پخش زنده
امروز: -
پدیده فرونشست زمین یکی از مخاطرات مهم زیست محیطی است که علاوه بر تهدید زیر ساخت های شهری، طبیعت و مزارع شهرستان سلماس را نیز تهدید می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری سلماس گفت: میانگین فرونشست زمین در آذربایجان غربی، حدود ۷ سانتی متر در سال است که این میزان در دشت های سلماس بیشتر از تمام دشت های آذربایجان غربی است و به حدود ۱۰ سانتی متر می رسد که همین موضوع دشت های سلماس را با وضعیت فوق بحرانی مواجه کرده است.
آقای پایدار گفت: عوامل انسانی و تقاضای بیش از حد بشر از ظرفیت های زمین، عامل اصلی فرونشست زمین در این دشت است.
او اضافه کرد: ۱۴۰ کیلومتر مربع از دشت های سلماس به سمت آذربایجان شرقی و نیز منطقه لکستان بشترین نشست را در دشت سلماس دارند.
آقای باقری رئیس اداره امور آب سلماس هم گفت: برداشت بی رویه و گاها غیرمجاز آب از ۸۳۰ چاه عمیق و نیمه عمیق در این دشت نیز یکی از عوامل فرونشست زمین در دشت سلماس است که کسری 5 میلیون مترمکعبی آب را در مخازن زیرزمینی به طبیعت سلماس تحمیل کرده است.
میرحاجی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد سلماس نیز به راهکارهای جلوگیری از فرونشست زمین اشاره کرد و گفت : توسعه طرح های آبیاری نوین، پرکردن چاه های کشاورزی غیرمجاز و مدیریت بهینه مصرف آب می تواند نقش مهمی در جلوگیری از فرونشست زمین در دشت های سلماس ایفا کند.