رای نمایندگان مجلس به طرح تحقیق و تفحص از سازمان چای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طرح تحقیق و تفحص از سازمان چای کشور رای مثبت دادند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، لاهوتی نماینده لنگرود و پیشنهاد دهنده این طرح در سخنانی گفت: اکنون در حالی که حواله واردات 90 هزار تن چای به کشور داده می شود چای داخلی تبدیل به کمپوست می شود.
از 204 نماینده حاضر در جلسه 122 نفر به این طرح رای موافق، 12 نفر رای مخالف و 11 نفر رای ممتنع دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کلّیات طرح اصلاح موادی از قانون معادن رای مثبت دادند .
این طرح یک فوریتی بود که ماه پیش در صحن علنی مجلس یک فوریت آن از تصویب نمایندگان گذشت و سپس طبق آیین نامه داخلی مجلس به کمیسیون صنایع و معادن فرستاده شد و اکنون در صحن، کلّیات آن مورد بررسی قرار گرفت و رای آورد.
در صورت تصویب نهایی این طرح، هیات حل اختلافی برای تسریع در صدور مجوز به بخش خصوصی برای بهره برداری از معادن تشکیل می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اخطار نماینده لاهیجان را درباره ضرورت عضویت نداشتن یکی از نمایندگان در« هیات حل اختلاف تسریع در صدور مجوز به بخش خصوصی برای بهره برداری از معادن » وارد دانست .
در ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون معادن که در آن یکی از نمایندگان به عضویت در هیات یادشده در می آمد آقای ندیمی نماینده لاهیجان با اخطار در خصوص این موضوع گفت : در شهرستانها دستگاههای متولی برای صدور مجوز بهره برداری از معادن به میزان کافی وجود دارد و دیگر ضرورتی برای عضویت یکی از نمایندگان در این هیات نیست .
وی تاکید کرد : نباید وظیفه نمایندگی را به مسائل جزیی و غیرضرور تقلیل دهیم بلکه باید نماینده پیگیر مسائل اساسی و کلان باشد .
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با وارد دانستن این اخطار گفت : وظیفه نمایندگی حل مسائل کلان و مهم کشور است و اینکه این وظیفه را به عضویت در هیات حل اختلاف برای تسریع در صدور مجوز به منظور بهره برداری از معادن تقلیل دهیم در شان نمایندگی نیست .
لاریجانی سپس این اخطار را به رای گذاشت و در مجموع این اخطار رای آورد و بندی که در آن عضویت یک نماینده در هیات حل اختلاف ، معین شده بود اصلاح و «عضویت نماینده » حذف شد .
تعیین اعضای هیئت حل اختلاف معادن
براساس این اصلاحیه در صورتی که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به پاسخ های استعلام از دستگاه های اجرایی ذیربط اعتراض داشته باشد موضوع به هیئت حل اختلاف ارجاع می شود تا حداکثر ظرف 15 روز در مورد آن تعیین تکلیف شود.
براساس مصوبه مجلس ، جلسات هیئت حل اختلاف با حضور پنج نفر رسمیت می یابد و رای آن با اکثریت مطلق حضار قطعی و لازم الاجراست.
بر این اساس استاندار یا معاون ذیربط به عنوان رئیس هیئت ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به عنوان دبیر، یک نفر کارشناس خبره معدن با معرفی سازمان نظام مهندسی معدن استان ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ، نماینده دستگاه مورد اعتراض مربوطه ، یک نفر از بهره برداران با تجربه و متخصص در امور معدنی با انتخاب خانه معدن استان و در صورت عدم وجود خانه معدن استان با انتخاب خانه معدن کشور و یک نفر حقوقدان آشنا به مسائل معدنی با انتخاب و معرفی رئیس دادگستری استان اعضایی هستند که مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای هیئت حل اختلاف مسائل معادن در نظر گرفتند.
تشخیص و اصلاح و تغییر کمیت و کیفیت ذخیره معدنی و کاهش یا افزایش محدوده های بهره برداری به تناسب میزان ذخیره و استخراج و تشخیص و تعیین معادن بزرگ و نحوه بهره برداری از آنها از دیگر موارد اصلاحی نمایندگان در قانون معادن بود.
نماینده پیرانشهر: بهبودی نسبی 15 نفر از دانش آموزان آسیب دیده شین آباد
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری در حاشیه جلسه علنی مجلس گفت: 15 نفر از 27 دانش آموز حادثه دیده مدرسه شین آباد پس از کارهای درمانی موثر، بهبود نسبی یافتند.
آقای خضری افزود: به این 15 نفر 60 میلیون تومان بیمه عمر و نیز یک دیه نقدی دیگر پرداخت شد.
وی گفت: روند درمانی 12 نفر دیگر نیز که شدت سوختگی آنان بیشتر بود همچنان در بیمارستان های ساسان و 15 خرداد در زمینه جراحی ترمیمی ، سوختگی و زیبایی ادامه دارد.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت افزود: خوشبختانه عملکرد مسئولان ذیربط به ویژه کادرهای پزشکی که از مجرب ترین ها هستند رضایت بخش بوده است.
وی در عین حال با اشاره به این که بیشتر پدران دانش آموزان حادثه دیده به دلیل پیگیری مستمر وضع فرزندانشان شغل خود را از دست داده اند خواستار رسیدگی به معیشت خانواده آنان شد و گفت: حتی المقدور باید بتوان برای دانش آموزان حادثه دیده و کاهش فشار روانی و مالی آنان مستمری در نظر گرفت.
خضری با اشاره به وعده بیمه ایران مبنی بر پرداخت 50 میلیون تومان به هر نفر از دانش آموزان حادثه دیده مدرسه شین آباد افزود: تاکنون بیمه ایران به وعده خود عمل نکرده است و امیدواریم با پرداخت این مبلغ بتوان فشار مالی بر خانواده های این دانش اموزان را کاهش داد.
وی همچنین از هنرمندان حوزه های موسیقی ، تئاتر و سینما به پاس اجرای مراسم کنسرت در 28 و 29 شهریور که عواید آن به دانش آموزان مدرسه شین آباد پرداخت شد ، قدردانی کرد.
دانش آموزان یاد شده 15 آذر 91 در مدرسه شین آباد سردشت به علت آتش سوزی حاصل از بخاری نفتی دچار سوختگی شدند.
موافقت مجلس با پرداخت حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان شاغل
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کلیات و جزئیات طرح اصلاح تبصره (2) ماده (39) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران رأی مثبت دادند.
بر این اساس در تبصره (2) ماده (39) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب 2-10-91 کلمه «می گردد» حذف و کلمه «نمی گردد» جایگزین آن شد که با این مصوبه حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کار افتادگی کلی شاغل در دستگاه ها اعم از کشوری و لشکری در صورت اشتغال در دستگاه ها قطع نمی گردد.
امروز در صحن علنی مجلس بار مالی این مصوبه محل بحث نمایندگان بود اما وکلای ملت در پایان در کلیات از مجموع 198 نماینده حاضر ، 126 رأی مثبت ، 29 رأی منفی و 16 رأی ممتنع دادند و در جزئیات نیز از مجموع 196 نماینده حاضر 121 رأی مثبت ، 19 رأی منفی و 16 رأی ممتنع دادند.
بنابراین کلیات و جزئیات این طرح از تصویب وکلای ملت گذاشت.