پخش زنده
امروز: -
برنامه «قانون و نظارت» این هفته تذکرات نمایندگان را درباره قانون جهش تولید مسکن، افزایش قیمت گاز، عرضه خودرو در بورس و افزایش قیمت نهادههای دامی بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه «قانون و نظارت» این هفته تذکرات نمایندگان را به مسئولان اجرایی درباره تخصیص نیافتن اعتبارات عمرانی، اجرا نشدن کامل قانون جهش تولید مسکن، افزایش قیمت گاز، عرضه خودرو در بورس و مشکلات کشاورزان و دامداران درخصوص خرید برنج و پرتقال و افزایش قیمت کود و نهادههای دامی بررسی کرد.
تذکر اول نمایندگان مجلس این بود که دولت از ۱۰۰ درصد بودجه کمتر از ۱۰ درصد را به پروژههای عمرانی استانها اختصاص داده است.
آقای بابک افقهی معاون امور مجلس و استانهای سازمان برنامه و بودجه در ارتباط تلفنی با برنامه درخصوص این تذکر گفت: در حال حاضر بالغ بر ۳ هزار هزار میلیارد تومان «همت» پروژههای عمرانی نیمه تمام در سراسر کشور داریم که باتوجه به اعتبارات عمرانی که در لوایح بودجه سنواتی در سالهای مختلف تخصیص پیدا میکند، چیزی حدود ۱۶ تا ۱۷ سال طول میکشد این پروژهها به اتمام برسد.
در گزارش ۱۰ ماهه امسال در قالب تخصیص اعتبارات عمرانی بیش از ۷۶ هزار میلیارد تومان و به استانهای سراسر کشور پرداخت شده و در قالب سایر ردیفهای بودجهای ۲۰ هزار میلیارد تومان به استانها تخصیص یافته است و کل اعتبارات تخصیصی به پروژههای عمرانی سراسر کشور بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است.
آقای افقهی در ادامه افزود: اتفاقی که امسال افتاد، با استجازه از محضر مقام معظم رهبری خوشبختانه دو تا ده درصد تخصیص از محل منابع صندوق توسعه ملی به بخش اعتبارات عمرانی اختصاص یافت که در روزهای آتی میزان اعتباری که از این محل صرفا برای پروژههای عمرانی تخصیص یافته را به همه استانهای سراسر کشور ابلاغ خواهیم کرد.
تذکر دیگر نمایندگان مجلس درخصوص افزایش قیمت نهاده های دامی بود. آقای علائی مقدم، سرپرست معاونت برنامه ریزی جهادکشاورزی درخصوص این تذکر گفت: طبیعی است وقتی ارز 4200 تومانی حذف می شود، نهاده های دامی که از محل ارز وارد کشور می شود، گران شود.
نمایندگان مجلس درباره افزایش قیمت گاز هم تذکر دادند. آقای وحید گودرزی اصفهانی رئیس امور تعرفه های شرکت ملی گاز درخصوص این تذکر گفت: براساس بند میم تبصره یک و بند کاف تبصره 15 قانون بودجه که توسط مجلس محترم ابلاغ شده، دولت مکلف است الگوی مصرف را اصلاح کند و تعرفه ها را هم متناسب با آن اصلاح کند. بر همین اساس، دولت از 16 آذر تعرفه ها را اصلاح کرد. ما هم در وبگاه مان و هم در مصاحبه های تلویزیونی اطلاع رسانی کردیم. آقای وزیر هم اعلام کرد.
آقای گودرزی افزود تعرفه ها به صورت پلکانی است. 12 پله تعیین شد که این تعرفه ها متناسب با مصرف مشترکین متغیر است. سه پله اول که مصرف متعارف است و شامل اکثریت مشترکین می شود، هیچ تغییری نداشته است. از پله چهار تا دوازده افزایش پیدا کرده است. پله یازده و دوازده که مشترکین بسیار پرمصرف یا در اصطلاح بدمصرف اند، به ترتیب پنج - شش هزار تومان به ازای هر مترمکعب گاز پرداخت می کنند.