پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت گاز استان تهران گفت : سرانه مصرف گاز درکشور پنج ونیم برابر نرمال دنیا است واین بخاطر هدر رفت گاز دربخش خانگی ، نیرو گاهی وبخش صنعت کشور است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شبکه دو سیما در بربرنامه: صبحانه ایرانی آقای هدایی پور، مدیرعامل شرکت گاز استان تهران درباره مصرف گاز دراستان تهران به گفتگو پرداخت.
مجری: سلام عرض میکنم خدمت شما و وقت شما بخیر
مهمان برنامه:بنده هم سلام عرض میکنم خدمت شما وهمکاران محترمتان
سؤال: من درست گفتم، تهرانیها پرمصرفترین در کل کشور هستند؟
آقای هدایی پور: تقریباً یک ششم گاز کل کشور در تهران مصرف میشود.
سؤال: یک ششم گاز کل کشور یا گاز بخش خانگی؟
آقای هدایی پور: گاز کل کشور، گاز خانگی هم همین حکم را دارد. ما شاید صنایع بزرگ مان کمتر از استانهایی مثل اصفهان باشد، ولی مصرف خانگی مان، چون الان عمده مصرف گاز در بخش خانگی است و در تهران ما حدود ۱۲۴ میلیون مترمکعب در شب گذشته مصرف داشته ایم. ما در سالهای گذشته مصرف مان اینقدر زیاد نبوده است، ولی این چند وقت مخصوصاً که سرما حادث شده است و یکی از دلایل آن برودت سرما در سراسر کشور است و استان تهران هم بی نصیب نشده است از این سرما. هرچند سرمایی که در خراسان جنوبی است یا استانهای خراسان است قابل مقایسه با اینجا نیست آنجا تا منهای ۲۵ درجه را ما داشتیم و برفی که باریده بود. مصرف در خراسان هم بالا بود، اما مردم با همکاری شان، یعنی تنها چاره کار هم همین است که درست مصرف کنند.
سؤال: تهران بخاطر جمعیت آن است که افزایش دارد یعنی عدد زیادی را ثبت میکند؟
آقای هدایی پور: یکی از دلایل آن دقیقاً همین است ما تعداد مشترکین ما حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک در استان تهران داریم.
سؤال: این تعداد مشترکان خانگی در استان خراسان رضوی که میگوییم مقام دوم هستند در مشهد چقدر است؟
هدایی پور: پایینتر است. فکر میکنم ۲ میلیون و خوردهای باشد که به عدد ۲ و نیم هم شاید نرسد. ولی بالاترین تعداد اشتراک ما در ایران در استان تهران داریم و همینطور هم بالاترین مصرف. سرانه مصرف هم در کشور ما است بالاتر از همه جا است. ما سرانه مصرف گازمان ۵ و نیم برابر نرمال دنیا است و این چیز جالبی نیست این نشان میدهد که نمیتوانیم درست مصرف کنیم. فقط البته نمیتوانیم درست مصرف کنیم نیست مسائل دیگری هم هست.
سؤال: این نمیتوانیم درست مصرف کنیم فقط هم بخش خانگی برنمی گردد بخش نیروگاهی ما بخش صنعتی ما آن هدر رفتی که بخاطر اینکه تکنولوژی جمع آوری اش نیست صورت میگیرد؟
آقای هدایی پور: وسایل گازسوز ما راندمان خوبی ندارد. همینطور هم در صنعت ما وسایلی که استفاده میکنیم راندمان بالایی ندارد تکنولوژی پیشرفتهای ندارد همراه با تکنولوژی روز دنیا نتوانسته ایم جلو برویم و این باعث هدر رفت انرژی هم در بخش خانگی هم در بخش صنعتی است. در بخش خانگی یکی از دلایل آن وسایل گازسوز است. ولی این واقعیت وجود دارد. ما قبل از اینکه گاز به خانه مان وصل شود مقدار مصرف انرژی مان خیلی پایینتر از است. ما اشاره میکنیم که گازسوخت پاک است، ولی گاز سوخت پاک است در مقایسه با همان مقدار مصرف سوخت مایع. ما اگر ۱ لیتر نفت سفید مصرف میکردیم و الان ۱ متر مکعب گاز مصرف کنیم بله سوخت پایه است، اما اگر این ۱ متر مکعب بخواهد بشود آلودگی چندمتر مکعب آلودگی چند متر مکعب گاز از آن ۱ لیتر نفت سفید بیشتر است. بخاطر همین موضوع شاهد الان شاهد این هستیم آلودگیها بالا است. آلودگیها بیشتر هم حاصل از سوخت است هر ماده سوختنی co , co۲ و بخار از تولیدات آن است.
