امام جمعه اردبیل:
پارلمان اروپا از اقدامات سپاه پاسداران درمانده و عصبانی است
آیت الله عاملی گفت: قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست تروریسم نشان از استیصال و عصبانیت پارلمان اروپا است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اردبیل؛ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبههای هفته نماز جمعه در مصلای اردبیل با اشاره به اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: آنها حالا با یک اقدام شنیع تصمیم گرفته اند سپاه پاسداران یعنی یک نیروی نظامیِ رسمی را در لیست تروریسم قرار دهند این اول از جهت قوانین بین المللی هیچ مَحمِل حقوقی ندارد و نشان از استیصال و عصبانیت استو دوم از جهت حقوق عادی ایراد دارد، چون نمیتوانند موردی را پیدا کنند که سپاه در کشورهای دیگر دست به ترور زده است.
آیت الله سید حسن عاملی افزود: آمریکا در عراق دو میلیون، در سوریه ۴۰۰ هزار نفر، در یمن بیش از ۵۰ هزار نفر، و در افغانستان نزدیک به ۴۰ هزار نفر را کشته است؛ دولت خودگردان فلسطین اعلام کرد در سال گذشته میلادی یعنی ۲۰۲۲ رژیم صهیونیستی ۲۲۰ فلسطینی را کشت، ۹ هزار نفر را مجروح، ۶ هزار و ۵۰۰ نفر را دستگیر، ۸۳۲ ساختمان را ویران و ۱۳ هزار درخت زیتون را که معیشت فلسطینیها بود ریشهکن کرد.
امام جمعه اردبیل گفت: یک لحظه تصور کنید ایران این جنایتها را مرتکب میشد چه غوغایی در آمریکا و اروپا درست میشد، اما آنها این جنایتها را نقض حقوق بشر نمیدانند و از اسرائیل تمام قد حمایت میکنند، و برای ایران اعضای کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر تعیین میکنند و خبر ندارند که خود را با این تبعیض مضحکه ملتها کردهاند.
چرا حقوق بشر فقط برای مخالفان آمریکا و اروپا مطرح است؟!
آیت الله عاملی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بارها اتحادیه اروپا و آمریکا را وادار کرده علیه خودشان و علیه اصول، منشور و قوانین قطعی خودشان اقدام کنند و این نشان از نهایت قدرت انقلاب اسلامی و استیصال آنهاست گفت: این روزها اروپاییها علیه ایران با عنوان دفاع از حقوق بشر یقه پاره میکنند و هم ملت ایران و هم مردم دنیا این سوال برایشان مطرح است که چرا حقوق بشر فقط برای مخالفان آمریکا و اروپا مطرح است و در برابر جنایات اسرائیل هیچ اهمیتی ندارد؟ آنها با حمایت کامل از اسرائیل در عمل به اسرائیل میگویند هر چقدر میتوانی بیشتر بکش، بیشتر مجروح کن و بیشتر خانههای فلسطینی را ویران کن؛ این معیار دوگانه لکه ننگ بر پیشانی بشریت معاصر است.
خطیبِ نمازِ جمعه اردبیل گفت: اسرائیل یک اسیر فلسطینی به نام کریم یونس ۶۶ ساله را از زندان آزاد کرد، این اسیر چهل سال است در زندان مانده است و هنگام اسارت ۲۶ ساله بود، حالا ۶۶ ساله است او میگوید دوستان من در زندان همه ۳۰ سال است که در زندان هستند او در آستانه آزاد شدن یک نامه عاطفی منتشر کرد و اشک تمام آزادگان دنیا را درآورد؛ من این نامه را تقدیم میکنم به سفیر اسرائیل در آذربایجان که از انسانیت، حُریَّت و حقوق بشر صحبت میکند!
آیت الله عاملی به کشورهای غربی یادآوری کرد، اگر شما سپاه را تعریف و تمجید کنید سپاه باید در صحت و درستی خود تردید کند؛ تعریف و تمجیدی که شما از ارتش اسرائیل و پلیس آن رژیم جعلی دارید، حیف است سپاه در همان ردیف قرار بگیرد.
