پخش زنده
امروز: -
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو گفت: در ۹ماهه امسال ۳۵میلیون تن محصولات معدنی صادر شده است که این میزان در مقایسه با پارسال از لحاظ وزنی، ۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو با حضور در برنامه پنجره اقتصاد رادیو اقتصاد به افزایش صادرات محصولات معدنی پرداخت و گفت: کشورهای ترکیه ، عراق ، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و همین طور کشورهای شرق آسیا مثل چین و ناحیه شمال آفریقا، بازارهای هدف صادراتی هستند؛ در حال حاضر شرکت ها توانستند به بالای 60 کشور هدف در 9 ماه امسال صادرات داشته باشند.
مشروح گفتگو به این شرح است:
سوال : راجع به اسم ایمیدرو توضیح بدهید .
بله ، ایمیدرو خلاصه کلمات انگلیسی است ، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اسم کامل ایمیدرو خلاصه این سازمان است .
سوال : ما در خبرها داشتیم که صادرات بیش از 35 میلیون تن محصولات معدنی از چه زمانی ما این صادرات را داشتیم
صباغ : این صادرات 9 ماه ابتدای امسال صورت گرفته و از لحاظ وزنی 5 درصد افزایش داریم صادراتمان، از لحاظ ارزشی ما دو درصد کاهش داریم که مرتبط با کاهش قیمت های جهانی از برج تیرماه به بعد هست منتها رشد وزنی صادرات عملا آن کاهش قیمت های جهانی را توانسته جبران کند و از مرز 9 میلیارد دلار صادرات این حوزه عبور کرده امیدواریم تا پایان سال بتوانیم از مرز 12 میلیارد دلار عبور کنیم .
سوال : بیشتر محصولات مان به کدام کشورها بود ؟
صباغ : ما کشورهای همسایه مان ترکیه ، عراق ، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و همین طور کشورهای شرق آسیا مثل چین و ناحیه شمال آفریقا، این ها بازارهای هدف صادراتی هستند؛ شرکت ها توانستند به بالای 60 کشور هدف در 9 ماه امسال صادرات داشته باشند
سوال : بیشتر محصولاتی که صادر می شود به صورت خام است یا نه فرآوری می شود ؟
صباغ : ما خام خیلی صادرات نداریم ، ما عمده محصولات مان در حوزه محصولات پایین دست است و فلزات و مس آلومینیوم ، روی ، فولاد و محصولات فولادی عمده محصولات کشور را شامل می شود.
سوال : با توجه به تحریم هایی که داریم وضعیت ارزی به چه صورت است مشکلی در این زمینه نداریم ؟
صباغ : قطعا تحریم روی بازارهای هدف اثر می گذارد. بازارهای اروپا قیمت های بالاتری دارند از لحاظ قیمت به ازای هر تن ، ما دسترسی کمتری به بازارهای اروپایی داریم هر چند صادر کننده های محترم توانستند به کشورهای اروپایی هم محصولاتی را صادر کنند بازار ما به سمت شرق آسیا و شمال آفریقا است آنجا با کشور روسیه و کشورهای چین و یکسری کشور دیگر که آنها صادر کننده عمده دنیا هستند رقیب هستیم طبعا باید در بحث رقابت ما تخفیف بدهیم که بازار یابی فروشمان را هم انجام بدهیم
سوال : بیشتر محصولاتی که صادر می شود از کدام استان هاست آمار دارید ؟
صباغ : حدود 50 درصد اندکی کمتر صادرات در زنجیره فولاد اتفاق می افتد طبعا استان خوزستان ، اصفهان ، یزد ، کرمان و هرمزگان عمده شان محور این صادرات هستند. در حوزه آلومینیوم ما استان مرکزی و استان فارس و هرمزگان را در واقع محور صادرات داریم الومینیوم را فرمودید مرکزی و هرمزگان و کدام استان ؟
بله مرکزی ایرالکو هست، آلومینیوم ایران -هرمزگان آلومینیوم المهدی است و استان فارس جنوب فارس ناحیه لامرز هم سالکو یا آلومینیوم جنوب است که صادرات عمده کشور را دارند . در مس ما نواحی آذربایجان مان و کرمان مان صادر کننده عمده هستند . محصول به محصول متفاوت است و می توانیم بگوییم که تقریبا تمام استان ها محصولاتی را فرآوری و صادرات می کنند.