سؤال: حالا که به آلودگیها اشاره کردید، در تهران نیروگاهها مازوت میسوزانند؟
آقای هدایی پور: نه. اصلاً ما در تهران سوخت مازوت زا نداریم. نیروگاهها در واقع گازوئیل و گازوئیل باکیفیت بالا در تهران مصرف میشود. این تقسیم بندی تقریباً توسط خود مدیریت نیروگاهی انجام شده است. مازوت را در مناطقی میسوزانند که این تأسیسات دور از شهر واقع شده باشد و اثر زیادی روی شهر نداشته باشد. ما حتی کارخانجات سیمان که یا باید مازوت بسوزانند یا گاز. ما در تهران در این ایام بخاطر کمبود گاز کارخانه سیمان تعطیل است.
سؤال: سخنگوی وزارت صمت گفته است که نه تمام کارخانههای سیمان دارند فعالیت میکنند؟
آقای هدایی پور: تمام نه. تهران استثناعاً، چون اشاره کردید مازوت، در تهران کارخانه سیمان نمیتواند مازوت بسوزاند. سوخت آن هم یا گاز است یا مازوت. اما کارخانجات سیمانی که در فیروزکوه قرار دارند الان دارند کار میکنند با مازوت دارند کار میکنند.
سؤال: اشاره کردیم به پرمصرف بودن تهران در بخش خانگی گاز، مناطق تهران هم مشخص است که کدام منطقه پرمصرفتر از بقیه مناطق است؟
آقای هدایی پور: تقریباً، حالا در فضای مجازی موضوعی که مطرح شده است یک بار اشاره کردم که منطقه یک تهران ۵۰ درصد گاز استان تهران را دارد مصرف میکند یا ۸۰ درصد مصرف این در منطقه یک است نه اینطور نیست یک مقداری اینها را رنگ و لعاب اش را زیادی میکنند درست است میدانید که هرجا منطقه مرتفعتر باشد سردتر است. سردتر بودن یکی از دلایل بالاتر بودن مصرف گاز است ضمن اینکه خانههای بزرگتر هم همینطور، مصرف گازشان بیشتر است در مناطق شمال تهران خانهها بزرگتر است منطقه خودش سردتر است و تعداد پرمصرفهای ما در مناطق شمالی تهران بیشتر از سایر مناطق است، ولی نه در آن حد آماری که اعلام شده است.
سؤال: در این روزهایی که خیلی بحث مدیریت مصرف گاز بود کاری کردید در استان تهران پرمصرفهایی که بیهوده مصرف میکردند اینها دچار قطعی گاز شوند یا هشداری یا اخطاری به آنها داده شود؟
آقای هدایی پور: ما از ابتدای شروع سرما، ۲۶ هزار مصرف کننده ما اصطلاحاً میگوییم بدمصرف وجود داشت که به آنها اخطار داده ایم.
سؤال: پس پرمصرف نگوییم آنهایی که زیاد استفاده میکنند بگویند بدمصرف؟
آقای هدایی پور: بدمصرف هستند اینهایی که بالای ۸۵۰ مترمکعب در ماه مصرف میکنند ما تقسیم بندی مصارف مان در ۱۲ پله تقسیم کرده ایم. ۳ پله اول کسانی هستند که متعارف مصرف میکنند.