پشت پرده اقدام اروپاییها علیه سپاه پاسداران
وی همچنین با تحلیل چرایی این اقدام اروپاییها خاطر نشان کرد: در این ماجراها پشت صحنه باید رونمایی شود، علت اصلی هجمه به سپاه این است که سپاه با قدرت بی نظیر خود در منطقه هم نقشه خاورمیانه جدید آنها را بر باد داد و هم قدرت موشکی، پهپادی و فضایی ایران را به شدت بالا برد و هم کمر تحریمها را شکست.
برای مثال ما هر سال ۶۶ میلیارد دلار بنزین وارد میکردیم آمریکا نیاز ما را فهمید و فوری بنزین را تحریم کرد، سپاه هم فوری با احداث پالایشگاه خلیج فارس کشور را واردات بنزین بینیاز کرد.
آنها هر از گاهی برای تحکیم تحریم، به کشتیرانی ما حمله میکردند باز سپاه به میدان آمد و مقابله به مثل کرد، الان ایران ۲ نفت کش سنگین خریده نفت ما را با پرچم جمهوری اسلامیِ در حال تحریم به آمریکای جنوبی میبرد، آمریکا هم مدام تهدید میکند، ولی نمیتواند کاری کند؛ متخصصان ما رفتند پالایشگاههای آنجا را اصلاح کردند و با نفت فوق سنگینِ آنها مخلوط و محصول جدیدی درست کردند، این محصول آنجا فروخته میشود و پول آن به کشور میآید.
انتقاد از صدور مجوزهای بی رویه معدن در شهر عنبران
نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل که به تازگی به عضویت افتخاری یگان حفاظت محیط زیست استان اردبیل درآمده، در ادامه خطبههای نماز جمعه این شهر با انتقاد از صدور مجوزهای بی رویه معدن در شهر عنبران و آثار مُخربِ معدن کاری بر محیط زیستِ این منطقه گفت: در منطقه عنبران نمین یک فاجعه بزرگ اتفاق افتاده و سیل آسا مجوز معدن صادر شده است، برای یک روستا ۱۷ مجوز معدن صادر شده، این معادن علاوه بر تخریب طبیعت، اهالی را در معرض بن بست و مهاجرت قرارداده است؛ تخریب کوهها با خودروهای سنگین و با انفجاراتِ روی، بر همه محصولات کشاورزی و سلامت مردم اثر گذاشته است؛ کسی که ۱۰ هکتار در روستای جید زمین زراعی دارد میگوید قبل از معادن از طریق ۱۰ هکتار ۵۰ تن گندم برداشت میکردم الان به دو تُن هم نمیرسد! باغات منطقه درست به همین دلیل از بین رفته است، چون گرد و غبار در موسم گل دهی روی غنچه مینشیند و قابلیت آن را از بین میبرد.
آیت الله عاملی همچنین از بین رفتن صنعت کندوی عسل، دامداری و از بین رفتن همه پرندههای بومی این منطقه به دلیل صدور بی حسابِ مجوزهای معادن، خشک شدن چشمه ها، تَرَک برداشتنِ دیوارِ ۹۰ درصد خانههای روستای جید، و کفِ جادهها بر اثر انفجارِ ساخت معادن را از دیگر مشکلات زیست محیطی در عنبران عنوان کرد و گفت: حجم تخریب آنقدر زیاد است که یک کوه را از بیخ و بن برداشته اند و دیگر از آن خبری نیست.
امام جمعه اردبیل با تاکید بر لزوم ورود مستقیم دستگاه قضایی به حوزه تخریبهای محیط زیستی افزود: در چند سال گذشته اهالی به طور مکرر به مسئولان نامه نوشته اند و با کمال تعجب پاسخی نگرفته اند حالا موسم آن است که مسئولان بدانند مردم، بی پناه و بی صاحب نیستند، اول مدیرانِ صنعت و معدن، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، محیط زیست و فرماندار منطقه آنها که در گذشته در دولت قبل سر کار بودند و مجوز دادند یا تماشا کردند و اگر مدیران فعلی هم قصور کردند باید مواخذه شوند، و دوم از دادستان محترم میخواهم حالا که مسئولان اجرایی به وظیفه خود عمل نکرده اند مستقیم وارد ماجرا شود و امید به زندگی را به اهالی منطقه عنبران نمین برگرداند.