پخش زنده
امروز: -
یکی از مشکلات اصلی زیست محیطی موجود در قطب شمال، انباشت زبالههای هستهای در طول قرن بیستم در این مناطق است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ تیمی از متخصصین موسسه تحقیقات قطب شمال و قطب جنوب در پروژهای جدید، سطح رادیونوکلئیدهای مصنوعی را در دریاچه لادوگا که از اواخر قرن بیستم به دلیل توسعه فناوریهای هستهای در آنجا انباشته شده است، ارزیابی خواهند کرد.
یکی از کارشناس این تحقیق گفت: دریاچه لادوگا، بزرگترین دریاچه در اروپا محسوب شده و برای دانشمندان اهمیت زیادی دارد تا بفهمند چگونه رادیونوکلئیدها در آب و رسوبات کف این دریاچه انباشته میشوند.
محققان این موضوع را بسیار مهم ارزیابی میکنند که مشخص شود آلایندههای غیرقابل تخریب کجا انباشته شده و چگونه میتوانند بر نسلهای آینده تأثیر بگذارند. دریاچه لادوگا الگویی است که در آن ما میتوانیم راههای آلودگی و تصفیه دریاچه و سایر آبها در صورت آلودگی رادیونوکلئیدهای مصنوعی را درک کنیم.
به همین دلیل دانشمندان قصد دارند بر روی مطالعه سطح سزیم ۱۳۷ (۱۳۷ Cs) در رسوبات کف دریاچه لادوگا تمرکز کنند. این ماده، یک رادیونوکلئید مصنوعی است که در طی شکافت هستهای در راکتورهای هستهای و سلاحهای هستهای تشکیل میشود.
بنا بر اعلام وبگاه تس (tass)، این تحقیقات با کمک مالی از بنیاد علوم روسیه (RSF) انجام شده و انتظار میرود نتایج نه تنها سطح رادیونوکلئیدها را در خود دریاچه نشان دهد، بلکه به درک نحوه انباشته شدن و حذف آنها از مخزن نیز کمک کند. این مطالعات به طور غیرمستقیم، به دانشمندان کمک میکند تا بفهمند چگونه آلایندههای رایج تری مانند فلزات سنگین، ترکیبات آلی کلر و ... در طبیعت انباشته میشوند.