پخش زنده
امروز: -
یک تولید کننده فرش بختیاری گفت:در تولید هر تخته فرش دستباف حداقل برای ۱۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
آقای دهکردی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با بیان این مطلب گفت:فرش دستباف ایرانی، فرشی با قدمتی طولانی، یکی از گنجینههای کهن برای ایران به شمار میرود که در برگرفته از طبیعت و تخیلات بافنده در نقش و طرح هاست.
وی با اشاره به ویژگیهای فرش بختیاری گفت: فرشهای بختیاری فرشهای مقاوم و پا خوری است که در استان چهار محال و بختیاری تولید میشود که دارای رنگ کاملا گیاهی است و پشم مورد استفاده در این نوع فرش به عنوان ماده اولیه تولید آن در خود استان تولید میشود که به واسطه نوع پشم دست ریس آن از فرشهای درشت بافت محسوب میشود.
دهکردی با اشاره به رنگرزی کاملا سنتی این نوع فرش ادامه داد:هم اکنون پشم سه منطقه بختیاری، سیرجان و خراسان که به پشم بهاره معروف هستند و دارای ضخامت و پوشش مناسبی اند در این نوع فرش استفاده میشود که به صورت سنتی با روناس، نیل و گیاهی به نام جوشیر و کُندر به صورت سنتی رنگ آمیزی میشود.
به گفته این تولید کننده فرشهای بختیاری این نوع فرش را معمولا با نماد بختیاری میشناسند که در برگرفته از طبیعت و تخیلات بافنده است و هر کدام از نقشهها مانند خوشه انگور، گل پیاز، طاووس، گل و پرنده و درخت زندگی هر کدام نقش خاصی دارند که بافنده بر روی فرش اعمال میکند.
وی با اشاره به میزان تولید سالانه در این نوع فرش افزود: سالانه حدود ۷۰۰ متر تولید داریم و متاسفانه برخی شرایط که پیش آمده و حمایتهایی که از بافندهها نشده، به دلیل مقرون و به صرفه نبودن بافت، وقتی برای این کار نمیگذارند و سال به سال میزان تولید کمتر میشود.
دهکردی با اشاره به برخی راهکارهای افزایش تولید ادامه داد:فرش دستباف وابستگی مستقیم به صادرات داشته و ارز آوری برای کشور را به همراه دارد و از دولت انتظار داریم ضمن حمایت از این صنعت، شرایطی را برای عرضه مستقیم فرش دستباف در بازارهای جهانی فراهم کند و با توجه به شرایط تحریم مشکلات صادراتی برای مسافران ورودی و خروجی را حل کند.
به گفته این تولید کننده، کشورهای اروپایی، آمریکایی و آلمان از جمله مشتریان فرشهای بختیاری هستند که در حال حاضر صادراتی به آن کشورها انجام نمیشود.