پخش زنده
امروز: -
معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت گفت: پیش بینی شده است ۱۲۰ هزار زائر در دوره نوروزی به عتبات عراق سفر کنند که بخش زیادی از سفرها به صورت زمینی انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی درخصوص برنامه امور عتبات در دوره نوروزی افزود: برای سفر به عتبات در عراق در ایام نوروز برنامه ریزی شده است و ثبت نام ها از اواخر بهمن آغاز می شود.
معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت گفت: پیش بینی شده است ۱۲۰ هزار زائر در دوره نوروزی به عتبات عراق سفر کنند که بخش زیادی از سفرها به صورت زمینی انجام میشود.
وی همچنین درخصوص اعزام زائر به عتبات عالیات از ابتدای سال افزود: از فروردین ۱۴۰۱ تا پایان آذر امسال ۲۴۱ هزار زائر را به عتبات عالیات اعزام کرده ایم که این تعداد نسبت به سالهای مشابه قبل از کرونا حدود ۳۸ درصد رشد داشته است.
معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت افزود: برای دوره نوروزی و دو ماهه منتهی به پایان امسال برای اعزام زائر به عتبات عالیات برنامه ریزی کرده ایم و در این دو ماهه باقی مانده سال، ظرفیت سازیهایی انجام شده است و پیش بینی میکنیم بیش از ۹۰ هزار نفر در این مدت به عراق سفر کنند.
وی تصریح کرد: شرکتهای زیارتی و دفاتر زیارتی در خصوص حمل و نقل، رزرو هتل، اسکان و تغذیه زائران هماهنگیهای لازم را با کشور عراق انجام داده اند.
افزایش نرخ ارز و کاهش ۳۰ تا ۴۰ هزار نفری زائران عتبات عالیات
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی گفت: مشکل ارز و نوسانات بازار ارز باعث کاهش تعداد زائران در ماه گذشته و ماه جاری شد و ما شاهد کاهش ۳۰ تا ۴۰ هزار نفری زائران عتبات عالیات در این مدت بودیم که امیدواریم ارز نرخ ثابتی پیدا کند تا بتوانیم به نسبت ارزی که در عراق پیش بینی کرده ایم، زائران را اعزام کنیم.
معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: هزینه سفر به عراق پیش از این ۱۷۰ دلار بود که با رایزنیهای انجام شده به ۱۵۰ دلار رسانده و تخفیفات خوبی از کشور عراق گرفته ایم، اما نوسانات نرخ ارز باعث شده است تا هزینه سفر زائران به عتبات عالیات افزایش یابد.
اجرای زیارت آسان و زیارت ارزان و جذب حداکثری
وی با اشاره به دیدار هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب و منویات ایشان گفت: رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرا نشدن اصل ۴۴ در دولتهای قبل گلهمند بودند؛ بنابراین در راستای لبیک به منویات رهبر معظم انقلاب و در راستای اجرای طرح دولت جمهوری اسلامی مبنی بر زیارت آسان و زیارت ارزان و جذب حداکثری این انحصار را شکستیم و سفر به عتبات عالیات در اختیار ۲۸۰۰ دفتر زیارتی در سراسر کشور قرار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی گفت: دفاتر عتبات استانها پای کار آمدند و در حال حاضر استانها به صورت مستقیم و تحت نظارت سازمان حج و زیارت زائر به عتبات عالیات اعزام میکنند.
وی افزود: به منظور جذب حداکثری از زمان آغاز دولت سیزدهم تاکنون به نسبت مدت مشابه ۳۸ درصد در اعزام زائر به عتبات عالیات رشد داشته ایم.
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی با اشاره به اختصاص بستههای ارزان قیمت سفر زیارتی برای قشر متوسط به پایین جامعه گفت: جذب حداکثری، آسان سازی و ارزان سازی و زیات در دسترس در حال حاضر محقق شده که همه این موارد مورد تاکید رییس جمهور بوده و عملیاتی شده است.
معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت درباره اعزام زائر به عتبات عالیات و محدودیتهای پیش روی سازمان حج و زیارت گفت: به جز ایام اربعین در شرایطی که هنوز محدودیتهای کرونا به طور کامل برداشته نشده است، حذف روادید و با وجود برخی ابزارهایی که در اختیار سازمان حج و زیارت نیست و به رغم محدودیتهای ایجاد شده از ابتدای آغاز طرح زیارت آسان، زیارت ارزان و جذب حداکثری تاکنون ۳۲۰ هزار نفر زائر به عتبات عالیات اعزام کرده ایم و در کنار آن ۲۴۱ هزار نفر نیز تاکنون و از ابتدای امسال به عتبات عالیات اعزام یعنی ۵۶۱ هزار نفر در سال جاری به عتبات عالیات عازم شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی همچنین گفت: با برخی نهادها مانند بنیاد شهید و کمیته امداد تفاهم نامههایی درحال امضاست تا بتوانیم طرح زیارت اولیها و طرح زیارت فراگیر برای جامعه را اجرا کنیم.