سؤال: بگویید اندازه آن چقدر است که میشوند کم مصرف؟
آقای هدایی پور: ما پله اول مان را ۱۷۵ متر قرار داده ایم و ۷۵ متر، ۷۵ متر، پلههای بعد ماهانه، آن کسی که در ۳ پله اول است ۳۲۵ مترمکعب در ماه مصرف میکند و پول گازش هم کمتر از ۳۰ هزار تومان میشود حتی این ۳ پله اول اگر نسبت به سال گذشته، ۳۰ درصد صرفه جویی کنند گازشان رایگان است یعنی حتی این تشویقها را هم برای درست مصرف کردن و کم مصرف کردن قرار داده ایم. پلهها همینطور ۷۵ به ۷۵ متر میرود بالا و پله یازدهم و دوازدهم که در واقع میشود مصرف بیش از ۸۵۰ مترمکعب در ماه. پله یازدهم و دوازدهم را اصطلاحاً میگویین بدمصرف که اینها از پرمصرف هم بالاتر رفته اند. آنها را ما ۲۶ هزار مشترک اینطوری داشته ایم که توسط پیامک به همه آنها اخطار دادیم که اگر کاهش مصرف ندهند گازشان را قطع خواهیم کرد.
سؤال: پیگیری صورت گرفت به صورت خیلی میانگین اگر بخواهیم ارزیابی صورت گرفت که بدمصرفی شان بخاطر استفاده چه جوری از گاز است وسیله خاصی است آیا؟
آقای هدایی پور: دقیقاً اکثر اینطور منازل منازل بزرگی هستند مجتمعهایی هستند که استخر دارند و گرمایش را بیشتر از حد استفاده میکنند از نرم خارج است و ما از حدود هفته گذشته نسبت به قطع گاز، مجدداً از این ۲۶ هزار اخطاری که داده ایم، ۵۰ درصدشان را مجدداً کنتورخوانی کرده ایم که از این ۵۰ درصد حدود ۴ هزار و ۶۰۰ مشترک هنوز به همان روش پرمصرف بوده اند که اینها را شروع کرده ایم به قطع گازشان.
سؤال: ۲۶ هزار بدمصرفی که اشاره کردید توضیح غیر منطقهای داشت؟ درهمه منطقه ها..؟
آقای هدایی پور: در همه منطقهها بود، اما در منطقه شمال شهر بیشتر بود.
سؤال: پس همان منطقه یک که اول گفتید همچنین گفتید در فضای مجازی؟
آقای هدایی پور: گفتم ۸۰ درصد. این غلط است ما آنجا در منطقه یک، سه و دو و پنج، در این چهار منطقه، چون اداره گاز ما هر دو منطقه شهرداری ما یک اداره گاز دارد در منطقه یک و سه که منطقه شش اداره گاز ما میشود حدود ۲۵ درصد در واقع از مشترکین بدمصرف ما آنجا قرار داشتند و در بقیه مناطق دیگر تقسیم شده بودند یعنی حدود ۷ درصد یا ۶ درصد یا ۱۰ درصد داشتیم در مناطق دیگر، ولی در مناطق یک و سه شهرداری حدود ۲۵ درصد از مشترکین بدمصرف ما قرار دارند.
سؤال: به عدد مصرف دیشب اشاره کردید ۱۲۴ میلیون متر مکعب گفتید که عدد بالایی بوده است که ثبت شده است. نگویم روز مشابه آن در سال قبل، در سال قبل بالاترین میزان مصرف در استان تهران چه عددی ثبت شده بود؟
آقای هدایی پور: ۱۱۷ میلیون متر مکعب. این روز گذشته بالاترین مصرف را نداشته ایم ما ۱۲۷ میلیون متر مکعب هم چند روز گذشته داشته ایم و الحمدلله یک مقداری کاهش پیدا کرده است، ولی در این چند روز، چون دوباره با یک موج سرمایی روبرو هستیم. این یکی دو روزی که هوا بهتر است اگر مردم رعایت کنند ما میتوانیم در مسیر خط انتقال مان گاز را ذخیره کنیم و فشار در خطوط بالاتر برود.
