پخش زنده
امروز: -
۸۵۰ نمونه سنگهای ادوار زمین شناسی در موزه طبس به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی،علوم زمین یکی از شاخههای مهم علوم پایه است که شاید بیشترین ارتباط را با زندگی روزمره انسان داشته و تاثیر متقابلی در رشد و توسعه تمدن بشری دارد.
موزه از جمله مکانهایی است که با ورود به آن میتوان زوایای مختلف زندگی را بهتر و بیشتر درک کرد و بسیاری از واقعیتهای دنیا پیرامونی را از نزدیک مشاهده و احساس نمود.
در کنار انواع و اقسام موزههای علمی، فرهنگی و هنری، نوع متفاوتی از موزه، یعنی موزه زمین شناسی است، که بعنوان مکانی برای نمایش میراث بجا مانده از فعالیتهای طبیعی و بشری کره زمین عرضه میشود.
موزه میراث زمین طبس با هدف گسترش فهم عمومی زمین شناسی در جامعه و به منظور ارائه بخشی از مستندات و توانمندیهای زمین شناسی طبس به عنوان بهشت زمین شناسی ایران و با توجه به اهمیت و نقش علوم زمین در تمامی ابعاد زندگی، با همت و تلاش بسیار مؤسسه بوستان زمین طبس در اسفندماه ۱۳۹۵ همزمان با مراسم اختتامیه یازدهمین همایش انجمن دیرینه شناسی ایران در طبس به عنوان گنجینهای ارزشمند افتتاح و در سال ۱۳۹۹ با کسب مجوز از اداره کل موزهها به صورت رسمی به عنوان موزه آغاز به فعالیت کرد.
کارشناس ژئو پارک طبس در گفتگو با خبرنگارصدا وسیمای استان با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مجموعه موزه از شهرستان طبس تامین شده است گفت: قدیمیترین نمونه فسیل این موزه، فسیل استروماتولیت با قدمت حدود ۵۴۰ میلیون سال قبل است که از شهرستان طبس بوده است.
زمانیان افزود: سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از این موزه بازدید میکنند.
وی گفت : این موزه که در فضایی به مساحت حدود ۲۰۰ متر مربع در طبقه زیرین عمارت باغ گلشن به بهره برداری رسیده بیش از ۸۵۰ نمونه از انواع سنگهای آذرین، رسوبی و دگرگونی، کانیها، فسیلها و سنگوارههای موجودات گذشته و مواد معدنی شهرستان طبس و سایر نقاط ایران را به نمایش گذاشته است.