پخش زنده
امروز: -
معاون طرح و توسعه شرکت آبمنطقهای مازندران از ورود نخستین قطعه پل بزرگ زیرقوسی سد گلورد به محل نصب این سازه فلزی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، حیدر داوودیان گفت: با توجه به تکمیل فرآیند ساخت قطعات پل گلورد در اراک و در حال اجرا بودن عملیات بسترسازی برای نصب سازه، انتقال قطعات پل آغاز شد و نخستین پارت نیز به محل نصب رسید.
او با بیان اینکه سازه پل گلورد دومین پل فلزی زیرقوسی کشور است و بیش از هزار قطعه دارد، افزود: عملیات اجرایی ساخت سازه فلزی پل در اراک به طور کامل انجام شده و قطعات آماده انتقال هستند اما به دلیل خاص بودن این پروژه و روش اجرا، انتقال همه قطعات به صورت همزمان انجام نمیشود و به مرور در فرآیند روند عملیات نصب به محل منتقل خواهد شد.
معاون طرح و توسعه شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: اکنون عملیات بتنریزی سازههای زیربنایی پل در حال انجام است و پس از تکمیل این بخش، عملیات نصب آغاز میشود.
داوودیان عملیات ساخت و بهویژه نصب این پل زیرقوسی را دشوار و پیچیده توصیف کرد و افزود: نصب قطعات سازه پل در فرآیندی پیچیده و با ضریب دقت بالا باید انجام شود که خوشبختانه همه بخشهای آن به دست متخصصان و مهندسان توانمند داخلی انجام میشود.
او درباره زمانبندی تکمیل پل نیز گفت: طبق برنامه زمانبندی نصب قطعات و بهرهبرداری از پل باید تا پایان شهریور ۱۴۰۲ انجام شود، اما تلاش بر این است که زودتر از این زمان پل به بهرهبرداری برسد و علاوه بر رفع مشکل تردد ساکنان روستاهای بالادست سد گلورد، آبگیری کامل سد نیز آغاز شود.
مطالعات ساخت سد گلورد روی رودخانه نکارود برای کاهش تنشهای آبی شرق مازندران از دهه ۷۰ در دستور کار قرار گرفت و سال ۱۳۸۷ عملیات اجرایی سد آغاز شد. ساخت دیواره و تاسیسات سد گلورد با طول تاج ۲۷۰ متر و ارتفاع دیواره ۱۱۳ متر امکان ذخیره ۱۱۵ میلیون متر مکعب آب سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و سد با ظرفیتی محدود آبگیری شد. اما با توجه به زیر آب رفتن راه ارتباطی حدود ۶۰ روستای بالادست سد در صورت آبگیری کامل، ساخت پل فلزی زیرقوسی به طول ۳۰۰ متر و عرض ۱۲ متر برای عبور از دریاچه در دستور کار قرار گرفت تا پس از آن سد به طور کامل آبگیری شود.
ساخت این پل فلزی که دومین نمونه پل فلزی بزرگ زیرقوسی کشور محسوب میشود توسط شرکت ماشینسازی اراک در حال انجام است. عملیات بسترسازی برای نصب سازههای پل روی مخزن دریاچه نیز طبق برنامه زمانبندی در حال انجام است تا در سال ۱۴۰۲ با بهرهبرداری از آن، آبگیری کامل سد گلورد انجام شود.
با آبگیری کامل سد گلورد، علاوه بر پیشگیری از سیلهای منطقه و حفاظت از سفرههای آب زیرزمینی مشکل کمآبی کشاورزی در شرق مازندران برطرف میشود. آب ذخیره شده در سد گلورد با اجرای ۲۳۰ کیلومتر کانال، ۱۰۰ کیلومتر زهکش و دو سد انحرافی، حدود ۲۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شرق مازندران را سیراب میکند.