سؤال: پس امکان ذخیره سازی گاز هنوز هم وجود دارد؟
آقای هدایی پور: دو شیوه برای ذخیره سازی وجود دارد یکی مخازن زیرزمینی و یکی همین خطوط انتقال ما که خطوط زیادی است وقتی فشار را در این خطوط بالا ببریم، نوعی ذخیره سازی است اصطلاحاً در گاز به آن لای پک میگویند آن مقداری که گاز فشرده میشود در خطوط؛ و پیشنهاد میکنم الان، چون واقعاً شاید خصوصاً آپارتمانهایی که موتورخانه دارند اینطور نباشد که روزانه بروند دما را پایین یا بالا ببرند تغییر بدهند وقتی میآید در زمستان یک دمای بالایی را قرار میدهند مجتمع است چند واحد است واحدهای مختلف شاید طبیعت شان فرق کند گرمتر یا سردتر مثلاً نصب شیرهای ترموستاتیک در رادیاتورها خیلی مفید است برای رعایت مصرف.
سؤال: یعنی رادیاتوری که داخل خود آپارتمان نصب است شیرهای ترموستاتیک؟
جناب آقای هدایی پور: این دیگر کنترل دمایش میافتد دست خودمان در منزل.
سؤال: من هم نشنیده بودم یادم نمیآید که این را شنیده باشم یا نه، همین رادیاتور معمولی که هست شیرش را عوض کنیم.
آقای هدایی پور: بله
سؤال: یعنی خودش درجه دارد که کم و زیاد میکند؟
جناب آقای هدایی پور: اتومات هست و خودش را روی دما محیط کم و زیاد میکند.
سؤال: قیمت خاصی دارند؟ ارزان هستند یا گران هستند؟
آقای هدایی پور: قیمت را خبر ندارم. من ۶ سال پیش نصب کرده ایم الان هم قیمت را نمیدانم چند است باز موضوع دومی که در خود مجتمعها خیلی مفید است نصب سیستم هوشمند موتورخانهای است. موتورخانههای ما هم میتواند دمایش متغیر باشد اگرامروز آفتابی است خودبخود این دما پایین بیاید و اگر سرد شد خودبخود دما بالا رود نیاز نباشد کسی مراجعه کند در موتورخانه شیر توموسات دیگ یا شیر درجه یا درجه پمپ را تغییر دهد این یک سنسور دارد که دمای محیط را اندازه گیری میکند با توجه به اختلاف دمایی که میتواند با آب داشته باشد دمای آب را تغییر میدهد اگر امروز سرد است دمای دیگ ما بالا میرود اگر امروز آفتابی است دمای دیگ تغییر میکند.
سؤال: این یک هفته برودت هوا و یخبندانی که اتفاق افتاده بود، منطقهای بود که دچار قطعی گاز هم بشود؟
آقای هدایی پور: خیر الحمدلله ما در تهران این موضوع تقریباً کنترل شد البته با توجه به ساخت و سازهایی که در تهران انجام شده، ما بیش از ۲۰ سال است که این شبکه را احداث کرده ایم در اکثر جاها ساختمانها تخریب شده اند بجای ساختمانهای ۲ یا ۳ طبقه آپارتمانهای ۱۰ طبقه، یعنی مشترکین و مصرف ما چندبرابر شده اند. ما در یکی دو محل محدود این مشکل ایجاد شده که دوستان ما با مراجعه به ایستگاه هایمان و تغییر فشاری که ایجاد کردند مشکل را برطرف کردند که شاید مثلاً قطعی مان به ۱۰۰ الی ۲۰۰ خانه بود نه بیشتر. ولی اگر واقعاً مصرف بی رویه بالا برود این خطر وجود دارد که بیشتر از این حادث شود.
سؤال: مصرف بی رویه بالا برود یعنی آن ۱۲۴ میلیون مترمکعب دیشب چند بشود خیلی دچار مشکل میشویم؟
آقای هدایی پور: ما الان در سقف مصرف قرار داریم الان پالایشگاههای گاز ما با صددرصد ظرفیت دارند کار میکنند خطوط انتقال با صددرصد ظرفیت گاز را انتقال میدهند گاهی اوقات مصرف اگر لحظهای بالا میرود چند ساعت بالا برود آن گاز فشردهای که در لولهها وجود دارد جواب میدهد، ولی الان اتفاقی که در تربت جام اتفاق افتاد و گاز تعدادی از منازل قطع شد، یعنی ظرفیت خطوط دیگر بیشتر از این نباید باشد مصارف بیش از حد است دما در این چند وقت هم مشکلی که حادث شد مشکل طبیعی بود و خدا کند که همیشه برف ببارد و ما هم بتوانیم مصرف مان را کنترل کنیم تا این حوادث تلخ مثل قطعی گاز را نداشته باشیم.
