغ است، اظهار داشت: در تامین نهادههای مورد نیاز این صنعت از جمله ذرت، گندم، جو و سویا ضریب وابستگی بالایی داریم که باید با اجرای الگوی کشت آن را کاهش دهیم.
علایی افزود: ضریب وابستگی ما در گندم ۴۰ درصد است که با اجرای الگوی کشت به ۱۵ درصد کاهش مییابد و در زمینه ذرت دانهای ۹۰ درصد ضریب وابستگی داریم که باید آن را به ۱۰ تا ۲۰ درصد برسانیم.
وی با اشاره به تاکیدات فراوان درباره لزوم خودکفایی در محصولات کشاورزی، تصریح کرد: رسیدن به این خودکفایی به الزاماتی نیاز دارد که باید برای فراهم شدن آن، همه کمک کنیم.