پخش زنده
امروز: -
مقامات اوکراینی در حالی از المان به علت امتناع از تخصیص تانکهای لئوپارد دو به این کشور انتقاد کردند که کیف از اقدام دولت انگلیس در تخصیص ۱۴ دستگاه تانک پیشرفته چلنجر ۲ به این کشور قدردانی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مقامات اوکراینی در حالی از المان به علت امتناع از تخصیص تانکهای لئوپارد دو به این کشور انتقاد کردند که کیف از اقدام دولت انگلیس در تخصیص ۱۴ دستگاه تانک پیشرفته چلنجر ۲ به این کشور قدردانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، یک روز پس از نشست وزیران دفاع بیش از پنجاه کشور حامی اوکراین در جنگ با روسیه در پایگاه هوایی رامشتاین المان، رسانهها در انگلیس نوشتند کیف به شدت از تصمیات برخی کشورها از واگذار نکردن تانکهای پیشرفته به این کشور عصبانی است.
برخی کشورهای کمک کننده به اوکراین تاکنون سلاحهای تدافعی از جمله ضد هوایی به اوکراین اهدا کردند، اما اکنون کیف انتظار دارد سلاحهای تهاجمی پیشرفته دریافت کند که این تقاضا به چالش میان این کشور با برخی حامیان نظامی اش مبدل شده است.
به نوشته رسانههای انگلیسی یکی از مشاوران رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی گفته است که "بلاتکلیفی" غرب در ارسال تسلیحات پیشرفته به اوکراین موجب میشود تلفات اوکراین در این نبرد بیشتر شود.
کیف میگوید برای مقابله با تانکهای پیشرفته روسی تی ۹۰، نیازمند تانک لئوپارد آلمان است، اما المان تاکنون با این درخواست کیف موافقت نکرده و به نوشته برخی رسانهها در انگلیس واگذای ان را به پس از واگذاری تانکهای ابراهامز امریکا به اوکراین مشروط کرده است.
آلمان البته تاکید کرده است که مانع از تحویل تانکهای لئوپارد ساخت آلمان که کشورهای دیگر میخواهند به اوکراین ارسال کنند، نمیشود، اما کشورهای لهستان و فنلاند که پیشتر این تانکها را از المان خریداری کرده اند میگویند تا زمانی که برلین به صراحت با این تصمیم انان موافقت نکند بر اساس قراردای که با این کشور منعقد شده انان نمیتوانند این تانکهای المانی را در اختیار اوکراین قرار دهند.
کیف میگوید ناتو باید در میزان پشتیبانی خود از اوکراین تجدید نظر کند تا این کشور بتواند در نبرد با روسیه مغلوب نشود.
رسانههای انگلیسی به نقل از زلنسکی رییس جمهور اوکراین نوشتند بیش از دو هزار دستگاه تانک لئوپارد در کشورهای مختلف اروپایی وجود دارد که تحویل سیصد دستگاه ان به اوکراین میتواند در شکست روسیه بسیار موثر باشد.
بی بی سی نوشت: آلمان به علت عوامل متعددی از جمله دیپلماسی بین المللی و میراث جنگ جهانی دوم دراین باره در بن بست قرار گرفته است این در حالی است که کمتر از دو ماه پیش، یانس استولتنبرگ، رئیس ناتو گفت: آلمان جزو کشورهایی است که «بیشترین کمکهای نظامی، مالی و بشردوستانه را به اوکراین ارائه کرده است که توپخانه، سامانههای دفاع هوایی و خودروهای جنگی پیاده نظام ماردر از جمله انهاست».
به نوشته رسانههای انگلیسی آلمان تمایلی به ارسال تانکهای پیشرفته لئوپارد به اوکراین ندارد مگر اینکه آنها بخشی از بسته گستردهتر ناتو باشند که ترجیحاً شامل تانکهای قدرتمند M۱ آبراهامز آمریکا باشد. امریکا این موضوع را رد کرده و گفته است که تانکهای آبراهامز برای نیروهای اوکراین غیرعملی هستند، زیرا نگهداری از آنها دشوار و پرهزینه است.
موضع گیریهای مقامات کیف نشان میدهد آنان از تصمیمات وزیران دفاع کشورهای حامی خود در جنگ با روسیه و از میزان و نحوه کمک به اوکراین راضی به نظر نمیرسند، اما بارها از لندن برای پشتیبانی مالی و نظامی از اوکراین تمجید کرده اند.
کشورانگلیس پس از امریکا بیشترین کمک مالی و نظامی را به اوکراین اختصاص داده که تخصیص بیش از پنج میلیارد پوند فقط در اهدای جنگ افزار به اوکراین از جمله انهاست. مقامات دولتهای قبلی و کنونی انگلیس با اینکه با مشکلات عدیده اقتصادی بدهیهای روز افزون و کسری بودجه مواجه اند، همچنین با اعتصابهای گسترده در اعتراض به شرایط کاری و دستمزد کارکنان دست و پنجه نرم میکنند تاکید کردند کمکهای مالی و تسلیحاتی بیشتری را به اوکراین در جنگ با روسیه اختصاص خواهند داد.