سؤال: یعنی همچنین سرمایی در سالهای اخیر در تهران نداشته ایم؟
آقای هدایی پور: نه ما در چند روز گذشته حدود ۲۴ استان مان دمایی زیر صفر داشت.
سؤال: زیر ۱۵ درجه هم ثبت شد؟
آقای هدایی پور: وسعت آن حدود ۲۴ استان، شدت آن تا منهای ۲۵ درجه را من شنیدم پایین بود و مدت آن، اگر یک روز و دو روز بود جواب میداد این مدت هم که طولانی میشود آن ذخیرهای که ما در لولهها داریم آن هم به پایان میرسد و فشار خطوط پایین میآید در حدی که دیگر میرسد که قطعی گاز.
سؤال: اینکه گفته میشود که در آلودگی هوا و درمیان آلایندهها گوگرد خیلی زیاد استف این گوگرد حاصل از سوختن چه است؟
آقای هدایی پور: من اطلاع دقیقی نمیتوانم داشته باشم، چون مربوط به سوخت مایع است.
سؤال: لطفاً جواب بدهید؛ که گفتند احتمالاً باید مربوط به صنایع ثابت هم بشود؟
آقای هدایی پور: اینها را باید سازمانهای مربوطه بررسی کنند و اظهارنظر کارشناسی بعهده آنها است، ولی معمولاً سوخت مایع مقداری گوگرد دارد البته گوگردهای آن باید در حد مجاز باشد تعریف شده است مثلاً گازوئیل یورو ۴ یا یورو ۵، بنزین یورو ۴ یا یورو ۵ اینها هر کدام یک مقدار مجازی این گوگرد را دارد، اما عرض کردم به همان مسئله برمی گردیم وقتی که مصرف از حد میگذرد. هر لیتر گازوئیلی یک مقداری به هر حال این سولفید را دارد، اما اگر این مصرف خیلی زیاد شود گنجایش تهران همان تهران است و با همان وسعت است.
سؤال: پس صنایع تهران علاوه بر اینکه یا حداقل نیروگاهها را بخواهیم صحبت کنیم علاوه بر اینکه گاز مصرف میکنند صنایع بتوانند از گازوئیل هم استفاده کنند؟
آقای هدایی پور: اصلاً پیشنهاد ما دقیقاً گاهی اوقات این اتفاق میافتد که دما بیش از حد افت میکند مصرف گاز بیش از حد میرود بالا، به تمام صنایع عمده ما از ابتدایی که مشترک گاز میشوند ما این اعلام را میکنیم که گاز ما تضمین تأمین گاز در ۸ ماه از سال را میکنیم در ۴ ماهی که سرد است مصرف خانگی اولویت دارد و صنایع این توانایی را دارند مخازنی را تعبیه کنند در مراکزشان و نوع سوخت شان دوسوخته باشد و مشعل هایشان هم بتواند با گاز کار کند و هم بتواند با سوخت مایع کار کند که اگر چند روزی مشکلی حادث شد صنعت را نخوابانند. الان هم بعضی از صنایع دارند با سوخت مایع کار میکنند پیش بینی را کرده بودند الان ما کل استخرها را در سطح استان تهران در این ایام گازشان را قطع کرده ایم. اینها بعضی هایشان تماس میگرفتند که فلان استخر باز است مراجعه که میکردیم میدیدیم که گاز را قطع کرده ایم ما و با گازوئیل دارد استفاده میکند.
