با حضور بخش خصوصی و دولت؛
برگزاری میز ملی خرما در بوشهر
میز ملی خرما با حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش خصوصی خرما و شماری از مسئولان چند وزارتخانه در بوشهر برگزار شد.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ برپایی نمایشگاه خرما، برگزاری میز ملی خرما و همایش بینالمللی خرما سه رویداد مهم و بزرگ در بخش خرما است که این روزها در بوشهر در حال برگزاری است. نمایشگاه خرما سهشنبه در سالن بزرگ نمایشگاه بینالمللی بوشهر برپا شد و قرار است پنجشنبه نیز همایش بینالمللی خرما در بوشهر برگزار شود. میز ملی خرما نیز صبح چهارشنبه با حضور شماری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش خصوصی کشور و مسئولان وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کشور و امور خارجه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر برگزار شد.
در این نشست تولیدکنندگان، فروشندگان و صادرکنندگان خرما دغدغههای خود را در اینباره گفتند و برای افزایش کیفیت صادرات رایزنی و همفکری کردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در نشست میز ملی خرما در بوشهر گفت: در این نشست چالشهای بخش خرما با موضوعات بهرهوری تولید در واحد سطح، اصلاح زنجیره توزیع خرما در کشور، تأمین سرمایه در گردش واحدهای اقتصادی در زمینه خرما، صادرات و بازاریابی بهویژه بازارهای جدید صادرات بررسی شد.
علی باستین افزود: جمعبندی این نشست در بیانیهای فردا پنجشنبه ۲۹ دی در همایش بینالمللی خرما ارائه میشود تا مبنایی در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه ۱۴۰۲ باشد و قوانین و مقرراتی که مربوط به تامین مالی، زیرساختها، سرمایه در گردش است در صورت لزوم در مجلس شورای اسلامی مدنظر قرار بگیرد و حمایت کامل از کشاورزان بهویژه در حوزه خرما انجام شود.
او با بیان اینکه در تدوین این بیانیه نظرات بخش خصوصی و کشاورزان در نظر گرفته میشود، اضافه کرد: امیدواریم با تلاشهای صورت گرفته در نمایشگاه خرما، میز ملی خرما و همایش بینالمللی خرما حمایت از بخش خرمای کشور بهویژه استان بوشهر شکل بگیرد.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی هم پس از نشست میز خرما به خبرنگار صدوسیما گفت: مجلس در زمینه قانونگذاری و نظارت میتواند به بخش کشاورزی و خرما کمک کند.
ابراهیم رضایی افزود: در فصل بررسی و تدوین بودجه ۱۴۰۲ هستیم که کلیات آن در کمیسیون تلفیق تصویب شده و یکشنبه هفته آینده با حضور رئیسجمهور در صحن علنی بررسی میشود. در کمیسیون تلفیق حمایت ویژهای از بخش کشاورزی بهویژه خرما و صادرات آن انجام شده تا با جلوگیری از وضع عوارض اضافه و نابهجا برای خرما، صادرکنندگان بتوانند با قیمت مقرون بهصرفه فعالیت کنند و صادرات رونق بگیرد.
او همچنین گفت که در بخش نظارت نیز تلاش میکنیم دولت در انجام تکالیف خود در بخش کشاورزی و خرما عمل کند.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران هم در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: اگر بخواهیم با دیگر کشورهای صادرکننده خرما رقابت کنیم باید در زمینه بهداشتی و بستهبندی معیارهای بهتری داشته باشیم.
محسن رشیدفرخی افزود: در این سه سال در بخش بستهبندی خرما در کشور بسیار پیشرفت کردهایم و از آنجا که نمایشگاهها ویترین صادراتی کشور هستند، اگر بیشتر برگزار شوند انگیزه برای رعایت موارد صادراتی بیشتر میشود و امیدواریم در چند وقت آینده در افزایش کیفیت در کنار دیگر کشورها مانند تونس قرار بگیریم.
او اضافه کرد: در بازاریابی نیز بازار هدف ما تغییر کرده است و صادرکنندگان با شرایط جدید کشور خود را وفق دادهاند. بازار هدف از کشورهای غربی به طرف کشورهای مستقل همسود (C.I.S)، هندوستان و کشورهای شرق آسیا تغییر مسیر داده است.
رشیدفرخی با اشاره به اینکه اتاقهای بازرگانی پشتوانه ورود بازرگانان به بازارهای جهانی هستند و تلاش بالایی در این زمینه کردهاند، گفت: نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید سالانه خرما در کشور است که بسته به شرایط کشور ۲۵ تا ۳۰ درصد آن صادر میشود و همین یکسوم تولید برای صادرت میزان مناسبی است تا دوسوم میزان تولید نیز نیاز داخلی به خرما را برآورده کند.
در این نشست ادارهکل آموزش فنیوحرفهای استان تفاهمنامه همکاری با اتاق بازرگانی، صنایع، معاون کشاورزی استان بوشهر امضا کرد.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای استان دراینباره به خبرنگار صداوسیما گفت: با هدف توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه نخیلات و خرما برای اولین بار در کشور نیازسنجی حرفههای مرتبط با نخیلات و خرما انجام گرفت که با همکاری خوبی که با انجمن ملی خرما انجام شد موفق شدیم استانداردهای آموزشی بینالمللی نخیلات و خرما را تدوین کنیم.
عبدالمجید دراهکی افزود: به این ترتیب حرفههایی که مرتبط با حوزه کاشت، داشت، برداشت و فرآوری خرما وجود دارد و نقش ارزشمندی در توسعه این صنعت داشته باشند را تدوین کرده و کارگاههای آموزشی را برگزار خواهیم کرد.
او اضافه کرد: درآینده نزدیک توانمندسازی همه نیروهایی که درحوزه خرما و نخیلات فعالیت دارند را متناسب با استانداردهای بینالمللی آموزش داده و به آنها گواهینامه بینالمللی اعطاء میشود.
مدیرکل فنیوحرفهای استان بیان کرد: براساس این تفاهمنامه با صندوق بیمه روستاییان و عشایر متناسب با حمایتهایی که دولت از این صندوق انجام میدهد افرادآموزشدیده که گواهینامه مرتبط را از فنیوحرفهای دریافت کردهاند از طریق این صندوق تحت حمایت پوشش بیمهای قرار میگیرند.
دراهکی افزود: شرکتها و بنگاههای اقتصادی عضو انجمن ملی خرما و اتاق بازرگانی نیز از این افراد داری گواهینامه و آموزشدیده در کار خود استفاده خواهند کرد؛ از طرفی کسب وکارهای جدیدی هم که دراین حوزه بهرهوری و اثربخشی در این زمینه داشته باشند را توانمند میکنیم.
او اضافه کرد: در تلاش هستیم با ارائه تسهیلات لازم در زمینه خرما و نخیلات کارایی بیشتری در ایجاد کسبوکارهای این حوزه داشته باشیم.
در این نشست رایزن بازرگانی ایران در لبنان نکاتی از بازار لبنان و سلیقه و ذائقه لبنانیها در بخش خرما را برای تولیدکنندگان و صادرکنندکان بیان کرد.