پخش زنده
امروز: -
سیستان و بلوچستان به تنهایی نمایانگر اقلیم های متنوعی از کوهستانی و معتدل تا گرمسیری و استوایی است بهشتی کوچک از باغات گرمسیری که انواع و اقسام میوه های گرمسیری را تولید می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛سیستان و بلوچستان به تنهایی نمایانگر اقلیم های متنوعی از کوهستانی و معتدل تا گرمسیری و استوایی است بهشتی کوچک از باغات گرمسیری که انواع و اقسام میوه های گرمسیری را تولید می کند. میوه هایی که تنها در گستره این استان تولید می شوند .
در کنار تولید انبوه موز، نارگیل، تمر هندی، آناناس و انبه در بازارهای شهرهای جنوبی استان سیستان و بلوچستان همانند شهرهای چابهار، ایران شهر، سرباز و نیکشهر شاهد رویش گونه های خاصی خواهید بود که تنها در این خطه از کشورمان کشت می شوند. گواوا، چیکو، سیتاپل و پالسا تنها برخی از این میوه های عجیب و غریب اما بسیار خوشمزه و پرخاصیت اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان در مصاحبه تلفنی با خبرنگار صدا وسیما با اشاره به گستردگی و 4 فصل بودن استان گفت پتانسیل های زیادی در محصولات کشاورزی استان وجود دارد از جمله محصولات گرمسیری همچون موز که در دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص دادهاند.
حسینی با اشاره به اینکه حدود 6 هزار هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد گفت در صورت توجه مسئولان به این میوه گرمسیری سطح زیر کشت به 17 هزار هکتار هم قابل افزایش می باشد.
وی گفت این استان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت موز در کشور را دارد که در صورت توجه مسئولان 500 تا 600 میلیون دلار ارز اوری هم خواهد داشت .
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان از دیگر محصولات گرمسیری این استان را زیتون محلی یا گواوا عنوان کرد و گفت این میوه گرمسیری در سطح ۶۴۰ هکتار از باغات جنوب استان کشت میشود که بیشتر به استانهای هم جوار ارسال میشود .چیکو، سیتاپل و پالسا از دیگر میوه های گرمسیری استان هستن که جمعا یک درصد از باغ های استان را به خود اختصاص داده اند .