پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت مصوبه نرخهای جدید سود را بانک مرکزی برای بانکها ارسال می کندو از سه شنبه اجرایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی دوشنبه شب در ارتباط تلفنی با بخش خبری ۲۱، در خصوص نرخهای جدید سود بانکی به پرسش ها پاسخ داد.
سوال: نرخهای جدید سود بانکی از چه زمانی در بانکها اعمال میشود؟
قربانی : راجع به بحث سیاستهای پولی اخیر، شورای پول و اعتبار اخیراً مصوبه نرخهای سود را تصویب کرد و این مصوبه امروز در جلسهای که با مدیران عامل بانکها داشتیم به آنها ابلاغ شده و رسماً توسط بانک مرکزی برای بانکها ارسال شده و از فردا اجرایی میشود.
سوال: با این مصوبه سود تسهیلات بانکی، از جمله تسهیلات سرمایه در گردش و قرض الحسنه چه تغییری میکند؟
قربانی: تسهیلات قرض الحسنه هیچ تغییری ایجاد نمیشود و آنها تابع شرایط قبلی شان هستند، ولی سود سرمایه در گردش و سایر تسهیلاتی که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار که قبلا ۱۸ درصد بود به ۲۳ درصد تغییر پیدا کرده است.
سوال:در صورتی که بانکی از این نرخها تخطی کند چه برخوردی میشود؟
قربانی: راجع به بحث رعایت نرخها از مهمترین مواردی است که مد نظر بانک مرکزی است، چون عدم رعایت اینها هم لطمه به صنعت بانکداری میزند هم باعث ایجاد ناترازی و اضافه برداشت بانکها میشود و هم به اقتصاد کشور لطمه میزند، لذا ما در این زمینه امروز هم با بانکها صحبت کردیم و تذکرات لازم داده شده، تمامی بانکها ملزم به رعایت دقیق مصوبه شورای پول و اعتبار هستند، هر بانکی اعم از شعبه، مدیران میانی و یا خود هیئت مدیره و مدیر عامل بانک اگر تخلفی در زمینه نرخهای سود دیده شود حتماً برخورد انتظامی لازم از سوی بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر بانکها انجام خواهد شد.
سوال: مردم اگر متوجه تخلف بانکها شوند باید به کجا مراجعه کنند؟
قربانی: اگر در بانکها تخلفی در این زمینه مشاهده شود این را میتوانند به روابط عمومی بانک مرکزی اطلاع دهند و این موضوع به حوزه نظارت ما منعکس میشود اگر شماره تلفن خاصی هم در این زمینه تعبیه شود حتماً روابط عمومی بانک مرکزی اطلاع رسانی خواهد کرد، ولی با تمهیداتی که اندیشیده ایم هم خود بانکها و هم بانک مرکزی ملزم به رعایت هستند، در این زمینه شاهد تخلفی نباشیم البته معمولاً تخلف زمانی صورت میگرفت که ما نرخها را میخواستیم کاهش دهیم الان با این تعبیری که وجود دارد انتظارمان این است که بانکها دیگر آن تخلف را نداشته باشند که نرخهای بالاتر میدادند، ولو اینکه هر نرخ بالاتری را با شدت برخورد میکنیم، و اختیارات لازم برای برخوردهای سلبی لازم با هیات مدیره و مدیران میانی بانکها به بانک مرکزی داده شده و از ابزار نظارتی جدیدمان با قدرت تمام استفاده خواهیم کرد.
سوره مبارکه بقره آیه 275.
الذین یاکلون الربا لا یقومون الا کما یقوم الذی یتخبطه الشیطان من المس ذلک بانهم قالوا انما البیع مثل الربا واحل الله البیع وحرم الربا فمن جاءه موعظة من ربه فانتهی فله ما سلف وامره الی الله ومن عاد فاولئک اصحاب النار هم فیها خالدون
کسانی که ربا میخورند، (در قیامت) برنمیخیزند مگر مانند کسی که بر اثر تماسّ شیطان، دیوانه شده (و نمیتواند تعادل خود را حفظ کند؛ گاهی زمین میخورد، گاهی بپا میخیزد). این، به خاطر آن است که گفتند: «داد و ستد هم مانند ربا است (و تفاوتی میان آن دو نیست.)» در حالی که خدا بیع را حلال کرده، و ربا را حرام! (زیرا فرق میان این دو، بسیار است.) و اگر کسی اندرز الهی به او رسد، و (از رباخواری) خودداری کند، سودهایی که در سابق [= قبل از نزول حکم تحریم] به دست آورده، مال اوست؛ (و این حکم، گذشته را شامل نمیگردد؛) و کار او به خدا واگذار میشود؛ (و گذشته او را خواهد بخشید.) امّا کسانی که بازگردند (و بار دیگر مرتکب این گناه شوند)، اهل آتشند؛ و همیشه در آن میمانند.