پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : عناصر مورد نیاز مصرف کنندگان باید مورد توجه تولیدکنندگان قرار بگیرد بدین معنا که علاوه بر کمیت باید به کیفیت گندم تولید شده اهمیت داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، در جلسه ستاد فنی زراعت با بیان اینکه ۴۰ درصد دریافت کالری روزانه از نان میباشد گفت: عناصر مورد نیاز مصرف کنندگان باید مورد توجه تولیدکنندگان قرار بگیرد بدین معنا که علاوه بر کمیت باید به کیفیت گندم تولید شده اهمیت داد.
سید رحمت ا... پریچهر با بیان اینکه برای فعالیتهای غیر شیمیایی با آفات باید بیش از پیش از ظرفیت مراکز تحقیقاتی استفاده شود افزود: مبارزه شیمیایی با آفات باید مرحله آخر مبارزه قرار گیرد و به هیچ عنوان از اولویتهای این سازمان نمیباشد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: تاکنون ۱۴۴ هزار و ۱۷۹ تن کود ازته، ۳۳ هزار و ۳۲۰ تن کود فسفاته و ۱۳ هزار و ۴۹۹ تن کود پتاس جهت کشت پاییزه در استان حمل شده است.
سید احمدی افزود: ۱۰۵ هزار و ۱۰۹ هکتار از مزارع استان در طرح جهش تولید در دیمزارها زیر کشت رفته است که ۱۰۲ درصد پیشرفت را نشان میدهد.
وی ادامه داد: ۳۳۱ هزار و ۳۰۷ هکتار از مزارع استان در کشاورزی قراردادی ثبت شده است
مجری طرح گندم بنیان استان نیز با بیان اینکه سطح مصوب این طرح در استان ۱۸۴ هزار و ۵۵۱ هکتار میباشد اظهار داشت: ۱۶۳ هزار و ۵۸۱ هکتار از این میزان تاکنون محقق شده است.
رقیه سلطانی اضافه کرد: تاکنون جذب کود اوره در این طرح به ۹۰ درصد، کود پتاس به ۸۰ درصد و کود میکرو به ۶۰ درصد رسیده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در ۲۹۷ هزار و ۸۷۷ هکتار از مزارع گندم استان علیه علفهای هرز باریک برگ، پهن برگ و دو منظوره مبارزه صورت گرفته است
ناجی شهیب زاده ادامه داد: در ۱۷ هزار و ۱۱۸ هکتار علیه بیماریها و همچنین پیشگیری و در ۴۴ هزار و ۷۹۲ هکتار علیه آفات مینوز، سوسک سیاه و گربه نوروزی عملیات لازم صورت گرفته است.
وی اذعان داشت: با توجه به بارندگیهای اخیر و روطوبت در مزارع احتمال زنگ زرد گندم در مزارع زیاد است بنابراین کارشناسان و کشاورزان باید مزارع را بصورت روزانه رصد نمایند و در صورت مشاهده علائم مبارزه را آغاز نمایند.
شهیب زاده تصریح نمود: بهترین زمان سمپاشی از شروع پنجه زنی تا قبل از سافه رفتن میباشد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هم در ادامه جلسه اظهار داشت: اگر مزرعهای شدیداٌ دچار تنش شده باشد باید در ابتدا بازیافت گیاه برای رسیدن به حالت نرمال صورت گیرد و سپس کود از طریق ریشه به گیاه رسانده شود.
علیرضا جعفر نژادی با بیان اینکه کودهای نیتروژنه را برای مدت باقیمانده باید طی ۲ تقسیط به گیاه رساند اضافه کرد: مشاهده میشود که کشاورزان بعد از دادن آب شروع به کوددهی میکنند که این اقدام کاملا اشتباه است کود باید در عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری ریشه قرار گیرد.
وی ادامه داد: کودهای پتاسیم به همراه ازت باید در تمام مراحل همزمان با هم به گیاه داده شود همچنین در مزارعی که تراکم بالاست و احتمال ورس وجود دارد کود سیلیس و پتاس همزمان استفاده گردد.
جعفر نژادی افزود: عناصر آهن، روی و مس در مناطق شور زمانی که گندم در مرحله سنبله میباشد باید بصورت محلول پاشی استفاده شود.
وی نگهداری برگ پرچم را بسیار مهم خواند و اضافه کرد: برگ پرچم و ۳ برگ زیرین پرچم تا ۸۰ درصد در عملکرد گنندم موثر میباشد بنابراین نگهداری پرچم، تقسیط اوره همراه با عناصر ریزمغذی در عملکرد مطلوب بسیار موثر است.