پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور گفت: ۷۱ جایگاه سوخت به منظور رونق ترانزیت کالا و حل مشکل کاهش صفهادر سیستان و بلوچستان احداث میشود و وزارت نیرو ساخت پنج هزار مزرعه خورشیدی پنج کیلو واتی در این استان را قبول کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان ، محمد مخبر شامگاه شب گذشته در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان گفت: در سفر به این استان علاوه بر مصوب شدن مصوباتی در بخشهای مختلف نظیر ساخت سدها، خطوط انتقال آب از دریا و آبرسانی به روستاها و گازرسانی، مقرر شد ۷۱ جایگاه سوخت جدید نیز به منظور کمک به رفع مشکلات مردم و توسعه روز افزون این نقطه از ایران اسلامی ساخته شود.
وی با اشاره اهمیت جبران خسارت کشاورزان دچار سرمازدگی سیستان و بلوچستان نیز افزود: قرارشد علاوهبر تهیه و در اختیار قرار دادن دام سبک به دامداران، به گلخانه داران نیز کمکهای بلاعوض و تسهیلات بانکی اعطاء شود.
معاون اول رئیس جمهور تاکیدکرد: همچنین در مناطقی از سیستان و بلوچستان که به دلیل سرمای زیاد مجبور به استفاده برق شدند برق اضافی مصرف شده نسبت به ماه قبل آنان مورد بخشودگی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در این سفر قرارشد گازرسانی به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در سیستان و بلوچستان به صورت رایگان انجام شود.
مخبر بر ساخت مدارس، رفع مشکلات بیمارستانها و اضافه شدن ۱۰۰ لیتر سهمیه نفت اضافه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد و گفت: وزارت نیرو ساخت پنج هزار مزرعه خورشیدی پنج کیلو واتی در این استان را قبول کرده است.
وی بر مد نظر قرار دادن یک تیم تخصصی برای بررسی جادههای سیستان و بلوچستان تاکید کرد و افزود: این حجم از کمبود بزرگراه در این استان نیازمند اعتبارات بیشتر است و باید از منابعی نظیر تهاتر نفت به این بخش کمک کرد.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: همچنین در بحث آبهای ژرف قرار شد سیستان و بلوچستان پایلوت کشوری شود که وزارت نیرو یکهزار میلیارد تومان در این زمینه در نظر گرفته است.
وزیر نفت هم گفت: با توجه به اینکه یکی از معضلات استان تأمین فرآوردههای نفتی است، خط لوله انتقال فرآورده های نفتی از جنوب کرمان به طول ۵۴۰ کلیومتر و ۱۴ اینچ با ۵هزار میلیارد تومان بار مالی از سوی وزارت پذیرفته شد.
جواد اوجی افزود: این خط لوله از جنوب کرمان یعنی شهرستان رفسنجان انشعاب می گیرد که امیدواریم در دو سال آینده تامین فراورده های نفتی استان از همین خط لوله انجام شود.
وزیر نفت ادامه داد: در حال حاضر به وسیله تانکرهای سوخت رسان و خط ریلی تامین فراورده های نفتی استان انجام می گیرد.
وی اذعان کرد: ۶۵ تانکر سوخت رسان به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت تا در دو سال آینده که خط لوله فرآورده نفتی احداث شود مشکلی در تامین سوخت نداشته باشیم.
اوجی خاطرنشان کرد: در ۹ ماهه سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ در حوزه تامین فرآوردهها اعم از بنزین نفت گاز، نفت سفید، ال پی جی یا گاز سیلندر تقریبا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش را داشتیم.
وی بیان کرد: حسب دستور معاون اول رئیس جمهور سهمیه ۱۰۰ لیتری نفت سفید به هر خانوار تعلق میگیرد.
وزیر نفت با بیان اینکه در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد بهره برداری از خط لوله انتقال گاز از زابل به زاهدان بودیم، ادامه داد: ۵۰ جایگاه سی ان جی جدید و سی جایگاه بنزین نیز در این استان احداث خواهد شد که تجهیزات این جایگاه های جدید به صورت رایگان از سوی وزارت نفت تامین می شود و سیستان و بلوچستان تنها استانی است که وزارت نفت تجهیزات جایگاه های سی ان جی را به صورت رایگان در اختیار شرکت های سرمایه گذار قرار می دهد..
اوجی تاکید کرد: خط لوله گاز انتقال زاهدان زابل دشتک به طول ۲۱۹ کیلومتر و اعتبار ۴۳۰ میلیارد تومان و پنجاه و هشت میلیون یورو امسال به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: در دهه فجر امسال خط لوله ایرانشهر به چابهار به طول ۲۹۰ کیلومتر با اعتبار ۱۶۵۳ میلیارد تومان و ۱۸۱ میلیون یورو به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نفت گفت: در حوزه سیستان تا پایان امسال ۵ شهرستان را گازدار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: نزدیک به ۵۰۰ کیلومتر شبکه گازرسانی خود شهر زابل نیاز دارد که تابه حال ۴۷۰ کیلومتر اجرا شده و از این ۴۷۰ کیلومتر نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر آن گازدار شده و تا امروز ۴ هزار علمک نصب شده و تا پایان امسال نیز شبکه کامل خواهد شد.
وزیر نیرو هم در شورای برنامهریزی و توسعه سیستان و بلوچستان گفت: در دولت سیزدهم اجرای چند کلان طرح در قالب نیروگاههای تجدیدپذیر به ظرفیت بیشاز چهار هزار مگاوات با مصوبه شورای اقتصاد در کشور در حال ساخت است که ۳۲۵ مگاوات آن مربوط به سیستان و بلوچستان است.
علی اکبر محرابیان با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی وزارت نیرو در این استان دریکسال اخیر افزود: سه نیروگاه برق در زاهدان در این مدت به بهرهبرداری رسید و اقدامات اجرایی برای ساخت یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در این شهر نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط سیستان و بلوچستان نیاز به تقویت تولید برق داریم افزود: طبق برنامه زمانبندی شده اقداماتی از سوی وزارت نیرو در این استان برنامه ریزی شده که در حال انجام است.
وزیر نیرو گفت: یکی از اقدامات مهم در بخش انرژیهای تجدیدپذیر ساخت نیروگاه بزرگ میل نادر در منطقه سیستان است که از این محل ۵۰ مگاوات انرژی به شبکه برق سیستان و بلوچستان متصل میشود.
وی در بخش انرژیهای تجدید پذیر خانگی افزود: همچنین هفت هزار واحد پنج کیلوواتی خانگی تولید انرژی برق در سیستان و بلوچستان توسط مددجویان بهزیستی و کمیته امداد (ره) در این استان حال انجام است.
آنچه در سفر دیروز معاون اول رئیس جمهور و هیات همراه به سیستان وبلوچستان گذشت .