پخش زنده
امروز: -
گراهام استیوارت وزیر محیط زیست انگلیس ۱۲ هزار پوند از یک شرکت توزیع کننده بنزین و یک مشاوره هواپیمایی کمک مالی دریافت کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از لندن، روزنامه گاردین نوشت وزیر محیط زیست انگلیس از یکی از بزرگترین شرکتهای توزیع کننده بنزین در انگلیس که در زمینه مشاوره هواپیمایی و استخدام در این زمینهها فعال است، پول گرفته است.
به نوشته گاردین، ریشی سوناک (Rishi Sunak) نخست وزیر انگلیس ماه سپتامبر گراهام استیوارت را به عنوان وزیر محیط زیست معرفی کرد. وزیر محیط زیست انگلیس، مسوول اجرای راهبرد به صفر رساندن تولید گاز کربن در این کشور است.
گراهام استیوارت گفته است دادن مجوزهای جدید اکتشاف و بهره برداری از منابع نفت و گاز، "برای محیط زیست خوب است.
گاردین نوشت اکنون آشکار میشود وی در سال ۲۰۱۹، ۱۰ هزار پوند کمک مالی از شرکت جی آر ریکس و پسران (JR Rix & Sons) برای هزینههای تبلیغات انتخاباتی دریافت کرده است. این روزنامه نوشت شرکت جی آر ریکس و پسران در زمینه خرید و توزیع سوختهای فسیلی، از جمله بنزین و گازوئیل فعالیت میکند.
روزنامه گاردین نوشت استیوارت همچنین دو هزار پوند از بوستون ایر (Bostonair) دریافت کرده است که این شرکت در زمینه هواپیمایی، مشاوره میدهد. به نوشته گاردین، دولت انگلیس گفته است استیوارت، پولهایی را که از افراد و شرکتها گرفته، گزارش کرده است.
پیشتر نهادهای مدنی حامی حقوق مردم و اتحادیههای کارکنان در انگلیس از دولت خواستند به جای افزایش مالیاتهای مشاغل و مردم و کاهش بودجه خدمات اجتماعی از شرکتهای بزرگ نفت و گاز مانند شل و بریتیش پترولیوم مالیات بیشتری دریافت کند که دولت با این خواسته انان مخالفت کرد.
نهادهای ناظر اعلام کردند با تحریم نفت و گاز روسیه از جانب دولتهای غربی به پیشتازی انگلیس و بالارفتن بهای جهانی نفت و گاز، این شرکتهابه سودهای باد اورده کلان رسیده اند.
همزمان با افزایش بهای سوخت در جهان به علت تحریم روسیه، سود بادآورده شرکتهای نفتی هم چند برابر و بیش از صد میلیارد دلار براورد شد.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده در انگلیس فقط شرکت بریتیش پترولیوم در فصل بهار نزدیک ۸.۵ میلیارد دلار سود کرد که سه برابر مدت مشابه پارسال است. شرکت شل هم نزدیک ۱۱.۵ میلیارد دلار سود داشته است که بالاترین میزان در ۱۴ سال اخیر براورد شده است.
فعالان محیط زیست بارها با برپایی تظاهرات در شهرهای مختلف انگلیس دولت و حزب حاکم انگلیس را متهم کردند که به علت حمایتهای مالی که از جانب شرکتهای نفت و گاز و فعال در عرصه سوختهای فسیلی دریافت میکند حاضر نیست به تعهدات زیست محیطی خود عمل کند که هزینههای ان را مردم باید بپردازند.