چرا شورای عالی بیمه تعیین کننده تعرفههای خدمات پزشکی است؟
عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به واقعی نبودن تعرفههای تشخیصی و درمانی و تناسب نداشتن هزینه و درآمدها گفت: چرا شورای عالی بیمه که خود خریدار خدمت است باید تعیین کننده تعرفههای پزشکی باشد؟
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی شورای عالی نظام پزشکی؛ دکتر بهنام عباسیان با اشاره به این که جامعه پزشکی همواره به فکر ایجاد و تأمین سلامت آحاد مردم است؛ گفت: متأسفانه در کشور ما حمایت نکردن بیمهها از هزینههای درمانی به جامعه پزشکی نسبت داده میشود و زمانی که بحث تعرفه خدمات پزشکی مطرح میشود؛ شورای عالی بیمه که خود خریدار خدمت است، تعیین کننده تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در نظام سلامت است.
عضو شورای عالی نظام پزشکی افزود: چرا شورای عالی بیمه باید تعیین کننده تعرفههای پزشکی باشد در حالی که خود خریدار خدمات است؟! و با توجه به این که انسان سالم محور توسعه پایدار است؛ بیمهها و سیاستگذاران عرصه سلامت چه نقشی در ایجاد انسان سالم محور در جامعه داشتهاند؟
دکتر عباسیان با اشاره به این که هزینههای بهداشتی و درمانی در سبد اقتصاد خانوارهای ایرانی تعریف نشده است؛ ادامه داد: سلامتی جامعه را چگونه تعبیر کنیم؟ آیا مردم سلامتی روح و روان خود را فراموش کرده اند؟ در تمام جوامع پیشرفته رابطه مالی بین پزشک و بیمار قطع شده است، اما درکشور ما به دلیل عدم حمایت مناسب بیمهها از خدمات بهداشتی و درمانی؛ مردم جامعه پزشکی را مقصر دانسته در حالی که جامعه پزشکی حق تعیین تعرفه تمام شده سلامت را ندارد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با گلایه از این که تعرفههای پزشکی به روز نبوده و حمایت سازمانهای بیمهگر کافی نیست؛ تصریح کرد: چرا دست کارگزاران بیمه در جیب پزشکان و مردم است. امروزه روح و روان پزشکان جوان هم بیمار شده است و برای شفای خود به نسخه مهاجرت روی آوردهاند که این امر واقعه دردناکی است.
دکتر عباسیان با بیان این که پزشکان از بطن جامعه هستند و هدفشان صیانت از سلامتی مردم است؛ گفت: وقتی به چراهای بیماری نگریسته میشود به این نکته میرسیم، به طور مثال یک دندانپزشک جوان برای تأسیس مطب حداقل به یک میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که برای بازپرداخت این وام باید ماهانه ۲۶ میلیون تومان بپردازد و از سوی دیگر حداقل درآمد برای یک خانواده دو نفره طبق تعرفه دولت ۲۰ میلیون تومان است؛ این جا واقعیت پدیدار میشود که حداقل درآمد یک دندانپزشک با احتساب مواد مصرفی در شرایط کنونی باید ۸۰ میلیون تومان در ماه باشد تا بتواند یک زندگی معمولی داشته باشد.
وی افزود: سؤال این است که بیمهها به وظایف قانونی خود عمل میکنند؟ چرا همیشه باید انگشت اتهام به سوی جامعه پزشکی باشد که برای پاک کردن صورت مسئله آنها را به فرار از مالیات و گرفتن تعرفه زیاد متهم میکنند. چرا کسی نمیگوید که وظیفه دولتمردان نسبت به این قشر چیست؟
عضو شورای عالی نظام پزشکی یادآور شد: پزشکان تافته جدا بافته نیستند و از دل مردم هستند که عهده دار سلامت آحاد جامعهاند نه فروشندگان سلامت.