پخش زنده
امروز: -
دکتر روحانی با تاکید براینکه آنهایی که دم از تهدید ایران می زنند، یا خود تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی اند یا به تهدید دامن می زنند گفت: ایران نه تنها تهدید نیست، بلکه در آرمان و عمل، پیوسته منادی صلحِ عادلانه و امنیت همه جانبه بوده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، آقای دکتر روحانی رئیس جمهوری کشورمان در ساعات اولیه روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک سخنرانی کرد.
رئیس جمهوری کشورمان در اغاز با تشریح اوضاع کنونی جهان گفت: جهان ما جهانی پر از بیم و امید، بیم جنگ و مناسبات خصومتآمیز منطقهای و جهانی، بیم نهادینه شدن خشونت و افراطیگری، بیم فقر و تبعیض خُرد کننده، بیم تباهی و نابودی منابع حیاتی، بیم بیتوجهی به کرامت و حقوق انسان و بیم غفلت از اخلاق است اما در برابر
همه این بیمها، امیدهای جدیدی نیز وجود دارد.
دکتر روحانی گفت: امید و اقبال مردم و نخبگان در سراسر جهان به « آری برای صلح و نه برای جنگ» ، و امید به ترجیح گفت و گو بر ستیز ، و اعتدال بر افراط است که یک نمونه زنده آن، گزینش هوشیارانه امید و تدبیر و اعتدال توسط مردم بزرگ ایران در انتخابات اخیر به وقوع پیوست و با تبلور مردم سالاری دینی و انتقال آرام قدرت اجرائی نشان داد که ایران لنگرگاه ثبات در دریای ناآرامی های منطقه ای است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنانش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با بیان اینکه دوران حساس انتقالی کنونی در روابط بین الملل مملو از خطرات و البته توأم با فرصت های کم نظیر است گفت: هرگونه محاسبه نادرست از وضع خود و دیگران، آسیب های تاریخی در بر دارد تا جایی که خطای یک بازیگر، اثرات منفی بر همگان خواهد داشت.
اقای روحانی با اشاره به اینکه معدودی از بازیگران با روش ها و ابزارهای کهنه شده همچنان بدنبال نظامی گری و استفاده از ابزارهای نظامی و خشن برای انقیاد دیگران هستند گفت این کشورها با اقدامات زورمدارانه اقتصادی و نظامی تلاش می کنند سلطه و برتری گذشته شان را حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه در گفتمان متعارف سیاسی بینالمللی، یک مرکز متمدن با حاشیههای غیرمتمدن به تصویر در آمده است افزود: ایجاد مرزهای نادرست هویتی و بیگانه ستیزیهای خشن رایج، نتیجة قهری این گفتمان است.گفتمان های تبلیغاتی و بی اساس دین ستیزانه، اسلام هراسانه، شیعه هراسانه و ایران هراسانه به واقع تهدیدی جدی علیه ثبات جهانی و امنیت انسانی است. یکی از این تهدیدهای خیالی، خطر موهوم ایران است. به بهانه این تهدید موهوم، چه اقدامات ناهنجار و چه جنایت ها در سه دهه گذشته صورت نگرفته است؟ تسلیح صدام حسین به سلاح های شیمیایی و حمایت طالبان تنها نمونه ای از این جنایت هاست.
دکتر روحانی با تاکید براینکه آنهایی که دم از تهدید ایران می زنند، یا خود تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی اند یا به تهدید دامن می زنند گفت: ایران نه تنها تهدید نیست، بلکه در آرمان و عمل، پیوسته منادی صلحِ عادلانه و امنیت همه جانبه بوده است.
رئیس جمهوری کشورمان با اشاره به اینکه اکنون درکمتر منطقه ای از جهان، خشونت مانند غرب آسیا و شمال آفریقا خانمان سوز بوده است. مداخله نظامی در افغانستان، جنگ تحمیلی صدام حسین علیه ایران، اشغال کویت، مداخله نظامی علیه عراق و رفتار خشن سرکوبگرانه علیه مردم فلسطین، ترور شخصیت های سیاسی و مردم عادی در ایران و بمب گذاری در کشورهای منطقه مثل عراق، افغانستان و لبنان را نمونه هایی از این دست خشونت در سه دهه گذشته برشمرد.
وی آپارتاید را مفهوم و واژه کم وزنی برای جنایاتی خواند که بر مردم بی گناه فلسطین می رود و گفت: فاجعه انسانی در سوریه نمونه دردناکی از گسترش فاجعه آمیز خشونت و افراط در منطقه ماست.
دکتر روحانی با تأکید دوباره بر اینکه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد افزود: نمی توان اهداف راهبردی و توسعه طلبانه و بهم ریختن توازن و تعادل های منطقه ای را با پنهان شدن پشت کلمات بشردوستانه، تحقق بخشید. هدف مشترک جامعه بین المللی باید پایان سریع کشتار مردم بی گناه باشد.
