به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما: رادیو گفتگو در برنامه روزنه با
آقای دکتر غلامرضا حسن زاده رئیس انجمن آموزش علوم پزشکی کشور گفتگویی انجام داده است که به شرح ذیل می باشد.
سوال: این طور که در خبر خواندیم هفتمین همایش مرجعیت علمی با تاکید بر ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت جزو دستاوردهای پرافتخار است و قرار است مطرح شود. شما بیشتر راجع به این موضوع صحبت بفرمائید.
حسن زاده: ما قبل از انقلاب وضعیت پزشکی ما به گونهای بود که ما پزشکانی از کشورهایی مثل هند، پاکستان، بنگلادش با مدرک لیسانس پزشکی میآمدند در کشور ما و طبابت میکردند. امروز خوشبختانه ما در منطقه و در دنیا یک سرآمدی پیدا کردیم و آن سرآمدی به واسطه تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۶۴ است که نظام آموزش علوم پزشکی در نظام ارائه خدمات سلامت ادغام شد و این خودش الان یک دستاورد بسیار بزرگی است که ما را به سمت سرآمدی و مرجعیت علمی در این حیطه برده و در منطقه شما میبینید در کل دنیا وقتی آن ارگانها و نهادهای مهم بین المللی در رابطه با آموزش علوم پزشکی موفق وقتی صحبت میکنند ایران را به عنوان یک الگو و به عنوان یک مرجع میشناسند که این دستاورد بسیار بزرگ و پرافتخار است و ما میتوانیم بگوییم که این ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت یک تجلی مرجعیت و نیل به مرجعیت بوده که اتفاق افتاده در کشور ما البته ما چالشهایی هم داریم و باید آن چالشها را برطرف کنیم، اما در انجمن آموزش علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ما تاکنون ۶ همایش ملی را برگزار کردیم در رابطه با مرجعیت علمی بعد از فرمایش مقام معظم رهبری که در رابطه با مرجعیت علمی ایشان فرمودند که ما باید کار کنیم، انجمن آموزش علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران تمام برنامه خودش را گذاشت سر این که این همایشها را برگزار کند و فردا انشاالله در طلیعه دهه مبارک فجر ما هفتمین همایش مرجعیت علمی را با عنوانی که شما فرمودید ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت با عنوان دستاورد پرافتخار و تجلی مرجعیت علمی جمهوری اسلامی انشاالله برگزار خواهیم کرد که هم وزرای قدیم بهداشت و درمان حضور خواهند داشت، نمایندگان محترم مجلس در کمیسیون بهداشت و درمان حضور پیدا خواهند کرد و همچنین از شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی دعوت کردیم حضور داشته باشند از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از اساتید و افرادی که پیشکسوت هستند و تاریخچه این را دارند. این همایش را انجمن آموزش علوم پزشکی جمهوری اسلامی همراه با فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران آقای دکتر مرندی و همکارانشان برگزار میکنند و همچنین انجمن آموزش پزشکی ایران هم به ما کمک میکنند که انشاالله بتوانیم این دستاورد مهم و جلوه مرجعیت علمی را بحث کنیم و بیان کنیم.
سوال: برای مخاطب عام ما میفرمائید بعد از ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت، چه اتفاقی میافتد که برای مردم ملموس باشد؟
حسن زاده: وقتی شما دانشجویی را تربیت میکنید که آموزش آن درهمان جایی اتفاق میافتد که قرار است ارائه خدمت کند، بدیهی است که این اتفاق اتفاقی بزرگ است یعنی دانشجوی شما مهارتی را کسب میکند که میتواند نیازهای جامعه را ببیند و به آن پاسخ دهد و براساس آن بتواند تصمیم گیری کند. در علوم پزشکی ما با جان انسانها سروکار داریم نمیتوانیم افرادی را تربیت کنیم که بعدا بیایند به جامعه و شروع به تجربه کسب کردن کنند و بسیار مهم است و نهادهایی مانند فیمر و حتی who جایی که میخواهد بگوید آموزش پزشکی موفق کجا اتفاق میافتد، ایران را مثال میزند به جهت این که دانشجوی ما که از همان ابتدا در محلی دارد آموزش میبیند که میتواند نیاز جامعه را ببیند و برطرف کند.
سوال: یعنی تمام بیمارستانهایی که زیرنظر وزارت بهداشت هستند و دانشجویان رشته پزشکی ساعاتی را در هفته به این بیمارستانها مراجعه میکنند و تجربه میکنند و زیردست اساتید با بیماریهای مختلف آشنا میشوند و با برخورد با بیماران و نتایج مختلف را بررسی میکنند و تجربه میکنند اینها میتواند خیلی به این عزیزان کمک کند که پزشکان حاذقی در آینده باشند و شایستهتر بتوانند در خدمت مردم باشند. این همایش کجا برگزار میشود؟
حسن زاده: در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود و فقط رشتههای پزشکی نیست رشتههایی که به علوم پزشکی مرتبط هستند مانند پرستاری اینها تجربه کافی را دانشجویانش پیدا میکنند و میتوانند انشالله خدمات مفیدی را برای کشور داشته باشند.