پخش زنده
امروز: -
شماری از دانش آموزان دبیرستانی در رم علیه نظام تحصیلی در ایتالیا تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پرس تی وی، شماری از دانش آموزان دبیرستانی در رم علیه نظام تحصیلی در ایتالیا تظاهرات کردند.
این تظاهرات گسترده در اولین سالگرد مرگ یکی از دانش آموزان که هنگام کار اجباری در یک کارخانه کشته شد، صورت گرفت.
صدها نفر از دانش آموزان دبیرستانی در تظاهراتی در خیابانهای رم پایتخت ایتالیا علیه آنچه که آنها نظام آموزشی رو به زوال و در خدمت شرکتها و منافع خصوصی آنها مینامند، شرکت کردند. این تظاهرات با هدف انتقاد از اصلاحات نظام آموزشی سال ۲۰۱۵ صورت گرفت که طرح «مدرسه خوب» نام دارد.
این اصلاحات را «متئو رنتسی» نخست وزیر سابق ایتالیا معرفی کرده بود. اصلاحات رادیکالی در نظام آموزشی ایتالیا تدابیری شامل افزایش قدرت عوامل اجرای نظم و قانون در مدرسه، فرآیند جدید بازنشستگی ملی برای معلمان و برنامههای مبتنی بر تجربههای الزامی آموزشی در طول تحصیلات برای دانش آموزان دبیرستانی میشود.
یک دانش آموز دبیرستانی گفت: اصلاحات سال ۲۰۱۵ موجب شد منافع شخصی وارد مدارس ما شود. آنطور که درباره این اصلاحات گفته میشد، اولویت با منافع شرکتها بود و به آمادگی ما در مدارس توجهی نشد. برای همین اعتراضها پس از آن بالا گرفت.
یک دانش آموز دختر گفت: در این اصلاحات، استثمار از دانش آموزان قانونی دانسته میشود. ما مجبوریم بدون دریافت حقوق برای شرکتها و کسب و کارها کار کنیم. چنین کاری کاملاً بی فایده و ناعادلانه است.
دانش آموزانی که در این تظاهرات شرکت کرده اند میگویند آنها یادبودی هم برای لورنزو پارلی (Lorenzo Parelli) پسر دانش آموز ۱۸ سالهای برگزار کرده بودند که سال گذشته هنگام حضور در دوره تعیین سطح مدرسه در کارخانهای در شمال ایتالیا بر اثر اصابت میله آهنی جان باخت.
یک دانش آموز پسر گفت: لورنزو قربانی برنامههای حضور در دوره به اصطلاح آموزش در محل کار شد. او بدون دریافت حقوق در یک کارخانه کار میکرد که در آن تدابیر ایمنی اصلاً اجرا نمیشد. دو نفر دیگر نیز در این کارخانه جان باختند. طرح آموزشی که برای ما فراهم کرده بودند در راستای منافع نظام سرمایه داری و اقتصادی بود.
لویگی سرچی، معلم دبیرستان گفت: مدت زمان زیادی مدارس کشورما از مسئولیت اصلی یعنی تحصیلات به بهانههای مختلف شانه خالی کرده بود. مدارس کنونی به محلی برای تربیت نیروی کارگر برای بازار تبدیل شده که هیچ سنخیتی با استانداردهای موجود ندارد. علاوه بر این، استانداردهای تحصیلی در ایتالیا به میزان زیادی تضعیف شده است؛ بنابراین گزارش، اخیراً خانوادهای از اتباع خارجی در ایتالیا با بیان اینکه به دلیل شرایط وحشتناک نظام آموزشی مجبور به ترک این کشور شده اند، سر و صدای زیادی به پا کرد. با وجود اینکه وضع مدارس در سراسر با یکدیگر متفاوت است، آمارها نشان میدهد به طور کلی استانداردهای آموزشی در این مدارس پایینتر از میانگین اتحادیه اروپاست.
خبرنگارپرس تی وی گفت: ایتالیا یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپاست که حداقل سرمایه گذاری را در زمینه آموزش همگانی کرده است. برابر دادههای منتشر شده توسط آژانس آمار اروپا یا «یورواستات» ایتالیا در سال ۲۰۱۹ تنها هشت درصد از بودجه عمومی خود را در زمینه آموزش هزینه کرده که این کشور را در جایگاه پایینتر از یونان و همچنین پایینتر از میانگین بیش از (بودجه) ده درصدی اتحادیه اروپا (در زمینه آموزش و تحصیلات) قرار داده است.