پخش زنده
امروز: -
محققان چینی الگوریتم جدیدی برای شکستن کد اجرا بر روی یک کامپیوتر کوانتومی طراحی کرده اند که ممکن است رمزگذاری رایج را آسیبپذیر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رایانههای کوانتومی میتوانند فاکتورسازی اعداد بزرگ را سرعت بخشند که شکستن کدها در یک دوره نسبتاً کوتاه، کاری دشوار برای رایانههای سنتی است.
اعتقاد بر این است که چنین ماشینی برای هک کردن یک حساب بانکی محافظت شده توسط رمزگذاری پیشرفته به میلیونها کیوبیت، واحد پایه اطلاعات کوانتومی نیاز دارد.
Osprey، قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی جهان که IBM در ماه نوامبر راه اندازی کرد، با ۴۳۳ کیوبیت کار میکند و به شکستن کدها نزدیک نیست.
محققین چینی دانشگاه شین هوا اعلام کردند الگوریتم جدید میتواند مقیاس یک کامپیوتر کوانتومی عملی را بهطور چشمگیری به ۳۷۲ کیوبیت کاهش دهد.
به گفته محققان چینی، دستگاه کدشکن کوانتومی میتواند دادههای رمزگذاری شده با RSA-۲۰۴۸ را رمزگشایی کند که یکی از بالاترین استانداردهای صنعتی است که توسط بسیاری از دولتها، مؤسسات مالی و شرکتهای فناوری برای محافظت از امنیت اطلاعات با استفاده از یک کلید ۲۰۴۸ بیتی اتخاذ شده است.
بر اساس یک الگوریتم بحثبرانگیز که ریاضیدان آلمانی کلاوس شنور در سال ۲۰۱۳ ایجاد کرد، تیم چینی الگوریتم جدیدی به نام فاکتورسازی اعداد صحیح کوانتومی با منبع زیرخطی (SQIF) برای بهینهسازی فرآیند محاسبه کوانتومی توسعه داد.
برای نشان دادن امکانپذیری SQIF، محققان یک کلید رمزگذاری ۴۸ بیتی را با یک کامپیوتر کوانتومی ابررسانا کوچک ۱۰ کیوبیتی در دانشگاه ژجیانگ در هانگژو شکستند.
بر اساس نظر محققین، این الگوریتم فاکتورسازی با بیشترین صرفه جویی در کیوبیت تا به امروز است.
از آنجا که رایانههای کوانتومی با صدها کیوبیت میتوانند در آیندهای نزدیک توسعه یابند، این مطالعه در تسریع استفاده از رایانههای کوانتومی پر سر و صدا، نوید بزرگی را نشان میدهد و راه را برای فاکتورسازی اعداد صحیح بزرگ با اهمیت رمزنگاری واقعی هموار میکند.
پیتر شور، استاد ریاضیات کاربردی در MIT که الگوریتم شور را اختراع کرد، در توییتر نوشت: «ظاهراً مشکلات احتمالی در این مقاله وجود دارد». او در حال پاسخ به پست دانشمندی در برنامه کوانتومی گوگل به نام کریگ گیدنی بود که مدعی بود تیم چینی جزئیات فنی مهم را برای حمایت از ادعای خود حذف کرده است.
یک رمزنگار مستقر در پکن که لانگ را شخصاً میشناخت، گفت که او باور نمیکرد که این مقاله بهعنوان یک پرده دود برای گمراه کردن آمریکا و سایر کشورهای رقیب با ادعاهای نادرست عمدی پرتاب شده باشد.
تا زمانی که این مقاله حاوی جزئیات مهندسی در مورد چگونگی ارتقای قابلیت کدشکن به سطوح عملی نباشد، اشتراکگذاری یافتههای دانشگاهی با جامعه بینالمللی، امنیت ملی چین را تضعیف نمیکند.
بسیاری از کشورها، از جمله چین و آمریکا استانداردهای رمزگذاری صنعتی جدیدی را توسعه دادهاند که میتواند در برابر شکستن کد کوانتومی بایستد. آنها میتوانند در صورت تایید تهدید، به سرعت روشهای موجود را جایگزین کنند.