پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با اشاره به خسارات سنگین طوفان و یخبندان اخیر به بخش کشاورزی این استان، اجرای پروژههای آبخیزداری را یگانه راه کاهش آسیبها دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالباسط پاکزاد با بیان اینکه از ۱۷ میلیون هکتار حوزه آبخیز این استان، تاکنون تنها در ۷۰۰ هزار هکتار طرحهای آبخیزداری اجرا شده است، اظهار داشت: مراحل مطالعاتی طرحهای آبخیزداری در سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۷۰ آغاز شده، اما با گذشت بیش از ۳۰ سال، فقط یک و نیم میلیون هکتار از عرصههای آبخیز تحت مطالعه قرار گرفته که نشان میدهد پیشرفت کار، کمتر از ۱۰ درصد بوده است.
تکمیل آبخیزداری در انتظار تامین اعتبار
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان ساخت هزاران بند خاکی، سنگی و ملاتی، خشکه چین و گابیونی را از جمله اقدامات انجام شده در پروژههای آبخیزداری استان برشمرد و با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم به اجرای آبخیزداری و همچنین سفر مخبر، معاون اول رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان، افزود: امیدواریم با تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای اجرا و تکمیل پروژههای آبخیزداری، ضمن به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از تغییرات آب و هوایی، زمینه برای استفاده بهینه از نزولات آسمانی فراهم گردد.
همدستی طوفان و یخبندان در آخرین روزهای دی
در هفتههای اخیر که موج سرما و یخبندان بسیاری از نقاط کشور را فرا گرفت، سیستان و بلوچستان به دلیل وزش طوفان با مشکلات مضاعفی مواجه شد و همزمانی سرما و طوفان، به ویژه در زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز خسارات فراوانی به بخشهای مختلف کشاورزی، صنعتی و شهری و روستایی وارد کرد.
در این مناطق که در شمال استان قرار دارند، در ۴ روز آخر دیماه بطور متوسط ۱۵ تا ۲۵ میلیمتر بارندگی ثبت شد که ۴۰ درصد میانگین بارشها در یک سال را شامل میشود.
خسارت به کشاورزان؛ فعلا ۴۲۱ میلیارد تومان
در حالی که بروآرد حجم خساراتهای مادی طوفان و سرما در سیستان و بلوچستان ادامه دارد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان اعلام کرد که طبق محاسباتی که تاکنون انجام شده، سرما و طوفان بیش ۴۲۱ میلیارد تومان خسارت فقط به بخش کشاورزی وارد کرده است.
سیدمحمدرضا سیدحسینی در این باره گفت: بر اساس برآوردهای اولیه، سرما و طوفان بیش از ۴۲۱ میلیارد تومان به بخش کشاورزی در ۱۳ شهرستان خسارت زده که عمدهترین آنها، آسیب به ۳۸۵۴ گلخانه، حدود ۵۱ هزار هکتار اراضی زراعی آبی و ۲۵۰۰ هکتار اراضی باغی، بیش از ۱۶ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۲ هزار طیور بومی، ۳۰ هکتار اراضی با آبیاری تحت فشار، ۶۰ دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی و ۳۰ کیلومتر جاده بین مزارع بوده است.
باد و گردوخاک همچنان باقیست
وزش باد نسبتا شدید در روزهای آتی نیز در سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت.
محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان دراین باره گفت: بر اساس بررسی آخرین تصاویر ماهواره ای و نقشههای پیشیابی آسمان استان صاف، وزش باد متوسط تا نسبتاً شدید در شمال، نوار شرقی و غرب استان تا فردا چهارشنبه ادامه خواهد داشت و در نقاط مستعد احتمال خیزش موقتی گردوخاک وجود دارد.
وی افزود: در نواحی مرکزی و شرقی کاهش دما و یخبندان و در سایر نقاط استان سرمای هوا تا پایان هفته ماندگار خواهد بود.
سیستان و بلوچستان، کمی بیش از ۱۱ درصد از مساحت ایران را تشکیل میدهد که حدود ۱۰ میلیون هکتار آن مرتع، یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و پنج و نیم میلیون هکتار آن بیابان است.
میانگین بلندمدت بارندگی در این استان ۱۰۰ میلی متر در سال است که ۶۸ درصد آن به شکل روان آبهایی که گاهی خسارت زا میشوند، به دریا میریزد.