پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت 80 درصد اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان تحت پوشش کشت قراردادی است .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ؛ سیستان و بلوچستان با گسترهای افزون بر هفت میلیون هکتار آب و هوایی متغیر از گرم و خشک تا معتدل سرد و کوهستانی دارد. ۴۰۰ هزار هکتار از زمینهای استان قابل کشت بوده و آب مورد نیاز نیز از منابع آبی شامل چاهها، قناتها، چشمهها و رودخانههایی از جمله هیرمند تأمین میشود.
خبرنگار صدا و سیما در مصاحبه تلفنی با رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت حدود 80 درصد سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان تحت پوشش کشت قراردادی قرار گرفته با 3 هزار و 24 قرارداد
حسینی با اشاره به اینکه ایرانشهر با 4 هزار و 200 هکتار بیشترین سطح زیر کشت قرار دادی استان را داراست گفت این شهرستان 100 درصد زیر پوشش کشت قراردادی گندم قرار دارد و دلگان با 7 هزار هکتار زمین زارعی و بیش از 6 هزار هکتار معادل 96 درصد زیر پوشش کشت قرار دادی قرار دارد .
وی با اشاره به دیگر شهرستانهای استان در زمینه کشت قراردادی گفت شهرستان خاش با 2 هزار و 117 هکتار معادل 75 درصد و شهرستان زهک با 3 هزار و 31 هکتار معادل 100 درصد تحت پوشش کشت قرار دادی می باشد .
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت 80 درصد کشاورزان استان علی رغم پراکندگی از کشت قرار دادی استقبال کرده اند .
وی در رابطه با مزایای کشت قرار دادی برای کشاورزان گفت حق بیمه محصولات کشاورزی برای محصولاتی غیر از کشت قرار دادی 250 هزار تومان در هر هکتار پیش بینی شده و در کشت قرار دادی 200 هزار تومان در هر هکتار که انهم بعد از برداشت محصولات از کشاورز دریافت میشود.
حسینی همچین راجع به نهاده های کشاورزی گفت کود اوره بصورت صدرصد در اختیار کشاورزان تحت پوشش کشت قرار دادی قرار می گیرد و بعد از برداشت مبلغ کود اوره از کشاورزان دریافت می شود .
وی همچنین گفت مبلغ کود فسفات و پتاسه نیز 50 درصد حین کشت و 50 درصد حین برداشت از کشاورزان دریافت میشود .
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت کشاورزان برای حمل و نقل محصول خود برای هر تن 100 هزار تومان هم رایگان دریافت می کنند .
حسینی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان اولین استان در برداشت گندم در منطقه پیشین سیستان است گفت گندم در این استان در اواخر اسفند برداشت می شود .
وی همچینی به الگوی کشت در استان اشاره کرد و گفت 5 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آب بر در جنوب استان به کشت جو و گندم در غالب کشت قراردادی اختصاص پیدا کرده است .