پخش زنده
امروز: -
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با تاکید بر نقش مهم این نهاد در حکمرانی نخبگان گفت: دریافت راهحلهای قابل اجرا از نخبگان کشور در حوزههای اقتصادی میتواند به دولت مردان برای حل چالشهای اقتصادی کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دکتر روح الله دهقانی در نشستی صمیمانه با کارآفرینان بزرگ کشور، تکرار مداوم برگزاری جلسات با کارآفرینان را امری ضروری خواند و بر لزوم ایجاد هماهنگی برای گفتگوهای مجزا تاکید کرد.
وی در این نشست براین مهم تاکید کرد که دنیای کنونی دنیای علم و فناوریای است که قادر به تولید ارزش است و پیشرفت اقتصاد دنیا را در گرو پیشرفت علم دانست و افزود: مجموعههایی موفق هستند که بتوانند از فناوریهای نوین و پیشرفته در حلقه فعالیت خود استفاده کنند. طبق گفته وی همه کشورهای دنیا به دنبال آن هستند که برنامههای اقتصادی خرد و کلان خود را با فناوری محقق کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان کارآفرینان را میهنپرستترین افراد کشور خواند و افزود: پیشرفت نخبگان با بهکارگیری تجربه کارآفرینان بزرگ کشور و همراهی این مجموعههای ارزشمند میسر میشود چرا که تجربه کارآفرینان بسیار ارزشمند است که اگر در کنار جوانان کشور قرار گیرند به نتایج قابل توجهی دست خواهند یافت.
دهقانی در ادامه این نشست با اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در حمایت از تحقیق و توسعه در کشور براین نکته تاکید کرد که: به جرات میتوان گفت مشابه این قانون در کمتر از ۱۰ کشور جهان وجود دارد. به واسطه این قانون اعتبار مالیاتی مشخصی برای توسعه علم و فناوری صرف خواهد شد که به رقابتیتر شدن فضا کمک خواهد کرد.
طبق گفته دهقانی به واسطه این قانون اعتبار مالیاتی مشخصی برای توسعه علم و فناوری صرف خواهد شد و بدون شک به رقابتیتر شدن فضا نیز کمک خواهد کرد. وی در ادامه این جلسه بر اهتمام شخصی اش بر توسعه بازار تاکید کرد و گفت: آنچه ارزشمند است، اعتبار مالیاتی است که با استفاده از آن میتوان بخشی از مالیات را در تحقیق و توسعه محصولات جدید هزینه کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ادامه از اهمیت دانش در تولید محصول سخن گفت و بر این موضوع تاکید کرد که هرمحصول یا فناوری که به بازار عرضه شده و یا صادر میشود و در فضای رقابتی بازار باقی میماند، دانشبنیان محسوب میشود. چرا که برای بقا در بازار رقابتی امروز، دانش نیاز است.
دهقانی همچنین شرکتهای دانش بنیان را به واگنهایی تشبیه کرد که برای حرکت نیازمند لوکوموتیو هستند و شرکتهای بزرگ فناوری را همان لوکوموتیوهایی دانست که اگر اتصال بین آنها و دانشبنیانها به درستی برقرار شود جریان اقتصادی و علم و فناوری کشور از حرکت نخواهد ایستاد.
وی همچنین بر لزوم تحقق اقتصاد دانشبنیان تاکید و خاطرنشان کرد که برای رسیدن به این هدف به ۵۰ شرکت بزرگ دانشبنیان در کشورنیاز است و تا زمانی که منابع کشور به صورت خرد مصرف شود، اقتصاد کشور توسعه لازم را پیدا نخواهد کرد.
دکتر دهقانی از برنامههای این معاونت برای تشکیل کمیتهای با حضور فعالان اقتصادی و از استقبال خود برای گرفتن نظرات متخصصان در این حوزه نیز خبر داد.
در این نشست صمیمانه که بیش از سه ساعت به طول انجامید کار آفرینان و صاحبان گروههای صنعتی بزرگ همچون گلرنگ، انتخاب، فردا، گلستان، کاله، شیرین عسل، بهمن، زر ماکارون، ظریف مصور، شیشه کاوه، فولاد یزدو شرکتهای بزرگ فناوری اطلاعات همچون دیجیکالا و هزاردستان حضور داشتند و به بیان مسائل و نقطه نظرات خود با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری پرداختند.