پخش زنده
امروز: -
در اواسط تا اواخر دوره بارداری، مدارهای کلیدی در مغز جنین تشکیل میشوند که نقش مهمی در سیستمهای حسی، ارتباطی و حرکتی دارند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، محققان دانشگاه کلرادو بولدر، در مطالعه جدیدی نشان داد: نوزادانی که مادرانشان در اواسط تا اواخر دوره بارداری، در معرض سطوح بالای آلودگی هوا قرار داشته اند، امتیاز کمتری را در معیارهای شناختی، هماهنگی حرکتی و مهارتهای زبانی، کسب کردند.
یافتههای این مطالعه، نشان داد: قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در طول دورههای حیاتی رشد، میتواند اثرات بالقوه پایداری بر سلامت کودکان داشته باشد.
پژوهشگران در این باره توضیح داده اند: تصور میشود که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلودگی هوا، به ویژه در اواسط تا اواخر دوران بارداری، ممکن است تاثیرات منفی بر رشد عصبی کودکان بگذارد. برای این مطالعه، محققان، دادههای ۱۶۱ نوزاد سالم را به همراه مادرانشان، مورد مطالعه قرار دادند. هنگامی که کودکان، به سن ۲ سالگی رسیدند، پژوهشگران، مهارتهای شناختی، حرکتی و زبانی آنها را در یک سری تستهای رشد عصبی، ارزیابی کردند.
نتایج بررسی ها، نشان داد: کودکانی که پیش از تولد، بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار داشتند، نمره پایین تری را در آزمونهای شناختی، کسب کردند.
محققان گفته اند: مغز در مراحل مختلف بارداری، به طور متفاوتی رشد میکند. در اواسط تا اواخر دوره بارداری، مدارهای کلیدی در مغز جنین تشکیل میشوند که نقش مهمی در سیستمهای حسی، ارتباطی و حرکتی دارند.
تحقیقات قبلی نشان داده بودند که آلایندههای استنشاقی، ممکن است در تماس مستقیم با جنین قرار گیرند و باعث التهاب سیستمیک و استرس اکسیداتیو شوند که میتوانند رشد عصبی را مختل کنند. علاوه بر این، شواهدی وجود دارند که نشان میدهد: قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا میتواند بر میکروبیوم روده کودک تأثیر بگذارد و آن را به گونهای تغییر دهد که بر مغز نیز تأثیر بگذارد.
مطالعات دیگری نیز، نشان داده بودند که قرار گرفتن در معرض آلایندهها قبل از تولد، ماده سفید، ضخامت قشر و جریان خون را در مغز، کاهش میدهد و منجر به کسب نمرات ضریب هوشی پایینتر در کودکان میشود.
محققان اظهار داشته اند: این یافتهها بر اهمیت پرداختن به تأثیر هوای آلوده بر کودکان، به ویژه در جوامع محروم تاکید میکنند.
یافتههای تحقیقاتی این مطالعه در مجله Environmental Health قابل دسترسی هستند.