پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تولید واکسنهای سرطان، زخم و التهاب معده به نتایج درخشانی دست یافته اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیأت علمی گروه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت:در ۳۰ ماه اخیر دانشجویان دوره دکترای تخصصی میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحقیقاتی در زمینه تولید ۴ واکسن بر مبنای زیر واحد علیه سرطان معده کار کردند که این واکسنها در زمینه ایمنیزایی پروتئینی باکتری بوده و منجر به کاهش میزان رشد یا کلونیزاسیون باکتری در معده میشود.
دکتر هادی فارسیانی با تاکید بر اینکه تحقیقات بر روی تولید این واکسنها در حال حاضر در مرحله آزمایشگاهی است و پس از آن وارد فاز حیوانی میشود تصریح کرد: گروه هدف واکسن، گروه سنی ۵ تا ۱۵ سال هستند و در بزرگسالان هم افرادی که دارای التهاب معده هستند شامل دریافت این واکسن میشوند.
وی با بیان اینکه در این واکسنهای پروتئینی از مناسبترین مواد مصرفی در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن در راستای پیشگیری از سرطان معده استفاده شده است، خاطرنشان کرد: با تلاش ۴ دانشجوی دکترای باکتریشناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴ واکسن تولیدی با ژن نوترکیب در بانک جهانی ژن به ثبت رسید و برای اولین بار موفق به تولید یک کار نوآورانه ایرانی شدیم.
دکتر فارسیانی اضافه کرد: فاز حیوانی از فروردین ماه سال آینده روی موش و خوکچه هندی در مدت زمان یک سال (هرکدام ۶ ماه) اجرا میشود و پس از تأیید نهایی وارد فاز انسانی خواهد شد.
عضو هیأت علمی گروه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: امیدواریم در پایان سال ۱۴۰۲ خبر خوش ورود به فاز انسانی این واکسنهای پروتئینی و نوترکیب را داشته باشیم.