رئیس جمهوری کشورمان با اعلام اینکه تروریسم و کشتن انسان های بی گناه، اوج افراط و خشونت است تصریح کرد: تروریسم، بلائی خشن، فراگیر و فرامرزی است. اما خشونت ها و افراط هائی که تحت عنوان مبارزه با تروریزم و از جمله با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین ضد مردم بی گناه صورت می گیرد نیز محکوم است.
دکتر روحانی با اشاره به ترور دانشمندان هسته ای کشورمان بدست جنایتکاران با طرح این سوال افزود: آنها به چه جرمی ترور شدند؟ سوالی که از سازمان ملل متحد و شورای امنیت باید پرسید این است که آیا ترورکنندگان محکوم شدند؟
وی افزود : تحریم های غیر عادلانه هم به عنوان جلوه دیگری از خشونت، ذاتا ًضد صلح و ضد بشری هستند که برخلاف تبلیغات تحریم گران، دولت ها و نخبگان سیاسی را هدف قرار نمی دهند، بلکه بیش از همه مردم عادی را قربانی دعواهای سیاسی خود می کنند.
بدون شک نتیجه تحریم ها، با وجود هرگونه لفاظی و بازی با واژه ها، همان آتش افروزی و جنگ طلبی و نابودی انسان هاست. این آتش فقط دامن قربانیان تحریم را نمی گیرد، بلکه به اقتصاد و زندگی مردمِ جوامع تحریم کننده نیز، لطمه وارد می کند.
دکتر روحانی تنها راه برون رفت از خشونت و افراط گرایی را بردباری در برابر مسائل گوناگون جهانی دانست و افزود: نابردباری مسئلة امروز جهان ماست، باید بردباری را در پرتو اندیشههای دینی، رویکردهای فرهنگی و رهیافتهای سیاسی تقویت کرد از این رو جمهوری اسلامی ایران باور دارد که با ترکیب هوشمندانه ای از امید و اعتدال می توان همه چالش ها را مدیریت کرد.
ترکیب امید و تدبیر و اعتدال در سیاست خارجی ما به آن معناست که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای با امنیت منطقه و جهان، مسئولانه برخورد می کند و آمادگی همکاری چند جانبه و همه جانبه با دیگر بازیگران مسئول در این عرصه ها را دارد.
رئیس جمهوری کشورمان با تاکید بر اینکه ایران بدنبال راه حل مسایل و نه تولید مشکلات است گفت: هیچ پرونده و موضوعی نیست که با امید و اعتدال، با احترام متقابل، و با نفی خشونت و افراط قابل حل نباشد و پرونده هسته ای ایران نمونه ای از ان است که پذیرش حق طبیعی، قانونی و مسلم ایران، بفرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، ساده ترین راه حل این موضوع است.
دکتر روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه سلاح هسته ای و کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران نداشته و با باورهای بنیادین مذهبی و اخلاقی ما در تعارض است گفت: منافع ملی ما ایجاب می کند که هرگونه نگرانی منطقی درباره برنامه هسته ای ایران را مرتفع کنیم. لذا جمهوری اسلامی ایران ضمن پافشاری بر اعمال حقوق خود و ضرورت احترام و همکاری بین المللی در اعمال این حقوق، آماده گفتگوهای بدون تأخیر برای اعتمادسازی متقابل و رفع دوسویه ابهامات از طریق شفافیت کامل است.
رئیس جمهوری کشورمان با تاکید بر اینکه ایران به دنبال تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک با دیگر کشورهاست افزود: در این چارچوب جمهوری اسلامی ایران در پی افزایش تنش با آمریکا نیست.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهوری امریکا گفت: در صورت عزم سیاسی رهبران آمریکا و خودداری از دنبال کردن منافع گروه های فشار جنگ طلب، می توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید. در این چارچوب موضع برابر، احترام متقابل و اصول مسلم شناخته شده بین المللی باید مبنا باشد. که لازمه ان شنیدن صدایی واحد از جانب واشنگتن است.
دکتر روحانی در ادامه گفت: سالهاست که یک صدای مسلط پیاپی شنیده شده که «گزینه جنگ روی میز است»، اما امروز بگذارید در برابر این سخن ناکارآمد و غیرقانونی بگویم « صلح در دسترس است» . پس به نام جمهوری اسلامی ایران در گام نخست پیشنهاد میکنم طرح « جهان علیه خشونت و افراطیگری» در دستور کار سازمان ملل متحد قرار گیرد و همه دولتها و سازمانهای بینالمللی و نهاد مدنی تلاشهای جدیدی را برای سوق دادن جهان به این سو سامان دهند.
اقای روحانی در پایان با ابراز امیدواری درباره اینده جهان گفت: با همبستگی جهانی علیه خشونت و افراط، تردیدی نیست که آینده روشن است و اعتدال، آینده جهان را درخشان خواهد کرد.