پخش زنده
امروز: -
اطلاق پشت میز نشینی امروزه تنها برای کارمندان کاربرد ندارد، بلکه بسیاری از آدمها با سنین مختلف با سیستم رایانه یا گوشی همراه کار می کنند. چطور می توانیم از عوارضی مثل گردن درد جلوگیری کینم؟
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اطلاق پشت میز نشینی امروزه تنها برای کارمندان کاربرد ندارد، بلکه بسیاری از کارهای ما با سیستم رایانه یا گوشی همراه انجام میشود و به نوعی همه ما کاربر سیستم تلقی میشویم.
امروزه همه ما مجبوریم ساعتهای طولانی جلوی نمایشگر رایانه در محیط کار و یا در منزل بنشینیم و حتی پلک هم کمتر بزنیم بنابراین به سر و گردن ما فشار مضاعفی وارد میشود و باعث درد در ناحیه گردن میشود:
برای پیشگیری و کاهش درد ناحیه گردن هنگام کار با رایانه باید نکاتی را رعایت کنیم که در زیر به آن اشاره میکنیم.
وضعیت بدنی مناسب
هنگامی که پشت میز خود مینشینید، پاهای خود را صاف روی زمین قرار دهید و پشت خود را به صندلی تکیه دهید. سر شما باید در وضعیت صاف و بدون جهت قرار گیرد و گوشها مستقیما بالای شانهها باشد. برای جلوگیری از قوس شدن قسمت پایین کمر که به نوبه خود میتواند باعث افتادن سر و شانههای شما به سمت جلو شود ارتفاع صندلی خود را به نحوی تنظیم کنید تا رانها کمی به سمت پایین زاویه داشته باشند. این وضعیت، وزن بدن را به طور ایدهآل در استخوانهای تحتانی که در قسمتهای پایینی باسن قرار دارد، توزیع میکند.
استفاده از صفحه نمایش را محدود کنید
هنگام نگاه کردن به تلفن و تبلت، به خصوص وقتی از صفحه لمسی برای ارسال پیامک یا ایمیل استفاده میکنید، تمایل دارید سر خود را بیشتر به جلو خم کنید. نگه داشتن حالت سر به جلو برای نگاه کردن به دستگاه برای مدت طولانی میتواند باعث کشیدگی دردناک عضلانی در کوتاه مدت شود و ممکن است در دراز مدت حتی به آسیب دیسک یا مفاصل بینجامد تا جایی که میتوانید، استفاده از تلفن همراه و سر زدن به شبکههای اجتماعی را کاهش دهید.
تنظیم ارتفاع و فاصله نمایشگر و صفحه کلید
سعی کنید صفحه رایانه را مستقیم در مقابل خود قرار دهید بهطوری که مرکز صفحه نمایش با بینی شما در یک تراز باشد. اگر صفحه نمایش خیلی پایین باشد، سر شما خودبهخود زاویهای به سمت پایین میگیرد و باعث افزایش فشار روی گردن میشود. اگر عمدتاً روی لپتاپ کار میکنید، از یک صفحه نمایش ثانویه استفاده کنید.
بیشتر بدانید؛ کاهش دردهای بدن با مسکنهای طبیعی
صفحه کلید را هم به اندازه کافی نزدیک خود قرار دهید تا هنگام تایپ، آرنجهای شما تقریباً ۹۰ درجه خم شوند. بهتر است ماوس هم در همان سطح صفحه کلید باشد. درخصوص نشستن روی صندلی اداری، هر چند ساده به نظر میرسد، اما خسته کننده است، زیرا هر چه مدت طولانی تری بنشینید، حفظ وضعیت مناسب سختتر میشود.
قدم بزنید
هر نیم ساعت قدم بزنید تا خطر ابتلا به درد کمر، گردن یا شانه ناشی از نشستن کاهش یابد. یک راه آسان برای یادآوری انجام این کار این است که آلارم گوشی خود را تنظیم کنید تا هر نیم ساعت به شما این اتفاق را یادآوری کند.
اگر یک یا چندمورد از این نکات را رعایت کنید و در آن استمرار داشته باشید به مرور درد کاهش خواهد یافت و زندگی سالم و پر باری خواهید داشت.
منبع: زندگی سلام / مترجم: نجات شکوندی spine-heath.com