پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی گفت: غرب از استانداردی دوگانه درباره آزادی بیان و حقوق بشر سوء استفاده می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از لندن، دور تازه اهانت به قرآن کریم، مقدسات اسلامی و رهبران دینی در برخی جوامع غربی واکنشهای گسترده مسلمانان و نهادهای اسلامی و حقوق بشری را از جمله در کشورهای غربی برانگیخته است. کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن از جمله نهادهایی است که بارها ضمن اعتراض به اینگونه رفتارها درباره پیامدهای آن از جمله تشدید تنشها و اختلافات در جوامع غربی هشدار داده است.
مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در مصاحبهای با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در لندن به پشت پرده و ابعاد این ماجرا پرداخت.
رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در پاسخ به این پرسش که اقدام اخیر گروههای راست افراطی در سوئد و هلند و پیشتر در فرانسه در اهانت به قران کریم، پیامبر عظیم الشان اسلام و رهبران دینی و اینکه دولتها در این کشورها نه تنها در پیشگیری از تداوم آن اقدامی انجام ندادند بلکه با نام آزادی بیان و اندیشه از اینگونه اقدامات حمایت و عاملان اینگونه رفتارها را در تداوم ان به نوعی تشویق کردند گفت: تمام دنیا پذیرفته است که آزادی آن چیزی نیست که هر کس هر چه بخواهد انجام دهد و همه قبول دارند که آزادی مطلق نیست، اما اینگونه اقدامات نشان داد که اصلا بحث آزادی بیان مطرح نیست بلکه اشخاصی که در سوئد و چه در هلند قرآن را سوزاندند به تاریخچه فعالیت آنان بنگرید در مییابید که آنان ضد اسلام و ضد مسلمانانند.
وی افزود: آنانی که دست به چنین اقداماتی میزنند عقایدشان این است که مسلمانان را شهروندان درجه دومی میدانند که نباید در اروپا جایگاه و پایگاهی داشته باشند و باید از اروپا اخراج شوند.
همان تفکری که در بوسنی سبب شد شمار زیادی از مسلمانان قتل عام شوند مسلمان کشی پیش بیاید تا مسلمانان بدانند در غرب جایگاهی ندارند و از گروه دیگرند که باید اروپا را ترک کنند و در صورت تمکین نکردن اخراج شوند.
دولتهای غربی: قرآن سوزی آزادی بیان، آتش زدن کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی ضد آزادی بیان
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی این رویکرد را سوء استفاده از آزادی بیان میداند و میافزاید: خوب بیاد دارم زمانی را که مسلمانان در همین انگلیس کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی را که در ان به پیامبر اسلام (ص) اهانت کرده بود آتش زدند، طرفداران آزادی بیان فریاد میزدند که سوزاندن کتاب در اروپا مشابه اقدام نازی هاست و هر کسی کتابسوزی کند یعنی دارد شخصیتهای نازی را به یاد اروپاییها میاندازد و سوزاندن کتاب علیه آزادی بیان و آزادی عقیده است، اما اکنون صدو هشتاد درجه برعکس آن گفتار و رفتار خود عمل میکنند یعنی میگویند قرآن سوزی نوعی ازادی بیان و اندیشه است! که نشان میدهد استاندارد دوگانه را به صورت کاملا افراطی به کار میبرند.
مسعود شجره درباره چرایی فعالیت افراد و احزابی که نفرت پراکنی را در کشورهای غربی به ویژه درباره مسلمانان دامن میزنند گفت: واضح و روشن است که وقتی اشخاص ضد اسلام و مسلمانان حزب تشکیل میدهند منظورشان مقابله با مسلمانان است تا با شیوههای مختلف علیه انان اقدام کنند. در اینجا وظیفه دولتهاست که باید جلوی اینگونه اقدامات را بگیرند، اما چنین نمیکنند.
شما فرض کنید در اروپا یه حزبی درست کنند که ضد یهود باشد و ادعا کند که یهودیان را باید از اروپا بیرون کنند و آنها جزو ما نیستند، اساسا چنین چیزی امکان ندارد و رویکرد دولتهای غربی نشان میدهد اساسا چنین اجازهای به آنان داده نمیشود، اما درباره مسلمانان اینگونه نیست و استاندارد دوگانه حاکم است.
وی افزود: ضدیت با اسلام و مسلمانان و تنفرسازی که در حقیقت اصل فعالیتهای گروههای ضد اسلامی در غرب است و انها میخواهند بگویند در تمام اروپا همه جور میتوانی باشی به جز مسلمان و این یعنی تنفرپروری ضد مسلمانان، اما اگر بخواهند چنین فعالیتی علیه یهودیان یا علیه اقلیتهای سیاهپوست و یا بقیه انجام دهند هیچوقت دولتهای اروپایی چنین اجازهای نمیدهند. اما دولتهای غربی با رویکردهای خود اسلام هراسی را تقویت میکنند و برای فردی که قرآن را میسوزاند و احساسات مسلمانان جهان را جریحه دار میکند پلیس میگذارند که اجازه یابد با خیالی اسوده این کار را انجام دهد.
اینها نشان میدهد تنفر سازی علیه مسلمانان در غرب به حد خیلی خطرناکی رسیده است. ببینید همیشه در تاریخ پیش از اینکه کشتار جمعی روی دهد همچون بوسنی تنفر سازی انجام شد و وقتی این اقدام آنان به درجه خیلی بالایی رسید اقدام علیه مسلمانان برای آنان آسانتر وکم هزینهتر میشود و اکنون تنفر سازی به مرحله خطرناکی رسیده است و اروپا باید از این رویا و خوابی که در ان قرار گرفته است بیدار شود در غیر این صورت تداوم تنفر سازی و به مرحله کشت و کشتار میرسد که واقعا خطرناک است نه فقط برای مسلمانان بلکه برای تمام مردم اروپا خطر افرین و مشکل زاست.