سؤال: در فضای مجازی یک استخری در تهران نام برده شد در مناطق شمالی شهر و میگفتند که این استخر روباز است و آب گرم است گفتند تعطیل شده است بررسی کردیم با گاز گرم بوده است؟
آقای هدایی پور: گاز آن قطع شد. دو استخر بود یکی استخرها مربوط به یکی از هتلها بود که آن را هم ما، چون هتلها را نمیتوانیم گازشان را قطع کنیم از آنها تعهد گرفتیم که از استخر روبازشان استفاده نکنند در این شرایط و این موضوع را رعایت کنند.
سؤال: به ذخیره سازی گاز اشاره کردید که دو روش دارد هم با مخزن و هم با لاین پک؟
آقای هدایی پور: ذخیرهای که در لولههای انتقال، چون مقدار لولههای ما در سطح کشور بسیار زیاد است و وقتی ما فشار را در این لولهها بتوانیم بالا نگه داریم در زمانی که سرما حادث میشود میتوانیم یک یا دو یا سه روز از این لاین پک استفاده کنیم.
سؤال: آن ذخیره سازی مخزنی را ما چندسال است که انجام نمیدهیم؟
آقای هدایی پور: انجام میدهیم سراچه قم یکی از مخازن است منتها این مخازن مخزنی ما ظرفیت بالایی ندارد.
سؤال: هیچ وقت ظرفیت بالایی نداشته است یا تازگیها کم شده است؟
آقای هدایی پور: اینها مخازن طبیعی است اینها مخازنی است که قبلاً هم مخزن نفت بوده است نفت آن استخراج شده تمام شده الان گاز در آن تزریق کرده ایم و این مخازن باید شناسایی شود اینها بعهده شرکت ملی نفت است که اینها را شناسایی میکند و بعد از تخلیه نفت و مایعات سوختنی اش دراختیار شرکت گاز قرار میگیرد که در تابستان که ما گاز اضافه داریم توسط کمپرسورهایی با فشار بالا گاز را تزریق میکنیم داخل زمین و در زمستان که مصرف بیشتری میخواهیم اینها را تخلیه میکنیم.
سؤال: اگر بخواهید چند راهکار بگویید به مشترکین خانگی در تهران علاوه بر شیرهای ترموستات دارد رادیاتور که یاد گرفتیم راهکارهای سادهتر و کم هزینه، اما در درازمدت میتواند هزینه مصرف گاز را میتواند کم کند. چند نکته به ما یاد بدهید؟
آقای هدایی پور: ابتداییترین کاری که میتوانیم انجام دهیم استفاده از پرده ضخیم است پنجرههای دوجداره، الان فرصتی نیست که پنجره دوجداره نصب کنیم، اما درزهای دربها و پنجرههای آهنی را میتوانیم با درزبند مهار کنیم و مهمتر از همه این است که ما بیشتر در منازل مان در زمستان هم مثل تابستان استفاده میکنیم این تغییر فصل را در منازل هم ببریم اگر در منازل لباس گرم بپوشیم یک درجه کاهش دما در استان تهران ۴ الی ۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی گاز میشود.
سؤال: که به اندازه مصرف یک استان میشود؟
آقای هدایی پور: بله دقیقاً در خانه یک درجه کاهش دما اصلاً احساس نمیشود و باز مهمترین مسئلهای که من اشاره میکنم خدمت شما، هر خانه یک اتاق گرم ۱۰ روز برگردیم به گذشته حالا که این ایام یک مقدار سرداست با مردم و هموطنان خودمان یک مقدار کمک کنیم و همدردی کنیم این چند روز هر خانه را یک اتاق گرم داشه باشیم تمامخانه را گرم نگه نداریم رادیاتورهای اتاقهایی که خالی هستند را ببندیم. من دیده ام که بالکن خانه را نایلون زده اند. این کمک میکند که سرما کمتر بیاید در خانه و من بتوانیم با دمای کمتری مصرف انرژی کمتری دمای بالاتری را داشته باشم اینها کارهای بسیار سادهای هستند و موضوع دیگری که اشاره کنم برگردیم به کار طولانی مدت مان باید ساختمانهای مان و وسایل گازسوزمان را اصلاح کنیم خصوصاً ساختمانهایی که ساخته میشود دیوارها باید عایق مناسب داشته باشد مقررات مبحث ۱۹ ساختمان آن باید اجرایی شود باید لازم الاجرا شود الان مقررات وجود دارد، ولی فکر نمیکنم لازم الاجرا باشد. چون اکثر خانههایی که ساخته میشود ما این مشکل را داریم یعنی واقعاً ساخت خانه ایراد دارد که اینطور ما انرژی مصرفی کنیم یکی از دلایل بالا بودن مصرف انرژی در کشورمان همین موضوع است این اگر لازم الاجرا شود و ساختمانها رده بندی انرژی داشته باشد یعنی اگر من که میخواهم یک خانهای بخرم بدانم این خانه مصرف انرژی اش چقدر است مصالحی استفاده شده است که عایق بندی مناسبی داشته باشد ما در کشورهای پیشرفته اصلاً اینقدر مصرف انرژی را نداریم دماهای کشورهای اروپایی بسیار سردتر از ما است، ولی با مصرف انرژی انرژی خیلی کمتر خانههای مناسبی را دارند و دلیل آن نوع ساخت است که عایق بندی مناسبی در ساختمان استفاده شده است هم عایق بندی از نظر و هم انرژی مرثر هستند.
