پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: شبکه نمایش خانگی زیر نظر صدا و سیماست و ما هیچ دخل و تصرفی در آن نداریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هم اندیشی با فرهیختگان و نخبگان حوزوی در خصوص نمایش خانگی گفت : مدیریت نمایش سریال ها در نمایش خانگی تحت عنوان ساترا به سازمان صدا و سیما داده شده است و پروانه نمایش را ساترا صادر می کند و ما نمی توانیم اعمال نظر کنیم.
وی ادامه داد : استفاده از بستر نمایش خانگی برای تولید فیلم و سریال را یک فرصت می دانیم و قبول داریم که سریال ها و فیلم ها در این بخش اشکال دارند و در صورتی که مدیریت آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شود می توانیم با سیاست گذاری آن را مدیریت کنیم.
اسماعیلی درخصوص فضای فرهنگی حاکم بر برخی از پلت فرم ها در فضای مجازی گفت : نظارت بر این پلتفرم ها به دلیل اینکه زیر نظر وزارت ارتباطات نیز هستند در حال برنامه ریزی و سیاست گذاری هستیم و به دنبال این هستیم با مصوبه جدید شورای فضای مجازی کشور آن را اصلاح کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شناسایی گزاره های اصلی در بحث سیاست گذاری برای تولید محتوا خبر داد و افزود : در 2 سال آینده گزاره هایی را برای گفتمان سازی و تغییر جریان فرهنگی در جامعه در چارچوب تعالیم اسلامی و ایرانی صورت خواهدگرفت.
اسماعیلی در خصوص مدیران انتخاب شده در استان ها نیز گفت : بر اساس توصیه های رهبر انقلاب سعی شده تا مدیران بر اساس معیار های دینی، انقلابی و ارزشی انتخاب شوند.
وی در مورد نحوه آموزش هنر در کشور گفت : عمده مکان برای آموزش هنر در کشور بیشتر در شمال تهران صورت می گرفت و سعی شد تا آموزش هنر در کشور از انحصار خارج شود و با تعیین قرار گاه محرومیت زدایی این موضوع با رویکرد دینی و فرهنگی در مساجد آموزش هنر صورت می گیرد تا نیرو های نخبه و استعداد های مختلف در سطح کشور در موضوع هنر شناسایی شوند و این حوزه از انحصار بخش های غیر دینی خارج شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه درحوزه سینما کار را به نیرو های پایبند به ارزش های انقلاب سپرده شده گفت : با همکاری بنیاد فارابی امسال 35 فیلم سینمایی در حال ساخت است و سعی شده است که در محتوی با پرهیز از سیاه نمایی، با تاکید بر وحدت و همگرایی، به رخ کسیدن زیبایی های ایران اسلامی و امید آفرینی تولید محتوی هنری صورت گیرد.
وی اضافه کرد: کار کردن بدون خستگی را در حوزه فرهنگ کشور را وظیفه خود می دانیم و با کمبود بودجه ها کار را پیش خواهیم برد و سختی حال تامین اعتبار در حوزه فرهنگ مانعی برای تولید محتوی برای جریان فرهنگ انقلاب نخواهد بود.
اسماعیلی با اشاره به توافقنامه های مختلف با مراکز دینی در بحث فرهنگ کشورمان گفت: با حوزه علمیه، موسسه امام خمینی و جامعه الزهرا با هدف استفاده از ظرفیت جامعه نخبگانی طلاب و فضلای حوزه تفاهمنامه هایی منعقد شده است.
وی با بیان اینکه در بخش زیر ساخت ها و آیین نامه های حوزه فرهنگ و هنر با عقب ماندگی های جدی رو به رو هستیم گفت : در شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر آیین نامه ها را پیگیری خواهیم کرد به طوری که تغییر دولت ها و اعمال سلیقه ها نتواند این آیین نامه ها را تغییر دهد.
وی با اشاره به اینکه از زمانی که کار را در وزارتخانه شروع کردیم کشور با تحولات گسترده ای روبه رو بوده است گفت : کشور در دهه 90 رشد اقتصادی نیم درصدی داشت و این درحالی است که در حوزه فرهنگ رشد اعتبارات و تولیدات فرهنگی به مراتب کمتر بوده و در این دهه حدود 4 دهم درصد بوده است.
اسماعیلی ادامه داد : اقتصاد حوزه کتاب حدود 8 هزار و 500میلیارد تومان است و این درحالی است که اعتبار وزارتخانه در این حوزه حدود 30 میلیارد تومان بوده است.