پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی : سیل بند عورکی چابهار به عنوان دایک حفاظتی مهار گرگروها با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و با تخصیص اعتبارات خاص تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، معاون وزیر جهاد کشاورزی و معاون فنی و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی، جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور روز کذشته در بازدید از طرحها و بررسی آخرین وضعیت کنترل گرگروهای شهرستان دشتیاری و چابهار گفت: سیل بند عورکی چابهار به عنوان دایک حفاظتی مهار گرگروها با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و با تخصیص اعتبارات خاص تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
عباسعلی نوبخت گفت: مطالعه و اجرای کامل فعالیتهای آبخیزداری کشور در برنامه هفتم و هشتم توسعه کشور گنجانده شده است.
وی افزود: در حال حاضر دایک حفاظتی منطقه دشتیاری به طول ۹.۵ کیلومتر به عنوان بزرگترین پروژه آبخیزداری کشور در حال اجراست که تا کنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و باید با در نظر گرفتن اعتبارات خاص این طرح را به بهترین نحو اجرا کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی بیان کرد: در برنامه هفتم و هشتم توسعه کشور، مطالعه و اجرای فعالیتهای آبخیزداری در ۱۰ سال آینده اجرایی میشود که اگر این روند با رویه قبلی یعنی هر سال یک میلیون هکتار اجرا میشد این طرح ۹۰ سال به طول می انجامید.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هم گفت: برای مهار گرگروها یا همان فرسایش خندقی خاک در چابهار و دشتیاری ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا از فرسایش خاک جلوگیری و روستاها و اراضی کشاورزی را در برابر این پدیده ایمن نگه داریم.
حسن وحیدافزود:شدت حفر خندق و فرسایش خاک در این منطقه ۶ تا هفت برابر متوسط فرسایش کشور است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: اگر این مشکل در ۲ تا سه سال آینده برطرف نشود مشکلات حاد زیست محیطی در منطقه ایجاد خواهد کرد و خیلی از روستاهها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
وی افزود: کنترل فرسایش از مهمترین برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در منطقه هست که نیازمند ایجاد یک ردیف اعتباری مستقل است که امیدواریم در بودجه ۱۴۰۲ این ردیف اعتباری ایجاد شود.
فرماندار شهرستان چابهار هم گفت: گرگروها با همان فرسایش خندقی خاک به عنوان بزرگترین آبکند خندقی کشور روند توسعه و زیست مردم بخش پیرسهراب و سایر مناطق چابهار و دشتیاری را با مشکل جدی مواجه میکنند و سبب تخریب هزاران هکتار خاک میشوند.
جواد سپاهی بیان کرد: طرح مهار گرگروهای عورکی در سال ۱۳۹۹ با قرارداد اولیه ۱۰۳ میلیارد تومان عملیات اجرایی آن آغاز شده و تاکنون ۶۰ میلیارد تومان به پیمانکار پرداخت شده است.
وی افزود: از مجموع ۹ هزار و ۶۰۰ متر طول سازه آبخیزداری چهار هزار و ۹۰۰ متر تکمیل شده و حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
فرماندار چابهار با بیان اینکه طبق برآورد منابع طبیعی و آبخیزداری بیشاز ۲ هزار میلیارد تومان برای مهار گرگروها نیاز است، ادامه داد: براساس آمارها میزان فرسایش آبکندی در منطقه دشتیاری و چابهار و پیرسهراب سالیانه معادل ۱۰۰ تن در هکتار است.
وی افزود: سیلبند مهار گرگروکها در منطقه عورکی چابهار قرار بود تا پایان مهرماه امسال تکمیل شود ولی همچنان نیمه کاره و چشم انتظار تخصیص اعتبار است.
سپاهی گفت: یکی از اقدامات مناسب برای مهار گرگروها اجرای طرح سیل بند عورکی است که عملیات اجرایی خاکی تراکمی و سنگ و ملات در حوزه کاجو توسط شرکت آرشین کوه از تیرماه سال ۱۳۹۹ در حال اجراست.
وی ادامه داد: طول این سازه ۹ هزار و ۶۰۰ متر و حداقل ارتفاع سازه آن یک متر و ۶۵ سانتی متر و حداکثر ارتفاع ۶ متر و ۲۵ سانتی متر، عرض تاج چهار متر پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه محدوده تحت تاثیر فرسایش خندقی یا گرگروک براساس آمارهای اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مساحتی معادل ۸۰۰ هزار هکتار بوده که در ۷۰ کیلومتری شمال شرق شهر چابهار واقع شده است، گفت: از لحاظ تقسیمات سیاسی گرگروها در محدوده سه شهرستان چابهار، منطقه دشتیاری و قصرقند واقع شده و بخشها و دهستانهای پلان، پیرسهراب، تلنگ، ساربوک و باهوکلات را در بر میگیرد.