پایان
مشکل تراشی برای کارگران ، مردم و دولت در شهرستانها
◼️یکی از مسایل مهمی که کشور با آن روبرو میباشد ، تصمیمات و رفتار عجیب و غیرمسئولانه برخی مدیران در دفاتر شرکتهای دولتی یا خصوصی و مستقر در تهران است . ◼️در حالی که ایشان در مرکز ، از بهترین وضعیت حقوق و مزایا ، ماموریت داخلی و خارجی ، انواع ورزش ، آموزش و ارتقای انفجاری مدرک تحصیلی برخوردارند اما متاسفانه دایما در حال مشکل تراشی برای دولت و پرسنل همان شرکتها در شهرستانها با انواع رفتارهای غیرمدیریتی و تنش زا هستند . ◼️ رفتارها و تصمیماتی که نه تنها سودی برای کشور و دولت ندارد بلکه باعث از دست رفتن درامدهای دولت ، افزایش تورم ، تخریب شدید سرمایه های اجتماعی و نارضایتی در جامعه شده است . ◼️ واگذاریها یا اجاه دادنهای فاقد کارشناسی و ارزان کارخانه ها و معادن بی نظیر دولتی یا قراردادن اجباری پرسنل دولت در اختیار پیمانکار ( راهبر خصوصی ) نمونه هایی از این قبیل رفتارهاست . ◼️این اقدامات غیرمدیریتی و غیر مسئولانه باعث ضایع شدن منابع دولت و مشکلات و پرونده های فرساینده بسیاری میگردد . ◼️ نکته مهم اینکه از سالها قبل قانون به این شرکتها تکلیف کرده که باید از تهران خارج شوند اما نه تنها خارج نشده اند بلکه دایم رشد کرده و کانونی برای هزینه زایی ، استخدامهای سفارشی و مشکل تراشی بیشتر در سطح کشور شده اند . ◼️حضور و رشد غیر موجه و غیرعقلایی این شرکتها در تهران ، عامل مهم هزینه تراشی و مشکل سازی برای مردم کشور ، دولت ، مجلس و قوه قضاییه میباشد . ◼️ حضور زیان بار این شرکتها در تهران با رشد سرطانی مداوم و فاقد ارزش آفرینی ، عامل مهمی در تقاضای بالای مسکن تجاری و مسکونی در تهران است . این تقاضای بسیار بزرگ مسکن در تهران باعث ایجاد تورم زیاد در بخش مسکن و انتشار این تورم وحشتناک به کل کشور و پایین آمدن سطح رفاه و رضایت عمومی شده است . ◼️ لازم است مسئولان و مدیران دلسوز در هر سه قوه و مشاوران ایشان ، التفات و توجه بیشتری به موضوع مورد اشاره و اتخاذ راه حلهای قاطع برای کاهش حضور شرکتهای مورد اشاره در تهران و متوقف نمودن مشکل تراشی های گسترده این شرکتها در کشور برای کارگران مظلوم و کل جامعه داشته باشند .