پخش زنده
امروز: -
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز از کاهش ۲۱ درصدی پروندههای طلاق نسبت به سال قبل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز در سال جاری با حضور علیرضا ساوری رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرج، فرمانده انتظامی استان البرز و فرمانده پلیسهای تخصصی استان و مدیران کل دستگاههای مدعو در حوزه ریاست دادگستری کل استان البرز برگزار شد.
تقدیر از اقدامات پیشگیرانه دادگستری استان البرز
در این نشست که با موضوع پیشگیری و کاهش تصادفات درون شهری و برون شهری در استان البرز برگزار شد رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با تقدیر از دادگستری کل استان البرز به دلیل اقدامات انجام شده منجر به کاهش جرایم اولویتی به لحاظ پروندههای ورودی به قوه قضاییه، حفظ وضعیت موجود و ارتقای آن را خواستار شد و گفت: ارزیابی دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نشان میدهد که استان البرز یکی از چهار استان برتر کشور در اجرای برنامهها و طرحهای پیشگیرانه است که بدین منظور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از اقدامات دادگستری این استان تقدیر خواهد کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه آمار کلی تصادف در کشور رشد ۳۱ درصدی داشته است که استان البرز از نظر آماری در جایگاه ۱۵ قرار دارد که با مجموعه اقدامات با وجود حجم بالای تردد، آمار تصادفات کمتر از میانگین کشوری است.
بیش از ۱۰۰ راهکار کاهش تصادفات
ساوری با اشاره به اینکه در زمینه کاهش صدمات جانی در تصادفات در حوزه پیشگیری از تصادفات بیش از ۱۰۰ راهکار اساسی در مورد سه عنصر اصلی یعنی انسان، خودرو و جاده داریم که عمدتا در قالب مصوبه، دستورالعمل یا شیوه نامه و طرح نامه ارائه شده است نتیجه گیری کرد: بنابراین ما در راهکار دچار محدودیت نیستیم، هنر مجموعه دستگاههای مسئول استان تمرکز و اولویتبخشی بر راهکارهایی است که ضریب وزنی و تعیین کنندگی بیشتری برخوردار هستند؛ اجرای همه راهکارها به دلیل بار مالی میسر نیست، اما هنر مدیریت، تمرکز و اولویت بخشی در راهکارهایی است که از ضریب تعیین کنندگی بیشتری برخوردار هستند که تشخیص و تعیین اولویتها بر عهده شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز است.
نقش ۷۰ درصدی عابرین پیاده در تصادفات منجر به فوت
وی در ادامه با یادآوری اینکه بیش از ۷۰ درصد تصادفات منجر به فوت، مربوط به عابرین پیاده است بیان کرد: در ماههای پیش از پایان سال جاری، رفع مشکلات چهار نقطه حادثه خیز در کرج، اصلاح و به روزرسانی دوربینهای نظارتی، پایشی و پلاک خوان؛ تکمیل بانک اطلاعاتی رانندگان پرخطر و ارسال پیامهای هشدار آمیز، هشدار، انذار، تذکر و توجیه به موقع؛ نظارت بر مراکز صدور معاینه فنی به ویژه سیستم ترمز و لاستیک خودروها بسیار راهگشا خواهد بود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، راهبرد اصلی را کاهش تصادفات در استان تا قبل از پایان سال با پیگیری راهکارهای موجود دانست.
در ادامه این نشست فرمانده انتظامی استان البرز با اشاره به تعامل نیروی انتظامی با دستگاه قضایی در حوزههای مختلف، این تعامل و همکاری نزدیک را زمینه ساز بسیاری از برنامههای مشترک در حوزه پیشگیری از سرقت و جرایم خاص برشمرد و آمار کاهش قابل توجه در زمینه وقوع جرم را نتیجه این همکاری دانست.
سردار عباسعلی محمدیان در ادامه با اشاره به اینکه در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۷۵ میلیون تردد وسایل نقلیه به استان وجود داشته و همزمان از خروج بیش از ۷۶ میلیون وسایل نقلیه از استان در مدت مشابه خبر داد که نشان میدهد آمار ورودی و خروجی از استان به ترتیب رشد ۱۸ و ۱۴ درصدی داشته است.
رشد ۳۸ درصدی اعمال قانون
وی با بیان جزئیات اعمال قانون توسط پلیس راهور اضافه کرد: در ۹ ماهه سال جاری بیش از یک میلیون و پانصد و نود و سه هزار اعمال قانون با رشد ۳۸ درصدی نسبت به سال قبل و ۷۴۱ هزار برخورد با تخلفات حادثه ساز با رشد ۱۶۶ درصدی به نسبت سال ۱۴۰۰ انجام شده و در زمینه اعمال قانون دوربینهای ثبت تخلف جادهای نیز با بیش از یک میلیون مورد اعمال قانون، رشد ۱۷۰ درصدی را شاهد هستیم.
