پخش زنده
امروز: -
مرکز کاشت حلزون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران از پیشگامان درمان مشکلات ناشنوایی در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دستگاه کاشت حلزون وسیلهای است الکترونیکی که انرژی مکانیکی صوت را به علامت الکتریکی تبدیل میکند و برای افرادی که دچار کاهش شنوایی حسی- عصبی هستند با عمل جراحی در گوش داخلی کار گذاشته میشود.
دکتر شاپور بدیعی افزود:عمل کاشت حلزون از سال ۱۳۷۶ در خراسان رضوی آغاز شده است که با تلاش شبانهروزی استادان گوش و حلق و بینی و همکاران مرکز کاشت حلزون دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکنون موفقیتهای زیادی به دست آورده است.
وی با اشاره به برنامه غربالگری کم شنوایی در نوزادان گفت: در نیمه نخست امسال از ۴۰ هزار و ۱۶۳ نوزاد تازه متولد شده در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، ۳۸ هزار و ۸۳۰ نفر غربالگری شنوایی شدند که از این تعداد ۱۱۷ نفر دچار کم شنوایی بودهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برنامه غربالگری کم شنوایی در نوزادان و شیرخواران مشتمل بر سه بخش غربال، تشخیص و مداخله درمانی است، افزود: آزمون OAE یکی از مهمترین آزمایشهای غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد است که در زایشگاه توسط کارشناس بهزیستی برای همه نوزادان انجام میشود.
دکتر بدیعی با بیان اینکه کودکان زیر چهار سال هدف اصلی برنامه ملی کاشت حلزون قرار دارند گفت: بهترین زمان تشخیص مشکلات شنوایی قبل از ۶ ماهگی است که تا ۲ سالگی مداخله درمانی باید صورت گیرد.
وی داشتن سابقه نقصهای ژنتیکی در خانواده، سابقه ابتلا به عفونتهای رحمی در مادر مثل تبخال تناسلی، وجود شکاف کام و لب و عفونتهای شدید مانند مننژیت، عدم انجام غربالگری شنوایی و یا مثبت بودن نتیجه و عدم پیگیری والدین را از جمله علتهای ایجاد مشکلات شنوایی در نوزادان برشمرد.