پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در مازندران: نبود صنایع تبدیلی؛ از مهمترین مشکلات کشاورزی مازندران است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، نماینده ولی فقیه در مازندران در دیدار با معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم ابلاغ قانون الگوی کشت است، که آقای رئیسی آن را احیا کرد، امیدواریم بدنه اجرایی در اجرا و عملیاتی کردن این ابلاغیه موفق باشد.
آیت الله محمدی لایینی افزود: باید به این سمت برویم که هزینههای تولید کاهش پیدا کند و بهرهوریها از زمین افزایش پیدا کند که این امر نیازمند توجه به حوزه تحقیقات و بخصوص دانش بنیان شدن کشاورزی که مقام معظم رهبری در سخنرانی ابتدای سال به این موضوع تاکید داشتند میباشد.
وی تصریح کرد: متاسفانه زمینهای مراکز تحقیقاتی ما مورد چشمداشت برخی از اشخاص است که شاید خیلی گلایهای نیست، اما بعضی از دستگاهها چشم طمع دارند که انتظار داریم در حفظ سرمایههای ارضی مراکز تحقیقات توجه جدی صورت بگیرد.
نماینده، ولی فقیه در مازندران گفت: در الگوی کشت هم باید به نوع کشت متناسب با هر اقلیم و سرزمینی توجه شود و هم آن نوع یک رقم علمی تحقیقاتی و مورد تایید و کیفیت باشد.
به گفته آیت الله محمدی لایینی باید به سمت توجه و حفظ آب و الگوی کشت متناسب با مصرف آب متوسط و زیر متوسط پیش برویم، الحمدالله مراکز تحقیقاتی به ارقامی از کشتهایی که به آب کمتری نیاز دارند رسیدند.
وی تصریح کرد: از طرفی جامعه روحانیت ما هم کشاورز و هم کشاورز زاده هستند که میتوانند در ترویج این امر کمک کنند و بازوان خوبی باشند.
نماینده، ولی فقیه در مازندران خاطر نشان کرد: مشکل دیگر ما در مازندران نداشتن صنایع تبدیلی است که یک ضرورت است، حتما باید در دولت سیزدهم به این مسئله به عنوان اولویت اول توجه کنیم.
به گفته وی باید کشاورزی را بهصرفه، علمی و کم هزینه کنیم بازار خوبی برایش ایجاد کنیم، ما ریل، فرودگاه، دریا و بندر داریم، ولی متاسفانه با وجود این بسترهای آماده صادرات اندک است.
امام جمعه ساری یاداور شد: وضع بازار الان مرکبات ما و مسئله برنج که قبلا هم مطرح بود خیلی خراب است، امیدواریم این سخنان ما را همراه با کادوی سلام به وزیر برسانید که کشاورزی، آب و محصولات باغی مازندران را دریابید.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی هم در این دیدار گفت: انقلاب بهره وری در بخش کشاورزی مهمترین مولفه الگوی کشت است.
سید مجتبی خیام نکویی افزود: مازندران یکی از استانهایی است که در بخش کشاورزی جایگاه ویژهای دارد و این ظرفیت، ظرفیتی است که انتظار ما بیشتر از آن است.
وی افزود: در تدوین الگوی کشت که برای تمام کشور طراحی شده است ظرفیتهای بسیار زیادتری از ظرفیت حاضر و نقش مازندران در امنیت غذایی لحاظ شده است.
خیام نکویی با بیان اینکه امنیت غذایی مسئله درجه یک کشور است و الگوی کشت و بهره وری در مصرف آب از شاخصههای امنیت غذایی است، ادامه داد: مازندران استان ۱۴ کشور در رونمایی الگوی کشت است تا متناسب با نیازهای کشور بتواند الگوی کشت را با محوریت استاندار و مشارکت سایر مسوولین استانی به ویژه بخش کشاورزی عملیاتی کند.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دنبال این هستیم از ظرفیت روحانیون هم برای تبیین الگوی کشت استفاده کنیم چراکه اجرای الگوی کشت بر عهده کشاورزان است تا به سمت استفاده از محصولات کم آببر بروند و بهرهوری را در کشاورزی افزایش دهیم.
وی افزود: انتظار داریم در پایان دولت سیزدهم فاز اول الگوی کشت را در استان اجرایی کنیم که مهمترین دستاورد آن در کنار تحقق امنیت غذایی، افزایش درآمد کشاورزان است و به دنبال ارزان سازی تولید هستیم.