پخش زنده
امروز: -
یک پژوهشگر کرمانی توانسته پس از سه سال تحقیق، نوعی مالچ دوستدار طبیعت را از پسماندهای غذایی تولید کند.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان حاج حسینی پژوهشگر کرمانی پس از سه سال تحقیق توانسته نوعی مالچ دوستدار طبیعت را از پسماندهای غذایی تولید کند.
حاج حسینی گفت: این مالچ دوستدار طبیعت میتواند از همه از مواد های غذایی شامل پسماندهای مزارع و نیز سفرههای مردم تهیه شود و نکته جالب این است که برای طبیعت هیچ ضرری ندارد وباعث حاصلخیزی خاک و جلوگیری از فرسایش آن می شود؛ این در حالی است که مالچ نفتی به خاک آسیب می رساند و موجب افزایش گاز های گلخانه ای می شوند .
بگفته این پژوهشگر با پسماند های غذایی یک شهر یک میلیون نفری میتوان سالانه برای ۱۲۰ هکتار از اراضی مالچ دوستدار طبیعت تولید کرد والبته برای صنعتی شدن این طرح دانش بنیان به حدود ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
یکی از علل بیابانی شدن مراتع استفاده نادرست از منابع آبی و استفاده بی رویه از آن است.
در حال حاضر حدود ۲۹ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که یک چهارم آن در استان کرمان قرار دارد و میتوان با استفاده از مالچ دوستدار طبیعت که توانسته آزمایش های فنی را نیز به خوبی پشت سر بگذارد به مقابله با این پدیده پرداخت.
بیش از ۱۵ هزار هکتار به عرصه های بیابانی استان کرمان اضافه می شود و برای مقابله با پدیده بیابان زایی راه های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها مالچ پاشی است، اما این روش چندان برای طبیعت مفید نیست.