سوال : در یکسال گذشته ما الان صادراتی که الان خبر زدیم و 35 میلیون تن داشتیم ، سال گذشته در همین بازه زمانی چقدر داشتیم ؟
صباغ : ما 5 درصد کمتر از لحاظ وزنی داشتیم ، یعنی مثلا یک و خورده ای میلیون تن کمتر بودیم ، از لحاظ ارزشی هم ما مرز 9 میلیارد دلار را عبور کردیم، دو درصد امسال نسبت به پارسال کمتریم که ارزشی تابع قیمت های جهانی هم هست، فقط ما خودمان قیمت نمی گذاریم، قیمت های جهانی وقتی صادر می کنیم معیار است و فکر می کنیم تا پایان سال بتوانیم تقریبا مشابه سال گذشته صادرات داشته باشیم .
سوال : اگر صحبت خاصی هست بفرمایید ؟
حوزه معدن و صنایع معدنی رتبه دوم را از لحاظ صادرات کشور پس از حوزه پتروشیمی دارد و امیدواریم بتوانیم در تامین نیازهای عرضه کشور بخش فعالی را ایفا کنیم .
………………………………………………………….
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (با نماد بورسی : ومعادن) حیات خلوت سازمان دولتی ایمیدرو ( سازمان توسعه معادن ) است .
بررسی و تحقیق از ارتباط مافیایی این شرکت با ایمیدرو میتواند تاراج هزاران میلیارد از اموال دولتی تاراج شده را برملا سازد .
شرکت بورسی میدکو هم حیات خلوت دیگر ایمیدرو است .
معادن ، کارخانه ها و اموال این دو شرکت عموما متعلق به دولت(مردم) بوده است و با سوء استفاده از خلاهای قانونی و با تبانی ، تصاحب شده اند .
نکته جالب :
مدیران عامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و میدکو هر دو مدیران اسبق و بازنشسته ایمیدرو هستند . ( یعنی آقای سعد محمدی و آقای پورمند .
دو مدیر دیگر بازنشسته ایمیدرو آقای کرباسیان و آقای غریب پور نیز در شرکت معادن صدر جهان و شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و ... داستانهای خود را دارند . )
دانش اقتصاد واقعی یعنی درک این ارتباطات و شناخت حفره های اصلی بودجه و چگونگی تاراج قانونمند!! صنایع و معادن دولتی .
و این حفره ها عامل مهم کسری بودجه و تورم است .
این سوژه تقدیم به میز اقتصاد و کارشناسان دلسوز صدا و سیما برای مبارزه با فساد و کمک به مردم .
شناخت و کنترل حیات خلوتهای شرکتها و سازمانهای دولتی ، پیش نیاز سر و سامان دادن به بودجه و عامل مهم در کاهش تورم است .
چرا کارگران معادن ایمیدرو زیر خط فقرند ؟
حقوق نجومی در تهران دارید !
مدیر محترم اقتصادی ایمیدرو
شما که این قدر فعالیت اقتصادی و رسانه ای دارید نظرتان در مورد اختلاف چند برابری حقوق شخص خودتان و همکاران تهران نشین ، با کارکنان زحمتکش معادن چیست ؟
فکر میکنید تورم فقط برای تهران است ؟ !
آیا به عواقب اقتصادی اجتماعی این تبعیض و ظلم آشکار آگاهید ؟ !
که با این همه درامد ایمیدرو باید شاهد این همه ظلم و رفتار غیر انسانی از سوی مدیران ایمیدرو باشند