پخش زنده
امروز: -
یک ماهواره پیشرفته سامانه موقعیتیابی جهانی با موشک«فالکون ۹» شرکت اسپیسایکس(چهارشنبه) ساعت ۱۵:۵۴ به وقت ایران به فضا پرتاب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، یک ماهواره پیشرفته سامانه موقعیتیابی جهانی با موشک«فالکون ۹» شرکت اسپیسایکس(چهارشنبه) ساعت ۱۵:۵۴ به وقت ایران برای نیروی فضایی ایالات متحده راهی فضا شد.
شرکت اسپیسایکس چهارشنبه ۱۸ ژانویه ساعت ۰۷:۲۴ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۵:۵۴ به وقت ایران) یک ماهواره پیشرفته سیستم موقعیتیابی جهانی (GPS) را به فضا فرستاد و تصاویر آن را نیز مثل همیشه به شکل زنده پخش کرد.
یک موشک «فالکون ۹» ساخته شرکت اسپیسایکس این ماموریت موسوم به «GPS III Space Vehicle ۰۶» را که حامل یک ماهواره پیشرفته سیستم موقعیتیابی جهانی است، از مجتمع پرتاب فضایی ۴۰ در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا فرستاد.
این ماهواره جیپیاس به افتخار آملیا ارهارت (Amelia Earhart)، بانوی برجسته و پیشگام در صنعت هوانوردی که اولین خلبان زن بود که بر فراز اقیانوس اطلس پرواز کرد، نامگذاری شده است.
این پرتاب چهارمین پرتاب شرکت فضایی خصوصی اسپیسایکس در سال ۲۰۲۳ بود و طبق معمول مرحله اول موشک «فالکون ۹» هشت دقیقه پس از پرتاب روی زمین فرود آمد.
همچنین این پرتاب ششمین پرتاب از مجموعه پرتابهای GPS III بود که آخرین مورد آن به نام نیل آرمسترانگ در ژوئن ۲۰۲۱ راهی فضا شد.
این ماهواره از طرف نیروی فضایی ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تلاش فراتر برای نوسازی ناوگان GPS این کشور پرتاب شد و طبق گفته سازنده آن یعنی شرکت صنایع دفاعی و نظامی لاکهید مارتین، این ماهواره جدید ۱۵ سال عمر خواهد داشت و در نهایت بخشی از مجموعه ۳۲ ماهواره نسل جدید GPS را تشکیل خواهد داد.
لاکهید مارتین اظهار داشت: جدیدترین نسل از ماهوارههای GPS تا سه برابر دقت بهتر، هشت برابر بهبود در سیستمهای ضد اختلال و یک طراحی ماژولار جدید برای سازگاری و رسیدگی بهتر به نیازهای در حال تغییر ماموریت و تهدیدات در حال ظهور دارد.
این شرکت میگوید که تقریباً نیمی از جمعیت جهان (یا چهار میلیارد کاربر) برای همه چیز از حمل و نقل گرفته تا نظارت دقیق بر کشاورزی و زیرساختهای خدماتی که برخی از آنها تا حدی از GPS برای مشخص کردن مناطق خدماتی استفاده میکنند، به این فناوری GPS متکی هستند.
با این حال، شبکه GPS ایالات متحده تنها مجموعه ماهوارههای ناوبری موجود نیست. اتحادیه اروپا نیز دارای یک مجموعه مستقل به نام گالیلئو (Galileo)، روسیه دارای گلوناس (GLONASS) و چین دارای سیستمی به نام بیدو (Beidou) است.
بنابر اعلام اسپیس، استقلال یافتن در توسعه سیستمهای جیپیاس اغلب به عنوان یک موضوع مهم حاکمیتی و امنیت ملی مطرح میشود.