تنفر سازی زمینه سازی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامیها
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی گفت: تنفر سازی و دیگر سازی چه در زمان نازیها چه در زمان کشتار مردم بوسنیها و چه در زمان دیگر شرایطی را برای سیاست مداران فراهم کرد و انان از این شرایط استفاده کردند تا کمبودها و مشکلات جوامع خودشان را پنهان کنند.
وی افزود: اکنون در اروپا میبینیم از نظر اقتصادی و مشکلات معیشتی جوامع غربی زیر فشار قرار گرفته اند و هزینههای زندگی به طور کم سابقهای افزایش یافته است بهای حاملهای انرژی به طور بی سابقهای افزایش یافته است و واقعا سیاست مداران نشان دادند نمیتوانند پاسخگوی مردم برای برطرف کردن مشکلات انان باشند و این شرایط واقعا خیلی خطرناک است.
شجره گفت: رویکرد دولتهای غربی نشان میدهد انان در پی برنامه ریزی اند که اذهان مردم را از مشکلات این کشورها منحرف کنند و به مسائل دیگر سوق دهند مثلا جامعه را وادارند که نگران مسلمانان باشند، نگران تروریستها و یا جنگ اوکراین باشند، اینها رویکردهای خیلی خطرناک است چرا که با انحراف افکار عمومی و با دوگانه سازی تلاش میکنند از این راه محبوبیت برای خودشان ایجاد کنند، چون در حل مشکلات مردم ناتوانند تلاش میکنند از این راه محبوبیت کسب کنند و صدای اعتراضها به ناکارامدیها را خاموش سازند.
وی افزود: اکنون در اروپا از جمله انگلیس و جاهای دیگر واقعا تورم ایجاد شده هشدار دهنده است بهای گاز و برق دو برابر تا دو و نیم برابر شده و مردم واقعا با مشکلات مواجه شده اند و دولتها هم نشان دادند نمیتوانند این مشکلات را حل کنند، بنابراین میخواهند افکارعمومی را مشغول مسائل دیگر کنند.
رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی با ابراز نگرانی از این شرایط گفت: تاریخ نشان داده است که چه در زمان جنگ جهانی دوم چه در جنگ بوسنی و بسیاری از موارد مشابه دیگر، زمانی روی داد که اروپا زیر فشار اقتصادی و سیاسی بود و به طرف مردم کشی و قتل عام دسته جمعی و تنفر سازی روی اورد و اکنون متأسفانه موقعیت اروپا از نظر سیاسی و اقتصادی درست به همان درجه خطرناک رسیده است.
وی افزود: سیاستمداران همیشه و همهجای دنیا وقتی که به مشکلاتی برمی خورند که نمیتوانند بر ان غلبه کنند به این نتیجه میرسند که افکار عمومی را به مسیری دیگر منحرف کنند و این انحراف در اروپا اکنون به شکل نفرت پراکنی و تنفر سازی علیه مسلمانان بروز کرده است و اینکه مسلمانان مسبب بروز مشکلات جاری اند و متاسفانه بسیاری در غرب هم ان را باور میکنند.
چرا در اغلب کنوانسیونهای حقوق بشری فقط از حق صحبت شده و در کنارش به مسئولیت نیست؟
مسعود شجره در پاسخ به این پرسش که اغلب در غرب و کنوانسیونهای حقوق بشری در غرب از حق صحبت شده است بدون اینکه در کنارش به مسئولیت هم توجه و تعریف کند چرا اینگونه است و چه اهدافی پشت آن پنهان شده است میگوید: نقصهایی درباه حقوق بشر در غرب و در مورد حقوق بشری که تعریفش در سازمان ملل شده هست، یکی از مشکلات همین است که فقط به حقوق بشر شخصی توجه شده و به حقوق اجتماعی توجه نشده است و در کنارش مسئولیت نیست، ما همه میدانیم که در هرجای دنیا وقتی حقوقی هست باید مسئولیتهایی هم پا به پایش باشد، اما متاسفانه اینگونه تعریف نشده است ضمن اینکه حقوق بشر به ابزاری برای سوء استفاده قدرتها مبدل شده است.
استاندارد دوگانه غرب با مقوله حقوق بشر
وی افزود: همین چند روز پیش فردی در عربستان سعودی که خود حقوقدان است و علیه دولت سعودی در شبکه اجتماعی مطلبی نوشته برایش حکم اعدام صادر کردند، اما دنیای غرب هیچ حرفی درباره آن نمیزند و از آن طرف فردی در ایران که چند نفر را به قتل میرساند و اسناد غیر قابل انکار آن منتشر شده و دوربینها آن را ثبت کردند میشود مسئلهی حقوق بشری بزرگ دنیا و این واقعا تمسخر آمیز است.
نمونه دیگر در دو سه ماه گذشته یک دانشجوی عربستان سعودی که در انگلیس مشغول تحصیل است بخاطر اظهاراتش در شبکههای اجتماعی به حکم عربستان به ۳۴ سال زندان محکوم شده است و فرد دیگری به جرم توئیت ضد دولتی به ۴۸ سال زندان محکوم شد و به تازگی حکم اعدام برای او صادر شده و این در حالی است که عربستان سعودی دومین سهامدار توییتراست واقعا شما میتوانید این دوگانگیها را به عنـوان یک طنز بنویسید؛ و این رویکرد مشکل ساز است، زیرا دنیا را به طرفی حرکت میدهند که حقوق بشر تبدیل به ابزار سیاسی برای برخی دولتها مبدل و مسخره بازی شده است.