وی با تاکید بر اینکه علیرغم اعمال قانون و افزایش نظارتها متاسفانه شاهد افزایش آمار تصادف منجر به فوتی هستیم گفت: در زمینه تعداد فوتیها آمار بیانگر آن است که در ۹ ماهه سال جاری به نسبت سال گذشته، تعداد فوتیها از ۱۶۱ به ۱۹۰ افزایش داشته است هرچند تعداد مجروحین کاهش یک درصدی را نشان میدهد.
در ادامه وی با برشمردن برخی نواقص موجود در آزادراههای کرج – تهران و کرج – قزوین، آزاد راه غدیر، آزاد راه تهران شمال در محدوده استان البرز، آزاد راه شهید همت در محدوده کرج، محور کرج – چالوس، آسارا- کندوان، فشند طالقان، جاده ماهدشت به اشتهارد، جاده محمدشهر، جاده مخصوص، جاده قدیم کرج – قزوین و محورهای روستایی استان خواستار برطرف شدن این نواقص برای کاهش تلفات و سوانح جادهای شد.
کاهش پنج درصدی در ۱۰ اتهام اول استان البرز
در ادامه این نشست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز با ارائه گزارش عملکرد استان در حوزههای مختلف پیشگیری به تشریح جزئیات ۱۰ اتهام اول استان پرداخت و تصریح کرد: بررسی ۹ ماهه سال جاری نشان میدهد که مجموعا در ۱۰ اتهام اول استان کاهش پنج درصدی را در مقایسه با سال قبل شاهد هستیم.
کاهش ۱۲ درصدی سرقت مستوجب تعزیر
فرید نجفنیا اضافه کرد: اتهام اول کشوری و به تبع آن استان البرز سرقت مستوجب تعزیر است که آمار ۹ ماهه بیانگر آن است که رتبه استان در بین سایر استانهای کشور از نظر نرخ وروی ماهیانه در جایگاه ۲۴ قرار دارد و در حالی که میزان وقوع سرقت مستوجب تعزیر در کشور رشد ۷ درصدی را ثبت کرده است در استان البرز با اقدامات انجام شده شاهد کاهش ۱۲ درصدی هستیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز دومین اتهام استان را توهین به اشخاص عادی بیان کرد و متذکر شد: رتبه استان البرز در این اتهام در بین سایر استانهای کشور از نظر ورودی ماهیانه ۲۱ است و در حالی که در کشور شاهد رشد ۱۰ درصدی بودیم، ولی خوشبختانه در استان البرز کاهش یک درصدی ثبت شده است.
کاهش ۷ درصدی ضرب و جرح عمدی
وی در ادامه ضرب و جرح عمدی را سومین اتهام استان برشمرد و افزود: رتبه استان البرز از نرخ ورودی ماهیانه در بین سایر استانهای کشور، ۲۴ است و خوشبختانه با اقدامات انجام شده در حالی که شاهد رشد ۶ درصدی در کشور هستیم آمار این اتهام در استان البرز کاهش ۷ درصدی را نشان میدهد.
کاهش ۲۱ درصدی طلاق در استان البرز
بخش دیگری از گزارش فرید نجف نیا به تبیین عملکرد دادگستری کل استان البرز در حوزه طلاق اختصاص داشت که بر اساس آمار ارائه شده کاهش محسوسی را نشان میدهد که وی در این باره گفت: با اقدامات انجام شده در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز شاهد کاهش ۱۳ درصدی طلاق توافقی، کاهش ۲۶ درصدی طلاق به درخواست زوجه، کاهش ۱۷ درصدی صدور گواهی عدم سازش به درخواست زوجه هستیم و در مجموع عملکرد ۹ ماهه بیانگر آن است که خوشبختانه کاهش ۲۱ درصدی در پروندههای طلاق به نسبت سال قبل هستیم.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز یکی از دغدغههای استان در حوزه ورودی پرونده را در حوزه جرایم مرتبط با رانندگی برشمرد و متذکر شد: در اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادفات رانندگی رتبه استان البرز در بین سایر استانها در نرخ ورودی ماهیانه ۲۰ است و در حالی که در کل کشور شاهد کاهش ۱۵ درصدی وقوع جرم در این حوزه بودهایم، اما در استان البرز رشد یک درصدی را داشته ایم.
وی در ادامه تصریح کرد: در اتهام رانندگی بدون پروانه رتبه استان البرز بین سایر استانها در نرخ ورودی ماهیانه ۶ است و در حالی که در کشور رشد ۷ درصدی ورودی این قبیل پروندهها را داشته ایم این رشد در استان البرز ۶ بوده است.
وی با اشاره به برنامهریزی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز به منظور کاهش وقوع جرایم مختلف مرتبط با رانندگی، از چندین برنامه مشترک با نیروی انتظامی و وزارت راه در این زمینه پرده برداشت و ابراز امیدواری کرد با برداشتن گامهای عملی در مسیر مصوبات این جلسه شاهد کاهش آمار تلفات و صدمات جادهای و داخل شهری در استان البرز باشیم.